Sign up
Back & # x27F6;
Харчування

15+ легких способів приготувати овочі в мультиварці

Тушеные овощи в мультиварке

 

Тушковані овочі в мультиварці - ідеальне рішення збалансованого обіду для тих, хто стежить за харчуванням і не любить годинами стирчати на кухні.

 

У цій статті я приготувала для читачів Femel 15+ смачних і легких рецептів з фото з різних куточків землі, тому що їжа повинна бути не тільки корисною і різноманітною, але і красивою.

 

Зміст:

  1. 10+ страв національного колориту
  2. Тушковані овочі в мультиварці - рецепти правильного харчування
  3. Тушковані овочі в мультиварці з капустою і без картоплі

 

Тушеные овощи в мультиварке

 

Здавалося б: для прекрасного гарніру досить нарізати кубиками будь-які овочі, залити томатним соком і просто загасити - це вже добре. Але нудно.

 

Тому сміливо експериментуйте, а якщо не знаєте, з чого почати, - вам на допомогу прийдуть наші поради та правила поєднання овочів і спецій з рецептами приготування, які настільки зрозумілі, що не потребують покроковому фотосупровід.

 

10+ страв національного колориту: лобіо, антипащі, рагу з нутом і артишоки

Антипасти з печеного перцю в мультиварці

Пікантна італійська закуска отримала назва, тому що подається, як правило, перед пастою (італ. «anti» - «до») як гарячої, так і холодної.

 

з огляду на, що чаша мультиварки невелика по обсягом і не зможе вмістити багато різних овочів, найзручніше в ній готувати перці.

 

Саме такі подавала Мішель Пфайффер бравим агентам ФБР в «Малаві».

 

На дві порції вам знадобиться:

 

  1. 50 мл оливкового масла
  2. Червоний і жовтий солодкий перець
  3. 2 зубчики часнику
  4. Половина чайної ложки чорного меленого перцю
  5. маслини без кісточок

 

тушеные овощи в мультиварке рецепты с фото пошагово
Антипасти з печеного перцю

 

І як завершальний акорд італійська фокачча або чіабатта для подачі.

 

Если вы часто печете хлеб дома, и ту, и другую можно приготовить на домашней бездріжджовий заквасці.

 

Оливковою маслом змащуємо дно мультиварки і викладаємо порізані широкими смужками перці.

 

Готуємо в режимі «Випікання» 40 хвилин, перевернувши на зворотну сторону на середині шляху.

|| | 376

После оставляем овощи остыть, снимаем с перца кожу, смешиваем с пропущенным через давилку чесноком, порезанным пополам маслинами, солью и специями.

 

Готову закуску залишаємо на кілька годин в холодильнику, подаємо зі свіжим хрустким хлібом.

 

тушеные овощи в мультиварке рецепты с фото пошагово
Чудовим доповненням до таких перцям стане м'який сир

 

Рататуй

Пам'ятайте , який простий їжею зачарувала суворого ресторанного критика щур з мультфільму?

 

І правда: рататуй, улюблена їжа французьких фермерів, є не що інше, як тушковані в томатному соусі овочі. || | 396

 

Наш адаптований рецепт з фото цілком підійде для тих , Хто дотримується суворої дієти - ситний і корисний обід не відкладеться на боках.

 

  1. 2 баклажана
  2. 2 кабачка
  3. 6 помідор
  4. 2 болгарських перцю
  5. 3 зубчики часнику
  6. Стакан води
  7. 3 ложки оливкової олії
  8. Невеликий пучок петрушки

 

тушеные овощи в мультиварке рецепты с фото пп
Рататуй

 

З спецій в картинку ідеально впишуться прованські трави: розмарин, чебрець, базилік, шавлія.

 

Кабачки і баклажани нарізаємо кружечками, солимо і на залишаємо на 10 хвилин, щоб пустили сік. Так само нарізаємо 3 помідори.

 

З інших готуємо соус: бланшируємо, знімаємо шкуру, дрібно ріжемо і тушкуємо з невеликою кількістю води, пропускаємо через блендер, солимо до смаку.

 

В чашу на шар соусу рядами викладаємо овочі, зверху заливаємо другою частиною з двома ложками олії і дрібно посіченою петрушкою. Готуємо в режимі «Випічка» півгодини.

 

Пікантне рагу з гарбузом і нутом

Нут, він же баранячий або турецький горох, він же чарівне сировину для хумус , зробить поживним і смачним саме не видатне домашнє рагу.

 

Тільки не забудьте замочити його на кілька годин у воді перед приготуванням.

 

  1. 2 средних картофелины
  2. 1 морква
  3. 4 столових ложки нуту
  4. 1 помідор
  5. 2 склянки води
  6. Небольшой кусочек тыквы
  7. Сіль, перець і коріандр за смаком
  8. Рослинна олія

 

тушеные овощи в мультиварке рецепты с фото пп
Пікантне рагу з гарбузом і нутом

 

В мультиварку викладаємо порізані моркву і картоплю, додаємо нут, заливаємо воду і готуємо 20 хвилин в режимі «Гасіння».

 

Додаємо бланширує і дрібно нарізаний помідор, гарбуз, спеції, пропущений через давилку часник, приправляємо рослинним маслом, зеленню за смаком і тушкуємо ще 5-10 хвилин до готовності гарбуза.

 

Лобио в мультиварці

Просте і ситне національне грузинське блюдо просто готувати в мультиварці і, звичайно, найважливіше в ньому - надати справжній етнічний колорит за допомогою Аджи і і хмелі-сунелі.

 

  1. Півтора склянки червоної квасолі
  2. 1 цибулина
  3. 3 зубчики часнику
  4. 2 помідори
  5. Аджика за смаком (можна використовувати суху)
  6. 1 ст. л. оцту
  7. Пучок кінзи
  8. Сіль, перець, чабер і хмелі-сунелі - за смаком

 

тушеные овощи в мультиварке рецепты с фото
Лобио

 

Квасоля замочіть воді на 12 годин, щоб прискорити час приготування, в іншому випадку гасити боби доведеться години чотири.

 

Перекладіть їх в ємність для приготування і залийте водою, щоб рідина покривала приблизно на два пальці.

 

Поставте гаситися на півтори години в режимі «Плов », туди ж відправте нарізаний часник і цибулю, цілий стручковий перець і оцет.

 

Після закінчення часу приєднаєте оч щенние від шкірки, дрібно нарізані помідори, подрібнену кінзу, спеції за смаком і пару ложок олії.

 

Готуйте страву ще 15 хвилин в режимі «Гасіння».

 

Порада: в подорож по Грузії я відкрила для себе дивну приправу - сванські сіль. Суміш різних спецій і солі родом з Сванетії - відмінна заміна всіх спецій, якщо ви ще не розібралися, що з чим поєднувати. Традиційний склад сванской солі: сіль, пажитник, часник, кмин, пекучий червоний перець, насіння кропу і коріандру, шафран.

 

тушеные овощи в мультиварке рецепты с фото
сванські сіль стане прекрасною заміною спецій для лобіо і ряду інших страв

 

Артишоки по-італійськи

Ну а якщо вам на очі попадеться схожий на велику шишку овоч, це прекрасний привід поекспериментувати зі смаками і приготувати корисну середземноморську вкусняшку.

 

По-перше, артишок - торжество смаку для ваших рецепторів; по-друге, дозволений при цукровому діабеті; і, по-третє, багатий на вітаміни групи В.

 

Як бонус очищає нирки і печінку від шлаків і токсинів. Рецепт страви - рай для ледачого кулінара.

 

Беремо:

 

  1. 2 артишоку
  2. 2 помідори | || 563
  3. 1 небольшую луковицу
  4. 2 ст. л. оливкового масла
  5. Сіль, перець

 

тушеные овощи в мультиварке рецепты с фото
Погодьтеся, артишоки виглядають апетитно навіть сирими

 

Приправи вибирайте по особистим уподобанням - з артишоками поєднуються паприка, коріандр, петрушка і лавровий лист.

 

Овочі ретельно промиваємо, зрізаємо темно-зелене листя і ложкою виймаємо м'яку середину.

 

Ріжемо кубиками, опускаємо в чашу мультиварки, туди ж навздогін оговтується порізаний півкільцями цибулю, сіль, перець, олія і трохи води, приєднуємо бланшірованние нарізані помідори.

 

Выбираем режим «тушить» и готовим 25-30 минут.

 

тушеные овощи в мультиварке рецепты с фото
Смак італійського блюда вас приємно порадує

 

Лже-азу

Цей рецепт я трохи вегетатаріанізіровала: викинула з нього не тільки м'ясо, в великих кількостях характерне для татарської кухні, але і масло, зробивши ідеальним зразком тушкованих овочів в мультиварці для тих, хто сидить на всьому корисному і дієтичному.

 

до речі, таке азу - незамінний основне блюдо для нинішнього суворого посту.

 

  1. 5 середніх картоплин
  2. 1 морква
  3. 1 велика цибуля віца
  4. 2 солоні огірки
  5. 5 зубчиків часнику
  6. Половина склянки томатного соку (можна замінити пастою)
  7. Невеликий пучок кінзи
  8. Сіль і спеції за смаком (картопля обожнює спеції, так що використовуйте всі, які вам подобаються, але, з огляду на активний смак солоних огірків, можна обмежитися чорним перцем)

 

тушеные овощи в мультиварке рецепты с фото
не справжнє, але смачне азу

 

Половину нарізаної брусочками картоплі викладаємо в чашу, зверху накриваємо шаром обсмажених цибулі, моркви і солоних огірків, викладаємо залишки картоплі, притрушуємо спецій і і пропущеним через давилку часником.

 

Потім заливаємо томатним соком і тушкуємо 20 хвилин.

 

Екзотична бамия в мультиварці || | 637

Бамия, она же окра, она же дамские пальчики, у нас продается в основном в замороженном виде.

 

На вигляд овоч схожий на неповноцінний стручок перцю і є №1 серед побратимів у всій Америці за здатність протистояти раковим захворюванням.

 

Тому якщо раптом потягнуло на смачну і корисну екзотику, саме воно.

 

тушеные овощи в мультиварке рецепты с фото
і, нарешті, наша головна героїну - бамия

 

  1. 500 г замороженої бамии
  2. За однією моркви і цибулині
  3. 3 помідори
  4. 2 зубчики часнику
  5. 3 ст. л. томатної пасти
  6. 1 л овочевого бульйону
  7. Оливкова олія для смаження
  8. Сіль і спеції за смаком (я зазвичай додаю каррі або кумін)

 

У режимі смаження вже традиційно готуємо нарізані цибулю і моркву, через кілька хвилин додаємо бланшірованние подрібнені помідори, бамию, томатну пасту і овочевий бульйон.

 

готуємо півгодини в режимі «Гасіння». В кінці програми солимо і заправляємо спеціями за смаком. Таке блюдо стане ідеальним соусом до рису, пасті або картоплі.

 

тушеные овощи в мультиварке рецепты с фото
Соус з бамии

 

Тушковані овочі в мультиварці - рецепти з фото для ПП (правильного харчування)

насправді більшість рецептів тушкованих овочів в мультиварці цілком дієтичні - новонароджену дитину страв, які ми приготували тому підтвердження.

 

Якщо, звичайно, ви не вливаєте в каструлю півлітра олії.

 

А трохи нежирного сиру до класичного соте взагалі буде в самий раз - в сітці таблиці роздільного харчування вони ідеально доповнюють один одного.

 

Почнемо з самого простого і всім відомого рагу.

 

Дієтичне домашнє рагу

  1. 1 кабачок
  2. 1 баклажан
  3. 1 морква
  4. 1 перець
  5. 3 зубчики часнику
  6. Рослинна олія
  7. Сіль, перець
  8. Спеції за смаком

 

тушеные овощи в мультиварке рецепты с фото
Варіацій такого рагу може бути маса: в хід підуть всі сезонні овочі

 

Б аклажан відмінно поєднується з каррі, шавлією і орегано, але самим безпрограшним варіантом приправи стане сушений або свіжий базилік.

 

Овочі промиваємо та нарізаємо кубиками.

|| | 739

В чашу мультиварки наливаем две ложки растительного масла и закладываем овощи, кроме перца и баклажана, — они готовятся быстрее остальных.

 

Тушкуємо 10 хвилин, потім додаємо залишки овочів і залишаємо доходити у відповідному режимі ще 10 хвилин, солимо і присипаємо спеціями за смаком.

 

в рагу можна додати половину ложки цукру - це пр ідаст простому домашньому страви нотку тайської пікантності.

 

Порада: щоб зробити страву більш ситним, за кілька хвилин до закінчення приготування додайте дві столові ложки нежирної сметани.

 

Тушкована буряк

Ідеальна їжа для тих, хто дотримується ПП. Блюдо готується просто і стане прекрасною основою розвантажувального дня для переконаних прихильників ЗОЖа.

 

  1. 2 буряки середніх розмірів
  2. 4 зубчики часнику
  3. 1 цибулина
  4. 3 ст. л. томатної пасти
  5. Сіль, перець і рослинне масло

 

тушеные овощи в мультиварке
Буряк в мультиварці не потрібно варити кілька годин

 

В режиме «Жарка» в чаше мультиварки обжариваем измельченные лук и чеснок, добавляем натертую на крупной терке буряк і томатну пасту.

 

Перемикаємо на режим «Гасіння» і готуємо півгодини, в кінці солимо і перчимо. Даємо страві трохи охолонути.

 

Грибний жульєн

Для ситного домашнього обіду цілком можна обійтися без традиційних кокотниц і зробити одну велику порцію запечених грибів.

 

Вам знадобляться:

 

  1. 500 г печериць
  2. 1 цибулина
  3. 200 мл вершків | || 802
  4. 100 г твердого сыра
  5. По 1 ст. л. борошна і вершкового масла
  6. Сіль, перець за смаком

 

тушеные овощи в мультиварке рецепты с фото
Грибний жульєн

 

У режимі смаження на вершковому маслі обсмажуємо дрібно нарізану цибулю, потім додаємо гриби і встановлює режим «Випічка» на 50 хвилин, час від часу не забуваємо помішувати овочі.

 

Коли зайва рідина випарується, всипаємо борошно, ще через кілька хвилин вливаємо вершки, посипаємо сиром і готуємо до чарівного клацання завершення програми.

 

Рагу зі спаржею

Ситне саме по собі блюдо також стане ідеальним доповненням до рису.

 

  1. Пол кіло спаржі
  2. За однією моркви і цибулині середніх розмірів
  3. 1 помідор
  4. 3 солодких перцю
  5. Невеликий кабачок або баклажан (на ваш розсуд )

 

тушеные овощи в мультиварке рецепты с фото без картошки
Особливої ​​пікантності спаржі додадуть кунжутне насіння

 

З спецій спаржа небайдужа до мускатному горіху, кропу і майораном.

 

Квасоля очищаємо від хвостів, нарізаємо і варимо в солоній воді п'ять хвилин. Решту овочів (без кабачка) подрібнюємо довільно і обсмажуємо в мультиварці, додаємо квасоля, кабачок і спеції.

 

Тушкуємо ще десять хвилин до повного приготування. Зверху можна притрусити свіжим кропом.

 

Сьогодні ми все частіше замислюємося про правильне і здорове харчування, а значить - говоримо категоричне «немає» картоплі, особливо в тандемі з іншими овочами.

 

І це правильно: вуглеводи, крохмаль, калорії ...

 

Страх і жах в одній сковорідці - неспроста більшу частину статті я відвела саме тушкованих овочів в мультиварці без картоплі.

 

Але щоб убезпечитися від зривів і неконтрольованих нападів на холодильник, іноді балуйте себе і близьких стравами з ко неплідність, в яких йому відведена головна роль.

 

Смажена картопля в мультиварці з часником

  1. 6 картоплин середніх розмірів
  2. Половина великої головки часнику (для любителів погарячіше можна брати і цілу) || | 880
  3. По одной моркови и луковице средних размеров
  4. Сіль, перець, сухий розмарин - за смаком
  5. Соняшникова олія

 

тушеные овощи в мультиварке рецепты с фото
Жареная картошка в мультиварке

 

Важливо: погоду цього нехитрого, на перший погляд, страви роблять смажений часник і розмарин.

 

В мультиварці пару хвилин обсмажуємо нарізані половинками зубчики часнику і нашатковану півкільцями ми цибулю.

 

Додаємо натерту моркву і картоплю (ріжемо для традиційної картоплі по-селянськи).

 

Ми залишаємо готуватися в режимі смаження, періодично перемішуючи лопаткою. Коли картопля підрум'яниться, додаємо сіль, спеції і свіжу зелень за смаком.

 

Тушковані овочі в мультиварці - рецепти з фото з капустою

Найпростішим у приготуванні і нудним овочем ми звикли вважати тушковану капусту.

 

Готувати її дійсно просто: в класичному варіанті мультиварку влаштують полкочана, дві великі цибулини, морква, сіль, перець за смаком, пара ложок олії і томатний сік в якості заправки.

 

Я зазвичай обсмажую в чаші цибулю і моркву, потім засинаю капусту, спеції, заливаю все склянкою томат ого соку і готую в режимі смаження 10-15 хвилин, щоб на смак капуста залишилася хрусткою і не перетворилася на кашу.

 

тушеные овощи в мультиварке рецепты с фото
Традиційна тушкована капуста: щоб зробити страву більш ситним, іноді можна додавати в нього одну-другу картоплину

 

Порада: таким же способом можна готувати брюссельську, цвітну капусту і брокколі. Щоб не проварювати останні два види, розділіть їх на більш дрібні суцвіття і попередньо обсмажте в частіше з часником, цибулею і морквою, як я описувала в рецепті з картоплею. З цвітною капустою в якості спецій відмінно гармонує куркума.

 

Запіканка з кольорової капусти

Насправді її смак універсальний: вона корисна (витамины В і С, калій, магній і далі по таблиці Менделєєва) і, як губка, вбирає будь-які смаки, якими ви хочете її збагатити.

 

Именно поэтому цветную капусту можно считать прекрасной альтернативой мясу для тех, кто только становится на путь вегетарианства и ищет в еде свои вкусы.

 

тушеные овощи в мультиварке рецепты с фото с капустой
Запіканка з кольорової капусти

 

Порада: щоб смак страви був повним, НЕ намагайтеся засунути в нього якомога більше овочів. Виберіть один основний і доповнюйте відтінками спецій.

 

Про спеції це я неспроста.

 

Багато пізнають кулінарну майстерність господині вважають, що «чим більше спецій - тим краще, ось як вийде смакота »і тому змішують все, що бачать перед собою.

 

Підхід цей в корені не вірний: спеції здатні повністю зіпсувати страву.

 

наприклад, улюблені багатьма кмин і кумін (вона ж зіра) поєднуються тільки самі з собою, а з іншими приправами не сильно радують наші рецептори.

 

  1. Кочан капусти середнього розміру
  2. 1 морква
  3. 1 цибулина
  4. 150 г сиру «пармезе н »
  5. Домашній майонез або сметана
  6. Сіль і спеції за смаком

 

Капусту розбираємо на суцвіття і натираємо на крупній тертці, так само чинимо з морквою, цибулю ріжемо півкільцями.

 

в гущавину мультиварки наливаємо пару ложок оливкової олії, викладаємо овочі, зверху заливаємо сметаною або майонезом, присипаємо натертим сиром і готуємо в режимі «Випічка »20 хвилин до появи золотистої скоринки.

 

Окремо варто сказати про брюссельській капусті.

 

Вперше рослина згадувалося в середині 18 століття , і виявлено воно було якраз неподалік від Брюсселя, завдяки чому отримало назву.

 

Місцеві жителі швидко почали вживати його в їжу і окультурили.

 

У перший рік життя капуста дає тільки стебла, в другій - маленькі качанчики, які смажать, тушкують, роблять запіканки, салати и вообще все, на что разыграется фантазия повара.

 

Тому я вирішила не особливо оригінальничати і принесла рецепт

 

брюссельської капусти по-брюссельські

  1. 500 г брюссельської капусти
  2. 1 стакан овочевого бульйону
  3. 500 г нежирних слив до
  4. Сіль
  5. Мускатний горіх в якості спецій

 

тушеные овощи в мультиварке рецепты с фото с капустой
Брюссельська капуста по-брюссельські

 

у звичному варіанті бельгійці використовують яєчний жовток.

 

Але переконані вегетаріанці і вегани знають, що основне завдання яєць в рецептах з запіканням - склеювання інгредієнтів.

 

Поэтому нам вполне сгодится гель семян льна в качестве здоровой и полезной альтернативы.

 

Приготувати його просто: розмелюємо пару ложок насіння в кавомолці, додаємо трохи води на око, щоб вийшла маса, схожа на я чний білок.

 

Кстати, она еще и богата нужными и важными организму омега-3 жирными кислотами.

 

Очищену і промиту капусту тушкуємо в мультиварці з оливковою олією протягом 10 хвилин, заправляємо спеціями і нашим замінником яєць, попередньо змішаним з вершками. Відразу ж подаємо до столу.

 

Рецепт можна трохи вдосконалити: ті, хто особливо пильно стежить за здоров'ям і готує тушковані овочі в мультиварці виключно без масла, можуть гасити капусту тільки в овочевому бульйоні.

 

Продолжая тему жарки в мультиварке, скажу, что в принципе с появлением этой чудо-машины — можно вообще обойтись без масла.

 

Для цього у вас є спеціальна чаша з антипригарним покриттям і лопатка, за допомогою якої ви можете час від часу помішувати овочі.

 

Конечно, глупо отрицать, что ложка оливкового масла сделает вкус блюда более насыщенным, да и на фигуре вряд ли сильно отразиться.

 

Кстати, тему правильной жарки и наименее вредного для нее масла мы уже подробно обсуждали тут.

 

Якщо вам сподобалася стаття, не забудьте поділитися нею з друзями. Харчуйтеся смачно і корисно і залишайтеся з Femel!

 

Звёзд: 1Звёзд: 2Звёзд: 3Звёзд: 4Звёзд: 5 ( 3 оцінок, середнє:5,00 из 5)
Загрузка...