/ * * /
Register
Харчування

7 + рецептів приготування смачного і густого полуничного джему на зиму

клубничный джем рецепт вкусный густой на зиму

 

Літо в самому розпалі, а разом з ним і сезон варіння корисних і смачних заготовок з ягід.

 

Полуниця по праву вважається їх королевою - плодоносить вона недовго, п оетому до кінця липня важливо встигнути і наїстися, і заморозити, і зварити десерти.

 

У цій статті зібрали кращі способи, як приготувати полуничний джем в каструлі або в мультиварці, а також рецепти смачного і густого конфитюра з полуниці на зиму.

 

Зміст:

  1. Смачний і густий полуничний джем - базовий рецепт на зиму
  2. густий полуничний джем - рецепт з желатином
  3. Джем з полуниці - рецепт з пектином
  4. Смачний і густий полуничний джем - рецепт з апельсином
  5. полуничний конфітюр - базовий рецепт на зиму || | 307
  6. Полезный джем из клубники без варки
  7. М'ятний полуничний конфітюр

 

клубничный джем рецепт вкусный густой на зиму

 

П ріготовіть джем або конфітюр можна просто з полуниці з цукром або з додаванням пектину або желатину.

 

Попередньо потрібно перебрати ягоди, ретельно їх промити, звільнити від чашолистків, просушити.

 

Банки і кришки, в які будемо закочувати ласощі, простерилізувати.

 

Тепер можна приступати до готування. Почнемо з самого простого способу.

 

Смачний і густий полуничний джем - базовий рецепт на зиму

Вам знадобиться:

 

  1. 2 кг полуниці
  2. 2 кг цукру
  3. Сік одного лимона

 

клубничный джем рецепт вкусный густой на зиму
Найпростіший рецепт джему

 

Приготування:

 

  1. Основний плюс приготування джему в тому, що для нього підійде будь-яка ягода - трохи недозрілі або, навпаки, перезріла.
  2. Ягоди очищаємо, промиваємо, даємо воді стекти і в співвідношенні 1: 1 пересипаємо цукровим піском.
  3. Ми залишаємо на 2 години, час від часу заважаємо, щоб полуниця пустила сік.
  4. Весь сік зливаємо в каструлю, в якій будемо варити десерт. Доводимо до кипіння і закладаємо саму полуницю з цукром.
  5. Коли закипить, вливаємо лимонний сік - так джем збереже гарний колір і не буде до смаку занадто нудотним.
  6. Варимо 10 хвилин на повільному вогні , періодично знімаючи з поверхні пінку. Цього часу достатньо, щоб ягоди Уваров, а соку стало ще більше.
  7. Прибираємо джем з плити, трохи охолоджуємо і перебиваємо блендером, після чого поміщаємо назад в каструлю і готуємо ще протягом півгодини.
  8. Поступово джем будемо стає більш в'язким і тягучим. Остаточно він загусне після охолодження.
  9. Розливають по стерилізованим сухим банкам, закочує кришками, перевертаємо догори дном, укутуємо ковдрою і залишаємо в такому вигляді до повного охолодження.
  10. Потім переносимо в прохолодне місце на постійне зберігання.

 

Порада: аналогічним чином густий і смачний полуничний джем на зиму можна приготувати в мультиварці або хлібопічці, оснащеної спеціальною програмою. Наприклад, Редмонд.

 

Смачний і густий полуничний джем - рецепт з желатином

Якщо вам здається, що джем не загусне, можна перестрахуватися і приготувати ласощі з желатином .

 

Але називатися воно буде вже конфитюром (в чому різниця між першим і другим, ми розповімо трохи нижче).

 

Воно вийде не тільки більш щільним за структурою, але і буде походити на даний полуничне желе.

 

Сахара в такому випадку рекомендується використовувати менше, що позитивно позначиться на калорійності продукту. Розповідаємо, як зробити це в мультиварці.

 

Вам знадобиться:

 

  1. 2 кг полуниці
  2. 1 , 5 кг цукру
  3. 1 ч. л. лимонної кислоти або сік 1 лимона
  4. 2 ч. л. желатину, попередньо розведеного в 100 мл води

 

клубничный джем рецепт вкусный густой на зиму
Джем з желатином

|| | 431

Приготовление:

 

  1. Ягоди перебираємо, пересипаємо цукром, даємо настоятися 2 години - т. е. виконуємо всі дії, описані в базовому рецепті, аж до приготування пюре.
  2. Переливаємо його знову в чашу мультиварки, включаємо режим «Гасіння» і встановлюємо час 1 годину.
  3. Додаємо набряклий желатин, як слід перемішуємо, розливаємо по банках і закупорюють.

 

Порада: щоб зробити смак готового продукту більш інт ересним, можна під час варіння додати різні прянощі, попередньо загорнувши їх в шматочок марлі, а після видалити. З полуницею ідеально поєднуються кардамон, бадьян, листочки м'яти.

 

Смачний і густий полуничний джем - рецепт з пектином

Пектин - природний загусникиз яблок або цитрусових. У приготуванні джемів його можна використовувати як аналог желатину.

 

Вам знадобиться:

 

  1. 1 кг полуниці
  2. 300 г сахара
  3. 20 г пектину

 

клубничный джем рецепт вкусный густой на зиму
Джем з пектином

 

Приготування: | || 478

 

  1. Ягоди перебираємо, промиваємо, змішуємо з цукром і відразу ж без варіння перемелює в пюре за допомогою блендера.
  2. Перекладаємо в каструлю або чашу мультиварки і готуємо на повільному вогні 5-7 хвилин.
  3. В кінці додаємо пектин, перемішуємо, розливаємо по банках і закупорюють.

 

Смачний і густий полуничний джем - рецепт з апельсином | || 490

Кроме классического варианта приготовления клубничного джема, его вкус нередко разнообразят дополнительными компонентами.

 

З ласощами відмінно поєднуються яблука, білий шоколад, гілочки м'яти, лимони та апельсини. Саме з останніми ми і будемо готувати зимовий десерт.

 

Вам знадобиться:

 

  1. 1 кг полуниці
  2. 0,5 кг сахара
  3. 0,5 кг апельсин
  4. 40 г желатину, розведеного в 200 мл гарячої води

 

клубничный джем рецепт вкусный густой на зиму
Апельсиново -клубнічний рай

 

Приготування:

 

  1. Полуницю промиваємо, очищаємо, подрібнюємо блендером. Для додаткової ніжності пюре можна пропустити через сито.
  2. Аналогічним чином поступаємо з апельсинами - очищаємо від шкірки і перегородок, подрібнюємо.
  3. Обидва види фруктів змішуємо з цукром і варимо на невеликому вогні 20 хвилин .
  4. Після охолодження повторюємо процедуру ще два рази. В кінці останнього варіння додаємо в джем желатин.
  5. Розливають по банкам і закочує.

 

Смачний і густий полуничний конфітюр - базовий рецепт на зиму з лимонами

Чим конфітюр відрізняється від джему? Джем - це англійська родич варення і відрізняється від нього тим, що при варінні плоди повинні добре розварюються (походить від англ. Слова jam - тиснути, змішувати).

 

Для приготування ласощів зазвичай використовуються фрукти з великим вмістом пектину - ягоди, яблука, абрикоси, персики і т.д. Желирующих такий продукт під час охолодження.

 

Конфитюр ж (франц. confiture, від confire - варити в цукрі) прийшов до нас з Франції, де в нього додається штучний загущувач - желатин, агар-агар або пектин.

 

За консистенцією він виходить більш щільним. Власне, і вся різниця.

 

Спробуйте приготувати це незабутнє ласощі з цитрусовими. Ідеальний варіант - лимони.

 

Вам знадобиться:

 

  1. 1 кг лимонів
  2. 1 кг полуниці | || 575
  3. 2 пакетика пектина
  4. 1,5 кг цукру

 

клубничный джем рецепт вкусный густой на зиму
Настоящий конфитюр

 

Приготування:

 

  1. Полуницю і лимони разом з шкіркою подрібнюємо в два види пюре і змішуємо порівну з цукром.
  2. Один лимон ріжемо кружальцями і складаємо в миску з лимонним пюре.
  3. Обидва види фруктів варимо протягом п'яти хвилин в різних каструлях. Після охолодження проробляємо процедуру ще 2 рази, не забуваючи знімати пінку.
  4. Ми залишаємо на ніч. Вранці в кожну тару додаємо по пакетику пектину і кип'ятимо конфітюр протягом трьох хвилин.
  5. Розливають по заздалегідь приготовленим банкам шарами - шар лимонного конфитюра з шматочком лимона, шар полуничного.
  6. Закупорюємо і відправляємо зберігатися в прохолодне місце.

 

Корисний джем з полуниці без варіння

Відмінний спосіб зберегти всі корисні речовини ягоди і балувати себе смачним десертом всю зиму. Зберігати такий джем обов'язково в холодильнику.

 

Вам знадобиться:

 

  1. 1 кг полуниці
  2. 1, 5 кг цукру

 

клубничный джем рецепт вкусный густой на зиму
Рецепт без варіння

 

приготування:

 

  1. Ягоди очищаємо, промиваємо і обдаємо окропом, після через перебиваємо в пюре.
  2. Змішуємо з цукром. || | 634
  3. Даем отстояться полчаса, еще раз перемешиваем, раскладываем в баночки и отправляем на хранение в холодильник.

 

М'ятний полуничний конфітюр

Вам знадобиться:

 

  1. 1 кг полуниці
  2. 1,2 кг цукру
  3. Пучок м'яти
  4. 1 лимон
  5. Стакан кипятка
  6. 1 пакетик желатину або агар-агар

 

клубничный джем рецепт вкусный густой на зиму
Незабутній м'ятний конфітюр

 

Приготування:

 

  1. Щоб надати майбутньому конфітюр м'ятний присмак, нам знадобиться настій з ароматного рослини. Для цього промитий і просушений пучок свіжого листя заливаємо склянкою окропу і наполягаємо протягом півгодини.
  2. З'єднуємо з цукром і готуємо сироп - варимо до повного розчинення останнього.
  3. Додаємо розрізані на чотири частини ягоди полуниці і сік цілого лимона.
  4. Після закипання готуємо ще 5-7 хвилин.
  5. Знімаємо з плити, пінку видаляємо дерев'яною лопаткою.
  6. Додаємо заздалегідь розведеним в невеликій кількості води желатин, ретельно перемішуємо.
  7. Розливають конфітюр по банкам і закочує кришками.

 

Порада: любителям різних видів джемів і конфітюрів припаде до смаку наша стаття з рецептами варення з кульбаб.

 

Цікавий детальний рецепт приготування смачного і густого полуничного джему ви дізнаєтеся з відео нижче:

 

 

Звёзд: 1Звёзд: 2Звёзд: 3Звёзд: 4Звёзд: 5 ( 1 оцінок, середнє: 5,00 з 5)
Завантаження .. .