Lost Password?
Get new password
Харчування

Антипасти в духовці і ще 5 + способів швидко запекти овочі

запеченные овощи в духовке рецепт с фото

 

Запечені овочі в духовці - проста, смачна і корисна їжа, яка ідеально підходить і для домашнього вечері, і для святкового столу.

 

Вибираючи, яке з тисячі і одного варіанта страв приготувати, я зупинилася на італійських антипащі - в цій статті ви знайдете рецепт з фото крок за кроком.

 

і, зрозуміло, ще кілька способів урізноманітнити всі ці кабачки, баклажани, перці і помідори, які влітку нікуди дівати.

 

Зміст:

  1. Антипасти по-домашньому
  2. Овочі, запечені в горщику
  3. Овощи в духовке со сметаной
  4. Овочі, запечені в рукаві
  5. Заморожені овочі в духовці

 

овощи запеченные в духовке рецепт с фото пошагово

 

Як на мене, італійська кухня - імператриця кулінарії.

 

Ви не знайдете в ній божевільних міксів вершкового масла, вершків і сирів в одному флаконі, характерних для французької.

 

Зате виявите багато повільних вуглеводів (я про хорошу пасту з твердих сортів пшениці), середземноморських спецій, оливкового масла і овочів.

 

Останні маринують, запікають на грилі і подають перед пастою в гарячому і холодному вигляді.

 

Звідси, власне, і пішло традиційна назва « антипащі» - anti - перед, pasti - пастою.

 

Що може бути смачніше шматка чіабатти, просоченого оливковою олією і порції ароматних овочів, присипаних пармезаном?

 

Якщо у вас ще не потекли слинки, тоді ми йдемо до вас.

 

Антипасти по-домашньому - запечені овочі в духовці, рецепт з фото покроково

овощи запеченные в духовке рецепт с фото пошагово
Овочі для антипащі

 

Отже, вам знадобиться:

 

  1. 1 баклажан
  2. 1 кабачок
  3. 3-4 невеликих болгарських перцю
  4. 1 цибулина
  5. Кілька печериць
  6. Головка часнику
  7. Сок лайма или лимона
  8. Оливкова олія
  9. Третина пучка базиліка
  10. Велика морська сіль
  11. Суміш прованських трав

 

Крок 1: готуємо овочі

овощи запеченные в духовке рецепт с фото пошагово
Нарізаємо перці, цибулю та печериці, часник залишаємо в часточках

 

Ретельно промиваємо, просушуємо за допомогою паперового рушника. Часник поділяємо на часточки, але не чистимо, а тільки видаляємо лушпиння. Цибулину шаткуємо кільцями.

 

Невеликі болгарські перці ріжемо на половинки. Якщо у вас овочі побільше - довгими смужками.

 

Занадто великі печериці також ріжемо навпіл. Дрібні залишаємо цілими.

 

Кабачок и баклажан нарезаем полукольцами.
Готуємо кабачок і баклажан

 

Кабачок и баклажан нарезаем полукольцами.  Перекладаємо все в глибокий посуд.

 

Крок 2: робимо маринад

Кабачок и баклажан нарезаем полукольцами.
Маринад для антипащі

| || 428

Три столовых ложки оливкового масла смешиваем с чайной крупной морской соли и таким же количеством прованских трав.

 

Додаємо сік половини лимона. Другу половину залишаємо для подачі.

 

овощи запеченные в духовке рецепт с фото пошагово
Все ретельно перемішуємо

 

Овочі заливаємо отриманою заправкою, ретельно перемішуємо, щоб просочилися маслом рівномірно. Ми залишаємо на 15-20 хвилин.

 

Крок 3: відправляємо в духовку

овощи запеченные в духовке рецепт с фото пошагово
викладаємо на деко

 

Готувати наші запечені овочі ми будемо в духовці на деку.

 

У класичному рецепті антипащі запікають на грилі, але ми знайшли розумну альтернативу.

 

Застеляємо посуд фольгою - її потрібно рівно стільки , щоб можна було накрити деко зверху.

 

Фольгу можна злегка збризнути оливковою олією, все овочі. Цибулеві кільця залишаємо наостанок.

 

овощи запеченные в духовке рецепт с фото пошагово
Робимо конверт з фольги

 

Закриваємо деко фольгою і відправляємо в духовку на 15 хвилин при температурі 200 градусів.

 

овощи запеченные в духовке рецепт с фото пошагово
Через чверть години овочі стануть м'якше

 

По истечению времени открываем и отправляем готовиться еще на полчаса.

 

Крок 4: подаємо антипащі

овощи запеченные в духовке рецепт с фото пошагово
У відкритому вигляді готуємо ще півгодини

 

антипасти перекладаємо на тарілку, щедро присмачуємо лимонним соком, присипаємо дрібно порізаним базиліком.

 

овощи запеченные в духовке рецепт с фото пошагово
Наші антипасту і готові!

 

Додаємо кілька шматочків сиру, маслини, італійський хліб, хорошу компанію і насолоджуємося легким середземноморським вечерею. | || 497

 

Порада: закуску подають і в холодному вигляді. Попередньо перекладіть її в чисту стерилізовану посуд, додайте невелику кількість лимонного соку і оливкового масла і зберігайте в холодильнику не довше п'яти днів.

 

замороженные овощи запеченные в духовке рецепт с фото пошагово
Таким же способом можна запікати картоплю, моркву, батат | || 504

 

Овочі, запечені в духовці в горщику - рецепт з фото

Приготування їжі в глиняному посуді популярно на Балканах.

 

Гасити в горщиках можна будь-які варіації овочів, дотримуючись простого принципу: всі інгредієнти закладаються одночасно, ріжуться однаковими кубиками.

 

Ті, ​​що готуються довше за інших, вимагають попередньої обжарки. Горщик ставиться в холодну духовку.

 

овощи запеченные в духовке на противне рецепт с фото
Гювеч

 

Болгарський гювеч

Гювеч - традиційна назва страв болгарської , румункою, молдавської кухонь, приготованих в горщиках.

 

у Болгарії поверх інших компонентів часто вбивають яйце.

 

Воно надає додатковий смак і шарм блюду, в вегетаріанському варіанті цілком можна обійтися без нього.

 

Вам знадобиться:

 

  1. 1 кабачок
  2. 1 баклажан
  3. 2 бульби картоплі
  4. 2 болгарських перцю
  5. 4 середніх помідора
  6. 1 цибулина
  7. 2 зубчики часнику
  8. По третини пучка петрушки і кропу | || 559
  9. 4 ст. л. оливкового масла
  10. Сіль, чорний перець, лавровий лист

 

Крок 1: баклажани ріжемо кубиками, присаливаем і залишаємо на 10 хвилин , потім віджимаємо зайву рідину - так з них піде гіркоту.

 

Крок 2: перець, цибулю і баклажани злегка обсмажуємо і закладаємо в горщик.

 

Крок 3: картопля нарізаємо кубиками і теж відправляємо в посуд.

 

Крок 4: кабачок нарізаємо кубиками, викладаємо поверх картоплі.

 

Крок 5: додаємо сіль, перець, лавровий лист іспеции по вкусу.

 

Крок 6: помідори бланшируємо, знімаємо шкірку, дрібно нарізаємо і викладаємо в горщик. | || 600

 

Крок 7: зелень шаткуємо, часник натираємо на тертці і присипаємо овочі.

 

Крок 8 : вливаємо 100 мл води і 100 мл томатного соку.

 

Крок 9: включаємо духовку і Томім при температурі 200 градусів 40 хвилин.

 

овощи запеченные в духовке на противне рецепт с фото
У глиняному посуді страви зберігають максимум корисності

 

З овет: приготовані в горщиках овочі практично не пригоряють і зберігають максимум корисних властивостей - вони не смажаться, що не варяться, що не запікаються, а тужать у власному соку.

 

Овочі, запечені в духовці зі сметаною - рецепт з фото покроково

Самі по собі запечені овочі майже завжди виходять дієтичними, а ось сметанний соус і сирна шапка з пармезану зроблять їх більш ситними.

 

овощи запеченные в духовке на противне рецепт с фото
Овочі в сметанному соусі

 

Варіант № 1: брокколі і картоплю

Вам знадобиться :

 

  1. 4 бульби картоплі
  2. 2 мо кові
  3. 400 г брокколі
  4. Півсклянки зеленого горошку
  5. 100 г тертого пармезану
  6. 100 г сметани
  7. 1 цибулина
  8. Суміш спецій: відмінно впишуться чабер, чебрець, базилік і орегано
  9. Сіль

 

Крок 1: все ингредиенты моем, чистим, режем кольцами. Брокколи разделяем на соцветия.

 

Крок 2: пошарово викладаємо в посуд для запікання. Зелений горошок йде останнім.

 

Крок 3: сметану змішуємо з сіллю і спеціями.

 

крок 4: заливаємо овочі соусом, притрушуємо сиром.

 

крок 5: відправляємо в духовку на 40-45 хвилин при температурі 200 градусів.

 

Варіант № 2: кабачок і баклажан

овощи запеченные в духовке со сметаной рецепт с фото пошагово
Сметана зробить страву більш ситним

 

Вам понадобится:

 

  1. 5 бульб картоплі
  2. 2 кабачка
  3. 1 баклажан
  4. 2 болгарські перці | || 703
  5. 4 помидора
  6. 3 зубчики часнику
  7. 0,5 л сметани
  8. По чайній ложці чорного перцю, солі і прованських трав

 

Шаг 1: дно форми злегка змащуємо оливковою олією.

 

Крок 2: першим шаром викладаємо нарізаний тонкими кружальцями картоплю, слідом за ним кабачки, баклажани та інші овочі, крім помідорів. Кожен шар злегка подсаливаем і притрушуємо спеціями.

 

Крок 3: часник натираємо на дрібній тертці і рівномірно посипаємо овочеву масу.

 

Крок 4: заливаємо суміш сметаною.

 

Крок 5: помідори нарізаємо тонкими кружечками і викладаємо завершальним шаром.

 

Крок 6: відправляємо в духовку на годину при температурі 200 градусів.

 

замороженные овощи запеченные в духовке рецепт с фото пошагово
Просте овочеве рагу в духовці стає вишуканим блюдом, якщо додати в нього незвичайні спеції

 

Овочі, запечені в рукаві в духовці - рецепт з фото

овощи запеченные в духовке со сметаной рецепт с фото пошагово
Приготувати смачні страви за допомогою рукава для запікання простіше простого

 

Пластиковий рукав для запікання - ідеальний вибір тих, хто не може назвати себе фанатами кухні.

 

Що може бути простіше: всі нарубати, поперчити, посолити, перемішати і відправити в духовку.

 

При цьому вийде смачно і корисно - такий спосіб приготування допомагає зберегти максимум поживних речовин.

 

Варіації овочів для запікання можуть бути різними - вибирайте ті, що більше до смаку. Принцип приготування однаковий.

 

Головне пам'ятати - правильна температура запікання коливається в діапазоні 200-230 градусів.

 

Вам знадобиться:

 

  1. 3 бульби картоплі
  2. 1 болгарський перець
  3. 200 г цвітної капусти або брокколі
  4. 2 помідори
  5. 1 баклажан
  6. 1 цибулина
  7. 1 морква
  8. 4 ст. л. оливкового масла
  9. Сіль, чорний перець, прованські трави за смаком

 

овощи запеченные в духовке со сметаной рецепт с фото пошагово
Складаємо все компоненти в рукав і відправляємо в духовку

|| | 800

Шаг 1: овочі моєму, при необхідності чистимо і нарізаємо кубиками.

 

Крок 2: складаємо в глибокий посуд, солимо, перчимо, додаємо спеції і масло. Все ретельно перемішуємо.

 

Крок 3: перекладаємо в рукав. Ретельно закриваємо, кладемо в форму або на деко.

 

Крок 4: відправляємо в духовку на 40 хвилин.

|| | 820

Совет: отдавайте предпочтение рукавам европейских производителей с маркировкой «экологически чистый».

 

овощи запеченные в рукаве в духовке рецепт с фото
Варіації овочів можуть бути різними

 

Замороженные овощи, запеченные в духовке

Тема заморожених овочів актуальна для зими, коли на полицях супермаркетів можна знайти тільки інгредієнти для вінегрету - і роби з ними, що хочеш в будь-яких варіаціях.

 

Овочі ж, які зазнали заморожування (бажано - сухий) як і раніше корисні і можуть стати хорошою альтернативою свіжим.

 

Головне правило - якщо збираєтеся їх запікати, попередньо необхідно розморозити / приваріть, а ще краще - злегка обсмажте на сковороді, поки не випаруватися зайва волога.

| || 843

овощи запеченные в рукаве в духовке рецепт с фото
Замороженные овощи сначала лучше обжарить или слегка отварить

 

Крок 1: упаковку будь-яких заморожених овочів обсмажуємо з мінімум оливкового масла. || | 849

 

Крок 2: перекладаємо в форму для запікання, солимо, додаємо перець, трави і часник до смаку.

 

Крок 3: заливаємо сметаною. Посипаємо зеленню і тертим сиром.

 

Крок 4: відправляємо в духовку на 20 хвилин при температурі 200 градусів.

|| | 866

Шаг 5: ідеальним доповненням до таких овочів буде відвареної рис.

 

замороженные овощи запеченные в духовке рецепт с фото пошагово
Замороженные овощи, запеченные с сыром

 

Порада: замість сметани можна використовувати соус бешамель на основі молока, вершкового масла і муки. Його тонкий французький смак зробить страву більш вишуканим.

 

замороженные овощи запеченные в духовке рецепт с фото пошагово
Як бачите, готувати в духовці просто!

 

Якщо вам сподобалася ця стаття , не забудьте поділитися нею з друзями, а 15+ легких способів стушкувати овочі за допомогою мультиварки ви знайдете тут.

 

Звёзд: 1Звёзд: 2Звёзд: 3Звёзд: 4Звёзд: 5 ( 3 оцінок, середнє: 5,00 з 5)
Завантаження ...