Борщ без м’яса – покроковий рецепт з фото [2019]


Рецепт вегетаріанського борщу викликає безліч суперечок у любителів смачно поїсти, адже існує думка, що без м'яса культовий суп не виходить смачним і наваристим. Сьогодні ми раз і назавжди поставимо крапку в цих суперечках. Все залежить не від наявності або відсутності білка тваринного походження, а від бажання кулінара порадувати себе і близьких!

зміст:

  1. 5+ секретів успішного борщу
  2. Вегетаріанський борщ: класичний рецепт
  3. Борщ з печеним буряком
  4. Пісний борщ в мультиварці
  5. Рецепт вегетаріанського борщу з квасолею
  6. Блюдо з сирої буряком
  7. Борщ без буряка


Рецепти вегетаріанського борщу з фото: 5+ секретів успіху

Хтось одного разу сказав, що суперечки навколо приготування «царя обіду" не менше, ніж навколо політичних подій. Але будь-яка людина, що не має до приготування їжі ніякого відношення, вам скаже, що перш за все борщ повинен бути смачним.

Існують загальні правила для будь-якого варіанту приготування борщу:

фотоінструкцію ОПИС ПРИГОТОВЛЕНИЯ
Гасіть буряк окремо.
Проварена разом з усіма інгредієнтами, вона втрачає колір. Це робить перша страва бляклим, але ж всі ми знаємо, що борщ повинен бути яскравим. Колір можна зберегти, якщо крупно натерти коренеплід на тертці або тонко його нарізати. Помістіть все це в каструльку, залийте водою і поставте гаситися. Не забудьте додати трохи кисленького, найкраще підійде сік лимона або винний оцет, а також ложку цукру.
Експериментуйте з капустою.
Насправді, борщ має безліч підвидів. А це означає, що для приготування ви можете взяти будь-яку капусту: савойскую, білокачанну, червонокачанну, брокколі, брюссельську або навіть кольорову. Правило той же, що і з буряком: промийте, наріжте і тушкуйте до м'якості в окремій ємності, після чого додайте в блюдо.
Пассеровка.
Обсмажте цибулю, потім додайте моркву і тушкуйте ще кілька хвилин, після чого покладіть туди томатну пасту або м'яті помідори. Останні два інгредієнти не обов'язково повинні бути взаємозамінні, їх можна використовувати разом, що додасть борщу кислинку і красивий відтінок.
Пропорції.
Тут все гранично просто: буряка і капусти має бути багато, картоплі та інших інгредієнтів – в половину менше.
Черговість.
Забезпечити ідеальне поєднання всіх складових може тільки правильна черговість їх додавання в каструлю. Першою поміщається капуста, так як вона вимагає більше часу на підготовку, ніж інші продукти, слідом за нею кладуть картоплю і солодкий перець. Цибулю, моркву і томатна паста відправляються в ємність за 5 хвилин до закінчення готування, а фінальним акордом є буряк і капуста.

Порада: не забудьте про бонуси, будь-то часник, пампушки, сметана або нарізана свіжа зелень. Якщо ви не знаєте переваг своїх гостей, розмістіть тарілку з додатковими продуктами окремо.

Вегетаріанський борщ: класичний рецепт з фото

  1. Для приготування класичного борщу потрібно по дві штучки картоплі, буряка, помідорів, моркви, цибулі, кореня петрушки, половинка невеликої капустини, лимонний сік, спеції і лавровий лист.
  2. Буряк необхідно нарубати і відправити гаситися на сковороду. Через 10 хвилин в ємність додаємо стакан гарячої води, в який слід попередньо налити лимонний сік.
  3. Ми залишаємо сковороду не менше ніж на 20 хвилин, вогонь – середній. У цей час нарізаємо півкільцями моркву, цибулю і коріння петрушки. Обсмажуємо їх в іншій сковороді 10 хвилин постійно помішуючи.
  4. Сюди додаємо лавровий лист і горошини перцю. далі необхідно приготувати помідори, для чого на них роблять розріз у формі хрестика і опускають в окріп на 30 секунд.
  5. Після вилучення, томати слід обдати крижаною водою. Знімаємо шкірку і нарізаємо кубиками, які додаємо на сковороду з буряком, де тушкуємо ще 5 хвилин.
  6. Вміст двох сковорідок поміщаємо в каструльку, додаємо чверть чайної ложки цукру, перемішуємо, тушкуємо 5 хвилин і заливаємо 2 літрами окропу.
  7. Нашатковану капусту поміщаємо в каструлю і проварюємо 10 хвилин, не накриваючи кришкою.
  8. Потім відправляємо в ємність картопля, нарізаний кубиками, і варимо до готовності. Фінальним штрихом є спеції, товчений часник і рубана зелень. Блюдо має настоятися 20 хвилин.

Класичний борщ без м'яса

Класичний борщ без м'яса

Дієтичний вегетаріанський борщ: способи приготування

Борщ з печеним буряком

  1. Поки духовка розігрівається до 250 ° C, наріжте соломкою по одній буряках і моркві. Викладіть інгредієнти на деко, застелене пергаментом для випічки.
  2. Овочі посипте сіллю і цукром, після чого залийте склянкою огіркового розсолу і помістіть в духовку на 15 хвилин.
  3. У вас на плиті в цей час повинна бути каструля з 4 л води і ложкою солі.
  4. Одну цибулину очищаємо і нарізаємо, після чого разом з дрібкою перцю і лавровим листом поміщаємо в окріп з нарізаним кубиком картоплею, а також з нашаткованою капустою.
  5. коли овочі в каструлі стануть м'якими, до них додають буряк і морква з духовки. Після кипіння слід залишити каструлю настоюватися на 10 хвилин.

Порада: додайте посічену зелень прямо в тарілки, тоді вона не втратить своїх корисних властивостей і зробить блюдо неймовірно ароматним.

Борщ з печеним буряком

Борщ з печеним буряком

Пісний борщ в мультиварці

  1. Потрібно приготувати півкіло капусти, 1 цибуля і 1 морква, 2 буряки, 4 картоплини і спеції.
  2. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, а моркву натираємо на крупній тертці. Овочі поміщаємо в ємність мультиварки, додаємо рослинне масло і починаємо готувати в режимі «Смажити».
  3. Натираємо буряк і додаємо половину в підготовлювану зажарку. Другу частину заливаємо окропом і додаємо оцет – чайну ложку.
  4. У зажарку кладемо дрібку цукру, краплю оцту, томатний сік, сіль, перець.
  5. Через 5 хвилин додаємо картоплю і капусту, заливаємо водою і перемикаємо в режим «Гасити».
  6. В кінці в чашу мультиварки слід додати буряк, яку ми раніше відклали, і дати борщу час настоятися: 10 хвилин і страва готова.

Борщ в мультиварці

Борщ в мультиварці

Рецепт вегетаріанського борщу з квасолею

Для вегетаріанського борщу з квасолею нам знадобиться:

  1. Буряк (дві штуки)
  2. Капуста (чверть качана)
  3. Квасоля (одна банка)
  4. Морква (одна штука)
  5. Лук (одна штучка)
  6. Томат (три столові ложки)
  7. Болгарський перець (одна штука)
  8. Сік лимона (одна столова ложка)
  9. Зелень і спеції за смаком
  1. Першою в киплячу воду відправляємо нарізану капусту.
  2. Слідом поміщаємо натерту буряк і варимо 10 хвилин. Перець, цибулю, помідори та моркву тонко нарізаємо або натираємо і відправляємо на сковороду гаситися.
  3. За 5 хвилин до кінця готування в каструльку відправляємо квасоля, овочі зі сковороди і спеції.

Борщ з квасолею

Борщ з квасолею

Рецепти вегетаріанського борщу з буряком і без

Блюдо з буряком

  1. Очищаємо і ріжемо половину середнього качана капусти і три картоплини, промиваємо і поміщаємо їх в каструлю.
  2. Поки вони варяться, починаємо готувати зажарку: чистимо цибулину, моркву і дві буряка, ріжемо і тушкуємо, поки овочі не придбають рівний колір і м'якість.
  3. Після готовності додаємо в ємність дві столові ложки томатного соусу і дві склянки кип'яченої води.
  4. У каструлю з капустою і картоплею поміщаємо лавровий лист, перець і зажарку. Борщ має настоятися 20 хвилин, після чого в нього додається зелень.

Борщ з буряком

Борщ з буряком

Блюдо без буряка

  1. Щоб приготувати вегетаріанський борщ без буряка будуть потрібні стандартні складові.
  2. У каструлю кладемо попередньо обсмажену до м'якості капусту і нарізану кубиками картоплю.
  3. Лук обсмажуємо до прозорого кольору, додаємо моркву і залишаємо на слабкому вогні на 5 хвилин.
  4. Коли овочі стануть приблизно однакового кольору і м'якості додаємо в сковороду дві ложки томатної пасти.
  5. Зажарку відправляємо в каструлю через 5 хвилин після закипання борщу. Для кольору можна додати ще дві ложки томатної пасти, а для смаку видавити кілька часточок часнику.

Ще кілька секретів ідеального вегетаріанського борщу ви дізнаєтеся з відео нижче: