Get new password
Lost Password
Харчування

50 відтінків вашого меню: як схуднути за допомогою таблиць ГІ і різнокольорових продуктів?

гликемический индекс продуктов таблица для похудения по цветам

 

Про користь глікемічного індексу продуктів для схуднення сказано вже чимало.

 

Ну а як щодо таблиці розподілу за кольорами всілякої їжі?

 

Підходів до позбавлення від зайвих сантиметрів на талії дуже багато, і найбільш ефективних результатів можна досягти, комбінуючи різні способи схуднення .

 

Таблиці ГІ і облік кольору продуктів - вдале поєднання, яке дозволить не тільки скинути вагу, але і залишитися здоровим і повним сил.

 

А ще кожен день ваша тарілка або ланч-бокс будуть сяяти смачним різнобарв'ям - а трохи яскравості допоможе ще і завжди залишатися в доброму гуморі!

 

Зміст:

  1. Гликемический индекс продуктов. Принцип светофора
  2. Райдужне меню: раціон з продуктів різних кольорів

 

Если вы решили начать питать соответственно этой методике, без подробной таблицы на первых порах не обойтись

Глікемічний індекс продуктів. Принцип світлофора

Облік глікемічного індексу - одна з найбільш збалансованих і розумних методик схуднення.

 

Заснована на побудові здорового і різноманітного раціону, вона в першу чергу має на меті оздоровити весь організм в цілому - завдяки чому ми і втрачаємо зайві кілограми надалі.

 

Методика спрямована на тривалий (в ідеалі - постійне) використання , але не передбачає серйозних обмежень.

 

Це робить дотримання дієти на основі ГІ простим і приємним справою.

 

єдиним е, що представляє собою чималу проблему в цьому підході - запам'ятовування самого списку продуктів.

 

Справа в тому, що глікемічний індекс є у кожного продукту, який ми вживаємо в їжу. || | 347

 

На індекс безпосередньо впливає склад їжі - кількість жирів, вуглеводів і клітковини, але значення має не тільки це.

 

гликемический индекс продуктов таблица для похудения по цветам
Розбираємо ГІ різнокольорових продуктів

 

На ГІ продуктів також впливають:

 

  1. Ступінь зрілості і термін зберігання - чим вони більші, тим вище ГІ
  2. Обробка - наприклад, у соків ГІ більше, ніж у свіжих фруктів, а у пюре - більше, ніж у цільного запеченої картоплі
  3. Спосіб приготування - зокрема, продукти аль-денте мають більш низький ГІ в порівнянні з повністю готовими
  4. Тип конкретного продукту || | 377 — обычный длиннозерный белый рис имеет больший ГИ, нежели коричневый сорт злака

 

П олний алфавітний список продуктів із зазначенням їх глікемічного індексу зайняв би надто багато паперу і вже точно - занадто багато нашого часу.

 

А гуглити ГІ різної їжі прямо біля прилавків супермаркету, щоб випадково не купити заборонений продукт, - заняття не найзручніше.

 

Саме тут на виручку приходить принцип світлофора.

 

У нього є три головні достоїнства:

 

  1. Стислість - перераховані всі основні продукти харчування, що зустрічаються в наших широтах
  2. Наочність — пункты четко разделены на три категории по уровню ГИ
  3. Яскравість - просто тому, що гарне рішення повинно не тільки бути корисним, але і робити життя трохи позитивніше кожен день!

 

Такое питание строится по типу светофора
Таке харчування будується за типом світлофора

 

Чому «принцип світлофора»? Все просто: категорії пофарбовані в інтуїтивно-зрозумілі червоний (високий, понад 70), жовтий (середній, від 40 до 69) і зелений (низький ГІ до 39) кольору.

 

У такій схемі ніколи не заплутаєшся, тому що мозок з самого дитинства засвоює простий факт: червоний - значить, не можна.

 

Дивлячись на таблицю, відразу помічаєш кілька цікавих деталей, які в інших системах розрахунку індексу часто залишаються «за кадром».

 

Так, в червоній категорії крім очевидно шкідливих булочок, цукру і молочного шоколаду знаходиться корисна бруква з ГІ рівним 99, білий рис з показником 90, а також улюблені багатьма гарбуз, кабачок і кавун - все з індексом 75.

|| | 428

Некоторые продукты, которые зачастую рассматриваются как очень вредные, находятся в желтой зоне таблицы.

 

Серед них - кетчуп і майонез (хоча нагадуємо, що домашні варіанти завжди корисніше і краще магазинних), а також макарони з сиром.

 

Группа продуктов с красным пигментом
Група продуктів з червоним пігментом

 

Порада: будь-які макаронні вироби набагато корисніше, якщо не розварювати їх, а довести до стану аль денте.

 

Зелена ж зона - простір для творчості в контексті складання меню.

 

Експерименти з комбінуванням численних продуктів, що знаходяться в дозволеної категорії, і періодичне розбився тичних раціону стравами з жовтого списку дозволить без праці скласти різноманітне меню зі смачними стравами на кожен сезон.

 

Принцип світлофора при складанні дієти на основі підрахунку ГІ - простий і запам'ятовується спосіб укласти безліч необхідних даних в одній яскравій таблиці.

 

Райдужне меню : складаємо раціон з урахуванням властивостей продуктів різних кольорів

Здоровий і корисний раціон повинен не тільки сприяти збереженню стрункої фігури, але і бути збалансованим, різноманітним і насичений им природними джерелами вітамінів і мікроелементів, необхідних нашому організму.

 

Для цього, крім обліку глікемічного індексу продуктів, ми рекомендуємо взяти на озброєння таблицю для схуднення за кольорами.

 

Группа продуктов с желтым пигментом
Група продуктів з жовтим пігментом

 

Забарвлення продуктів харчування надають різні пігменти. | || 482

 

Можна виділити п'ять основних груп квітів:

 

  1. Червоний - пігмент лікопін (томати, солодкий перець , редис, деякі сорти яблук, гранат, вишні, кавуни)
  2. Жовтий - бета-каротиноїдного (Морква, жовтий перець, гарбуз, кукурудза, цитрусові, персики)
  3. Зелений - хлорофіл (авокадо, огірки, горох, брокколі, деякі сорти яблук, зелений виноград, ківі) | || 497
  4. Белый і коричневий - антаксантін (часник, цибуля, гриби, картопля, цвітна капуста, банани, імбир) || | 504
  5. Синий і фіолетовий - антоцианин (баклажани, інжир, темний виноград, сливи, лохина, чорниця і ожина)

 

Группа продуктов с зеленым пигментом
Група продуктів із зеленим пігментом

 

Кожне з цих речовин надає певний вплив на організм людини.

|| | 519

Практически все они снижают риск развития раковых опухолей и новообразований вообще.

 

Ликопин також є потужним антиоксидантом, сприяє зміцненню і тонізації || | 525 всех систем тела.

 

Бета-каротин, як відомо, важливий для хорошого зору я, але не тільки: він виступає як імуномодулятор, зміцнює серце і судини і запобігає розвитку раку.

 

Вживання продуктів, багатих хлорофілом, знижує ризик розвитку захворювань, що вражають очної апарат і в підсумку призводять до сліпоти.

 

Продукти, що містять антаксантін - антиоксиданти та імуномодулятори (особливо цибулю, часник і імбир), відмінна профілактика хвороб серця і нервової системи, а також натуральні || | 538 «таблетки для памяти».

 

Нарешті, група продуктів з антоцианінів пониж ає рівень холестерину в крові і артеріальний тиск і благотворно впливає на роботу серцево-судинної системи.

 

Але вплив кольору не обмежується суто фізичним аспектом.

|| | 551

Диетологи рекомендуют сочетать в приеме пищи минимум три цвета
Дієтологи рекомендують поєднувати в прийомі їжі мінімум три кольори

 

Результати багатьох досліджень показали, що при зміні звичних квітів їжі за допомогою нешкідливих способів частина людей просто відмовлялася їсти такі продукти, а інша відчувала нездужання після з'їденого.

 

Майже для всіх люде й зміна звичного кольору продуктів призводить до зміни смакового сприйняття - тобто, психіка і наші власні очікування відіграють величезну роль в харчовій культурі.

 

Все це обгрунтовано еволюцією: протягом мільйонів років наші предки в першу чергу за кольором визначали зрілість і якість продуктів, і тільки потім пускали в хід інші органи чуття.

 

донині колір для нас є одним з визначальних чинників сприйняття їжі.

 

Різнобарвний стіл - це чудова можливість використовувати по максі муму все «Лайфхак», надані природою: смачно і корисно поїсти, підняти настрій і поліпшити процес травлення.

 

Дієтологи рекомендують складати раціон так, щоб в одному прийомі їжі поєднувалися продукти як мінімум трьох різних кольорів.

 

Використовуйте цей простий підхід в поєднанні з інформацією про гликемическом індексі, і ваше меню стане зразком смаку і користі, а тіло - еталоном стрункості, здоров'я і краси!

 

Звёзд: 1Звёзд: 2Звёзд: 3Звёзд: 4Звёзд: 5 (|| | 604 1 оцінок, середнє: 5,00 з 5)
Завантаження ... || | 616