Sign up
(Function (i, s, o, g, r, a, m) {i [ 'GoogleAnalyticsObject'] = r; i [r] = i [r] || function () { (I [r] .q = i [r] .q || []). Push (arguments)}, i [r] .l = 1 * new Date (); a = s.createElement (o), m = s.getElementsByTagName (o) [0]; a.async = 1; a.src = g; m.parentNode.insertBefore (a, m) }) (Window, document, 'script', 'https: //www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga ( 'create', 'UA-47225714-4', 'auto'); ga ( 'send', 'pageview');
Харчування

Як зробити хінкалі в домашніх умовах - 5+ варіантів начинки і покроковий рецепт

как приготовить хинкали в домашних условиях пошаговый рецепт с фото

 

Хінкалі - головне блюдо грузинської кухні. Звичайно, у світовій кулінарії існують сотні варіацій на тему фаршу з м'яса або овочів і тіста.

 

Але хінкалі від них усіх відрізняє дивовижна ніжність начинки і незвичайна форма, адже ліпити їх - ціле мистецтво.

 

І приємне проведення часу для всієї родини - таке ж, як для нас, наприклад, ліплення пельменів.

 

Принесли покроковий рецепт з фото, як приготувати хінкалі в домашніх умовах.

 

Нижче ви знайдете 2 способи замішування тіста і кілька варіантів різноманітної начинки, адже грузинська кухня - це не тільки вино і м'ясо, це ще й сир, спеції, зелень и овощи.

 

Зміст:

  1. Як з'явилися хінкалі
  2. Як приготувати тісто хінкалі в домашніх умовах
  3. Варианты начинки для хинкали
  4. Ліплення і варіння хінкалі
  5. З чим подавати страву

 

 

Як з'явилися хінкалі

У Грузії, як ви знаєте, не буває просто їжі, а будь-яке застілля миттєво перетворюється в свято.

 

Відповідно, у кожної страви є своя легенда.

 

За однією з них після війни з персами єдиний вижив воїн повернувся в село з важким пораненням в шию.

 

Оскільки є йому було складно, а з продуктів знайшлися тільки борошно, баранина, цибуля і часник, господиня приготувала ніжний м'ясний фарш, і щоб страва вийшла більш поживним, обернула його в тісто .

 

Так і з'явилися хінкалі.

 

как приготовить хинкали в домашних условиях пошаговый рецепт с фото
Як і вся кухня Грузії, історія появи цієї страви овіяна красивою легендою

 

Як приготувати хінкалі в домашніх умовах - покроковий рецепт з фото

Начнем с теста. В классическом варианте в Грузии используют только воду, муку и соль.

 

Існують варіації приготування з маслом і яйцем, але врахуйте, що на виході таке тісто вийде більш щільним. Ми розповімо обидва варіанти.

 

Тісто для хінкалі без яєць

Вам знадобиться:

 

  1. 1 стакан крижаної води
  2. 3 склянки борошна
  3. 3 щіпки солі

 

Покрокове приготування:

 

  1. Борошно просіваємо через сито в миску.
  2. Пальцями робимо поглиблення в з'явилася гірці.
  3. Вливаємо крижану воду і сіль, після чого ретельно перемішуємо, щоб не було грудок.
  4. Вимішуємо тісто до тих пір, поки воно не перестане приставати до рук.
  5. Миску з тестом накриваємо рушником і відставляємо в сторону і починаємо займатися начинкою й. За цей час воно відстоїться і підійде.

 

Порада: тісто для грузинських пельменів також можна вимішувати в хлібопічці.

 

как приготовить хинкали в домашних условиях пошаговый рецепт с фото
Тісто для хінкалі без яйця

 

Тісто для хінкалі з яйцем

Вам знадобиться: || | 409

 

  1. 3 склянки борошна
  2. 1 яйце
  3. 3 ст. л. рослинного масла
  4. Півтора склянки крижаної води
  5. 1 ч. л. солі

 

Покрокове приготування:

 

  1. Борошно просіваємо через сито в глибокий посуд.
  2. Робимо поглиблення, додаємо яйце, сіль і масло.
  3. Однією рукою починаємо ретельно замішувати тісто, другий потроху вливаємо крижану воду.
  4. Вимішуємо до щільного однорідного стану без грудок і вирушаємо займатися начинкою. За цей час тісто встигне підійти.
  5. Готове тісто по обох рецептами приготування можна зберігати в холодильнику протягом трьох днів, обернувши його харчовою плівкою.

 

как приготовить хинкали в домашних условиях пошаговый рецепт с фото
Уже розкачане тісто для грузинських пельменів з яйцем

 

Порада: перед початком ліплення обидва варіанти тесту як слід вимішуємо повторно.

 

Варіанти начинки для хінкалі

Найпоширеніші варіації начинки на увазі м'ясний фарш. Це може бути баранина, яловичина, курка або мікс відразу декількох видів.

 

У нього ж додається цибуля, часник, кінза, сванська сіль, хмелі-сунелі.

 

Щоб всередині готових хінкалі було не тільки м'ясо, але і трохи ароматного бульйону, в фарш вливають півсклянки води.

 

Для тих же, хто дотримується вегетаріанської моделі харчування, ми приготували альтернативні варіанти начинки.

 

Гарбузова

как приготовить хинкали в домашних условиях пошаговый рецепт с фото
Хинкали с тыквой

 

Вам знадобиться:

 

  1. 400 г м'якоті гарбуза
  2. 150 г сиру сулугуні
  3. 1 цибулина
  4. Сіль за смаком
  5. 1 ч. л. хмелі-сунелі

 

Покрокове приготування:

 

  1. Гарбуз дрібно порубати, сир натерти на тертці.
  2. змішати всі інгредієнти.

 

Картопляна

как приготовить хинкали в домашних условиях пошаговый рецепт с фото
Хінкалі з картоплею

 

Вам знадобиться:

 

  1. 4 великих картоплини
  2. 1 цибулина
  3. 300 г сулугуні
  4. Сіль за смаком
  5. Чорний мелений перець за смаком

 

Покрокове приготування:

 

  1. Картоплю відварюємо, перетворюємо в пюре.
  2. Сир натираємо на тертці. Об'єднуємо всі інгредієнти, солимо, перчимо до смаку.

 

Грибна

как приготовить хинкали в домашних условиях пошаговый рецепт с фото
Хінкалі з грибами

 

Вам знадобиться:

 

  1. 1 кг печериць
  2. 2 цибулини
  3. Соль по вкусу
  4. Чорний мелений перець за смаком
  5. Половина пучка кінзи
  6. уцхо-сунелі за смаком (можна замінити будь-якими іншими грузинськими спеціями)

 

Покрокове приготування:

 

  1. Гриби і цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на рослинному маслі до готовності.
  2. Змішуємо зі спеціями і дрібно нашаткувати кінзою.
  3. В кінці солимо і пере ліпленням пробуємо фарш на смак, щоб він був досить солоним.

 

Сирна

как приготовить хинкали в домашних условиях пошаговый рецепт с фото
Хінкалі з сиром

 

Вам понадобится:

 

  1. 3 ст. л. вершкового масла
  2. 300 г сиру сулугуні
  3. Половина пучка кінзи
  4. Половина пучка петрушки
  5. Чорний перець за смаком

 

Покрокове приготування:

 

  1. Сир натираємо на тертці.
  2. Змішуємо з розтопленим вершковим маслом і дрібно нашаткувати зеленню.

 

Шпинатна

как приготовить хинкали в домашних условиях пошаговый рецепт с фото
Хінкалі зі шпинатом

 

Вам понадобится:

 

  1. 2 пучка свіжого або 300 г замороженого шпинату
  2. 200 г сиру сулугуні
  3. 1 цибулина
  4. Сіль за смаком
  5. Чорний мелений перець за смаком

 

Покрокове приготування:

 

  1. Шпинат ріжемо і обсмажуємо на сковороді разом з дрібно нашинкованнимцибулею.
  2. Солимо, перчимо до смаку в кінці приготування.
  3. Якщо у вас заморожена зелень, попередньо розморожувати її не потрібно.
  4. З'єднуємо начинку з натертим на крупній тертці сиром і приступаємо до ліплення.

 

Як зробити хінкалі в домашніх умовах - покроковий рецепт з фото, ліплення і варіння

Поки ми займалися начинкою, наше тісто як сл дме відпочило. Тепер прийшов час зайнятися ліпленням.

 

как приготовить хинкали в домашних условиях пошаговый рецепт с фото
Розкачуємо і нарізаємо тісто за допомогою ножа або склянки

 

Спочатку розгортаємо пласт товщиною близько 1 см, потім нарізаємо ножем на квадрати розміром приблизно 4х4 см.

 

Можна також використовувати для вирізання заготовок стакан.

 

Після чого кожен такий шматочок розгортає до товщини приблизно 3 мм, присипаємо борошном і складаємо один на одного.

 

Потім в центр кожного квадрата ложкою кладемо необхідну кількість начинки і щільно затискаємо краю таким чином, щоб у вас вийшло кілька скла док. Чим їх більше, тим краще.

 

как приготовить хинкали в домашних условиях пошаговый рецепт с фото
У центр викладаємо начинку і формуємо складки

 

Краї для цього потрібно підняти вгору і почати з'єднувати на манер плісе або гофре.

 

В ідеалі у професійного ліпника їх виходить 36.

 

Складки потрібно формувати таким чином, щоб не залишилося місця для потрапляння води в процесі варіння.

 

Однак не варто відразу сподіватися на ідеальний результат - хінкалі ідеальної форми вийдуть тільки після тривалої тренування.

 

как приготовить хинкали в домашних условиях пошаговый рецепт с фото
Згодом ви навчитеся ліпити ідеальні грузинські пельмені

 

В кінці цієї статті ви знайдете докладний відео посібник, як прискорити цей непростий процес.

 

Після закріплення заготовки, зайве тісто на верхньому краї потрібно відщипнути або обрізати і ретельно затиснути, щоб начинка не випала в киплячій воді.

|| | 695

Перед варкой необходимо количество хинкали выкладываем на тарелку — так у них образуется плоское дно. Остальные замораживаем.

 

Варимо хінкалі в киплячій підсоленій воді протягом 10-15 хвилин. Час від часу помішувати, щоб вони не прилипали один до одного.

 

как приготовить хинкали в домашних условиях пошаговый рецепт с фото
Ідеальні хінкалі

 

Перед подачею тарілку присипаємо чорним меленим перцем , викладаємо хінкалі і подаємо до столу.

 

Порада: блюдо їдять гарячим. Беруть за «пеньок» з тіста, з'їдають основу, випивають бульйон, а залишки викидають.

 

З чим подавати страву

З усім, що так люблять в Грузії: зеленню, свіжими овочами, традиційними приправами і соусами. Серед найпопулярніших ткемалі, сацібелі, сациві.

 

Порада: після відварювання грузинські пельмені іноді обсмажують на сковороді. Вони вийдуть рум'яними і хрусткими на смак.

 

Підійде також часниковий соус на основі сметани або домашнього йогурту. Страву подають без приладів, оскільки є його прийнято руками.

 

Як приготувати хінкалі в домашніх умовах, а також навчитися їх ідеально ліпити, ви дізнаєтеся з цього покрокового відео-рецепта:

 

Звёзд: 1Звёзд: 2Звёзд: 3Звёзд: 4Звёзд: 5 ( 1 оцінок, середнє: 5,00 з 5)
Завантаження ...