Питание

Як зробити морозиво в домашніх умовах з молока та цукру — 7+ рецептів

как сделать мороженое в домашних условиях из молока и сахара

 

Ви не повірите, але наші далекі предки просто обожнювали морозиво!

 

Готували його, правда, з наструганного замороженого молока і посипали цукром.

 

А перший холодний десерт з додаванням вершків придумав французький кухар Жерар Тирсен в середині XVII століття.

 

З тих пір морозиво впевнено займає пальму першості в списку охолоджувальних літніх ласощів .

 

Можна, звичайно, купити смакоту в магазині, попередньо вивчивши упаковку на предмет шкідливих добавок, але краще взяти справу в свої руки.

 

Це простіше, ніж ви думаєте. На доказ сказаного приготували 7+ рецептів, як зробити морозиво в домашніх умовах з молока та цукру. І навіть без молока.

 

Утримання:

  1. Як зробити морозиво — 3 базових рецепти з фото
  2. Вегетаріанське бананове морозиво
  3. Низькокалорійне морозиво
  4. Чорничне морозиво в домашніх умовах
  5. Домашній крем-брюле
  6. Фруктово-ягідне морозиво без молока
  7. Вершкове морозиво

 

как сделать мороженое в домашних условиях из молока и сахара

 

Як зробити морозиво в домашніх умовах з молока та цукру — 3 базових рецепти з фото

Основа домашнього морозива, звичайно ж, свіже молоко .

 

Для додання додаткового вершкового смаку в десерт додають власне вершки, масло або сухе молоко. Десерт готують як з яйцями, так і без. Розглянемо всі варіанти.

 

Спосіб № 1 — домашнє морозиво з яєчними жовтками

Вам знадобиться:

 

  1. 1 л молока
  2. 5 сирих жовтків
  3. 125 г вершкового масла
  4. 2 склянки цукру
  5. 1,5 ч. л. крохмалю

 

как сделать мороженое в домашних условиях из молока и сахара
Класичне домашнє морозиво

 

Покрокове приготування:

 

  1. Цукор змішуємо з жовтками і розтираємо до повного розчинення кристалів. Додаємо крохмаль і знову перемішуємо.
  2. кип'ятимо Молоко і потроху вливаємо в яєчну суміш, постійно заважаючи.
  3. Туди ж відправляємо розрізане на шматочки вершкове масло.
  4. Ємність із заготівлею ставимо на водяну баню.
  5. Продовжуючи заважати, готуємо крем до загустіння. Остуджуємо.
  6. Збиваємо міксером протягом трьох хвилин, перекладаємо у форму і повністю остившім відправляємо в морозилку.
  7. Власне, все. Через кілька годин ви отримаєте чудовий вершковий десерт.

 

Порада: цукру в морозиво кладуть більше, ніж в інші десерти , оскільки в холодному вигляді він відчувається менше.

 

Спосіб № 2 — як зробити морозиво в домашніх умовах з молока та цукру без яєць

Вам знадобиться:

 

  1. 30 г сухого молока
  2. Половина літра звичайного молока
  3. 1 ч. л. крохмалю
  4. 1 ч. л. ваніліну

 

как сделать мороженое в домашних условиях из молока и сахара
Десерт без яєць з шматочками шоколаду

 

Покрокове приготування:

 

  1. Спочатку змішуємо між собою сухі продукти, потім додаємо в молоко і даємо трохи настоятися.
  2. Постійно помішуючи, доводимо масу до кипіння.
  3. Остуджуємо, відправляємо в морозилку.
  4. Кожні півгодини дістаємо і протягом хвилини збиваємо міксером.
  5. Повторюємо процедуру 3-4 рази.
  6. У підсумку ви отримаєте живильний десерт, смак якого нагадає той самий «пломбір з дитинства», про який ми нерідко ностальгуємо.

 

Порада: домашнє морозиво готують також з козячого та соєвого молока .

 

Спосіб № 3 — вершкове морозиво

Такий десерт вийде самим жирним, але найсмачнішим.

 

Вам знадобиться:

 

  1. 300 г жирних вершків
  2. Половина літра молока
  3. 1,5 склянки цукру
  4. 4 яєчних жовтка
  5. 2 ч. л. борошна
  6. 1 ч. л. ванілі

 

как сделать мороженое в домашних условиях из молока и сахара
Морозиво з вершками

 

Покрокове приготування:

 

  1. У каструлі з'єднуємо половину цукру і молока, борошно, ваніль.
  2. Розтираємо до однорідного стану і повного розчинення цукрових крупиць.
  3. Другу половину цукру з молоком з'єднуємо аналогічним чином.
  4. Ставимо на плиту, трохи нагріваємо і тонкою цівкою вливаємо молоко з борошном.
  5. Варимо крем, помішуючи до загустіння, охолодити і на годину відправляємо в холодильник.
  6. В цей час збиваємо міксером вершки до стану пишної піни.
  7. З'єднуємо вершкову складову з охолодженим кремом.
  8. Розкладаємо по формах і заморожуємо в морозилці протягом 3-5 годин.

 

Наведені вище рецепти можна використовувати як основу для морозива і далі урізноманітнити смаки різними добавками.

 

Серед них:

 

  1. Свіжі ягоди і фрукти
  2. Фруктове пюре
  3. Шоколад і шоколадна стружка
  4. Какао
  5. Кокосова стружка
  6. Варення і джеми
  7. Горіхи і сухофрукти

 

Ними безпосередньо поливають десерт при подачі або додають на останньому етапі приготування.

 

как сделать мороженое в домашних условиях из молока и сахара
Не забудьте про різних смачних добавках

 

Порада: якщо у вас немає спеціальних форм для заморозки, для цього зручно використовувати міцні одноразові стаканчики.

 

Як зробити морозиво в домашніх умовах з соєвого молока і цукру без вершків

Вам знадобиться:

 

  1. 4 банана
  2. 100 мл соєвого молока
  3. 30 г цукру
  4. Пакетик ванільного цукру

 

как сделать мороженое в домашних условиях из молока и сахара
Бананове морозиво на соєвому молоці

 

Покрокове приготування:

 

  1. Банани очищаємо, нарізаємо кружальцями, розкладаємо на дошці і заморожуємо в морозилці протягом трьох годин.
  2. З'єднуємо інгредієнти в блендері і збиваємо до кремоподібного стану, після чого заморожуємо.

 

Низькокалорійне морозиво

Як зробити морозиво в домашніх умовах без молока і цукру за 5 хвилин? Дуже просто.

 

Взяти невеликі баночки улюбленого йогурту , проколоти фольгу і вставити в кожну порцію по палички для перемішування кави.

 

Після чого заморозити йогурт в морозилці.

 

как сделать мороженое в домашних условиях из молока и сахара
Будь йогурт легко перетворюється в морозиво

 

Перед подачею досить занурити кожну баночку в окріп на кілька секунд, зняти фольгу і без зусиль отримати ласощі з упаковки.

 

А можна приготувати освіжаючий лимонно-банановий десерт.

 

Вам знадобиться:

 

  1. 2 банана
  2. 2 лимона
  3. 150 г цукрової пудри

 

как сделать мороженое в домашних условиях из молока и сахара
Лимонний десерт

 

Покрокове приготування:

 

  1. Натираємо цедру одного лимона, після чого з обох цитрусових вичавлюємо сік.
  2. З'єднуємо в блендері всі компоненти, розкладаємо по формах і заморожуємо.
  3. Перед подачею даємо ласощів підтанути 5-10 хвилин.

Шоколадне морозиво без яєць

Вам знадобиться:

 

  1. Половина літра молока
  2. 6 ст. л. сухого молока
  3. 6 ст. л. сиру
  4. 8 ст. л. цукру
  5. 6 ст. л. какао-порошку
  6. Ванільний цукор за смаком

 

как сделать мороженое в домашних условиях из молока и сахара
Шоколадне морозиво

 

Покрокове приготування:

 

  1. Всі інгредієнти з'єднуємо в чаші блендера і збиваємо до однорідного стану.
  2. Відправляємо на 20 хвилин у морозилку, перемішуємо силіконової лопаткою.
  3. Повторюємо процедуру 4-5 разів.
  4. Ласощі вийде тонким і ніжним смаком.
  5. Таке морозиво можна готувати і без какао. Або використовувати свіжі фрукти і ягоди, пюре з них, джеми і варення для надання додаткової солодощі.

 

Порада: якщо ви готуєте морозиво в домашніх умовах досить часто, придбайте спеціальну мороженицю, і тоді не доведеться постійно діставати крем з морозилки, щоб перемішати.

 

Чорничне морозиво в домашніх умовах

Чорниця — одна з найбільш смак і корисних ягід.

 

У спекотну літню пору піч маффіни не хочеться, а ось порадувати себе холодним десертом — саме те.

 

Розповідаємо, як зробити морозиво в домашніх умовах зі згущеного молока і цукру без крохмалю з чорницею.

 

Вам знадобиться:

 

  1. 2 склянки свіжої чорниці
  2. Половина літра молока
  3. Банку згущеного молока
  4. Склянка жирних вершків
  5. 1 ч. л. ванільного цукру

 

как сделать мороженое в домашних условиях из молока и сахара
З чорницею

 

Покрокове приготування:

 

  1. Чорницю за допомогою блендера перетворюємо на пюре.
  2. В іншому посуді з'єднуємо всі молочні компоненти і ванільний цукор.
  3. протягом хвилини збиваємо міксером і відправляємо в морозилку.
  4. Дістаємо заготівлю кожні 20 хвилин, знову перемішуємо.
  5. З'єднуємо з чорничним пюре. Остаточно заморожуємо.

 

Крем-брюле в домашніх умовах

Вам знадобиться:

 

  1. 100 мл жирних вершків
  2. Півтори склянки молока
  3. 30 г сухого молока
  4. 100 г цукру
  5. 10 г крохмалю

 

как сделать мороженое в домашних условиях из молока и сахара
Крем-брюле

 

Покрокове приготування:

 

  1. З 40 грам цукру і такої ж кількості молока готуємо сироп — нагріваємо на плиті і, постійно заважаючи, уварюють до коричневого кольору. Вливаємо молоко, що залишилося.
  2. Готуємо до стану, поки карамель не розчиниться. В результаті суміш повинна нагадувати по структурі згущене молоко.
  3. В окремому посуді змішуємо сухе молоко, цукор, що залишився і розведений невеликою кількістю молока крохмаль.
  4. Об'єднуємо всі компоненти крім вершків, добре перемішуємо і доводимо на плиті до кипіння.
  5. Остиглу масу відправляємо в морозилку.
  6. В цей час перетворюємо в піну вершки густі і відправляємо в вже охолоджену карамельну суміш.
  7. Заморожуємо традиційним способом, періодично перемішуючи, або за допомогою морозивниці.

 

Порада: крохмаль в рецептах можна замінити аналогічною кількістю борошна.

 

Фруктово-ягідне морозиво без молока

Приготувати такий десерт не складе труднощів навіть починаючому кухареві . У літню пору для нього підійде пюре з будь-яких фруктів.

 

Вам знадобиться:

 

  1. 250 г пюре ягід
  2. Склянку цукру
  3. Половина літра води
  4. 20 г крохмалю

 

как сделать мороженое в домашних условиях из молока и сахара
Фруктове

 

Покрокове приготування:

 

  1. Ягідне пюре протираємо через сито і відправляємо в холодильник.
  2. Крохмаль розвести невеликою кількістю рідини.
  3. 0,5 л води змішуємо з цукром, на вогні доводимо до кипіння і вливаємо крохмаль і перемішуємо.
  4. Остуджуємо отриманий кисіль і з'єднуємо з пюре з ягід.
  5. Заморожуємо традиційним способом — за допомогою морожениці або регулярно перемішуючи.

 

Вершкове морозиво

Вам знадобиться:

 

  1. 300 г будь-яких фруктів або ягід
  2. 300 г жирних вершків
  3. 150 г цукрової пудри

 

как сделать мороженое в домашних условиях из молока и сахара
Фруктове з вершками

 

Покрокове приготування:

 

  1. З фруктів або ягід робимо пюре, протираємо через сито.
  2. Вершки разом з цукровою пудрою збиваємо до стану крему.
  3. Змішуємо з фруктовим пюре.
  4. Заморожуємо, як описано в рецептах вище.

 

Як бачите, варіантів приготування чудового десерту існує маса.

 

Головне — бажання і трохи вільного часу для кулінарних експериментів!

 

Порада: якщо з ладкие вкусняшки — ваша слабкість, не забудьте ознайомитися з нашою статтею про приготуванні зефіру на власній кухні .

 

Крутий рецепт, як зробити морозиво в домашніх умовах з сиру без молока і яєць ви дізнаєтеся з цього відео:

 

Звёзд: 1Звёзд: 2Звёзд: 3Звёзд: 4Звёзд: 5 ( 2 оцінок, середнє: 4,50 з 5)
Завантаження...