Питание

Класичний чізкейк з сиру у домашніх умовах — 7+ смачних рецептів

чизкейк рецепт классический из творога в домашних условиях

 

Чізкейк з упевненістю можна назвати одним з найсмачніших і найпопулярніших десертів , чия історія налічує не одне тисячоліття.

 

Такий пиріг готували ще в Стародавній Греції, з європейської кухні страва перенеслося в американську й обросло сотнями варіацій приготування.

 

Зібрали самі легкі і цікаві рецепти класичного чізкейк з сиру в домашніх умовах з випічкою і без випічки.

 

Утримання:

  1. Чізкейк — класичний рецепт з сиру
  2. Рецепт класичного чізкейк з чорницею
  3. Чізкейк в мультиварці
  4. Дієтичний чізкейк
  5. Шоколадний чізкейк
  6. Яблучно-банановий без запікання
  7. Персиковий чізкейк без випічки

 

чизкейк рецепт классический из творога в домашних условиях

 

Чізкейк — класичний рецепт з сиру в домашніх умовах з фото покроково

Приготувати такий пиріг насправді зможе навіть новачок .

 

Головне — дотримуватися чітку послідовність дій і визначитися з типом десерту. Піч або не піч, ось в чому питання.

 

Чізкейк з випіканням

Вам знадобиться:

 

  1. 400 г печива типу «Пряжене молоко»
  2. 150 г вершкового масла
  3. 800 г жирного сиру
  4. 3 яйця
  5. Пакетик ванільного цукру
  6. 250 г сметани
  7. 120 мл жирних вершків
  8. 240 г цукру

чизкейк рецепт классический из творога в домашних условиях
Пиріг з випіканням

 

Покрокове приготування:

 

  1. Печиво подрібнюємо в дрібну крихту за допомогою блендера або звичайної товкачика.
  2. Масло розтоплюємо, остуджуємо, наливаємо в печиво і ретельно перемішуємо.
  3. Форму для майбутнього пирога застеляємо пергаментом, викладаємо печиво з маслом і як слід утрамбовуємо, формуючи з боків невисокі бортики.
  4. Основу для пирога прибираємо в холодильник і приступаємо до приготування начинки.
  5. Сир збиваємо блендером до кремоподібного стану, вливаємо вершки і продовжуємо збивати протягом двох хвилин.
  6. Додаємо 200 г цукру і яйця, продовжуємо збивати.
  7. Охладившуюся за цей час основу покриваємо отриманим кремом.
  8. Форму відправляємо в духовку на 50 хвилин при температурі 170 градусів. Щоб пиріг не лопнув, дверцята духовки під час приготування краще не відкривати.
  9. Залишки цукру в цей час збиваємо зі сметаною. Поливаємо вже испекшийся пиріг і відправляємо в духовку ще на 6 хвилин.
  10. Перед подачею ставимо в холодильник мінімум на 4 години.

 

Чізкейк — класичний рецепт з сиру в домашніх умовах без випічки

Щоб обійтися без духовки і добитися потрібної консистенції пирога, скористаємося желатином або агаром.

 

Вам знадобиться:

 

  1. 300 г печива типу «Ювілейне»
  2. 100 г вершкового масла
  3. 600 г жирного сиру
  4. 200 мл вершків
  5. 150 г цукру
  6. 1 пакетик ванільного цукру
  7. 100 мл води
  8. 25 г желатину або 12 агару

 

Классический пирог с выпеканием
З желатином

 

Покрокове приготування:

 

  1. Желатин заливаємо водою, добре розмішуємо і залишаємо набухати.
  2. Розкришене печиво змішуємо з розтопленим маслом, утрамбовуємо у форму і відправляємо в холодильник.
  3. Збиваємо вершки з цукром і сиром до однорідного стану. В кінці приготування додаємо желатин і ретельно перемішуємо.
  4. Отриману суміш виливаємо на основу і розподіляємо по всій поверхні. Відправляємо в холодильник на 6 годин.
  5. Перед подачею пиріг можна прикрасити свіжими ягодами і фруктами.

 

Чізкейк — класичний рецепт з сиру в домашніх умовах з чорницею

Вам знадобиться:

 

  1. 200 г печива
  2. 50 г темного шоколаду
  3. 75 г розтопленого масла
  4. 400 г жирного сиру
  5. 400 р сметани
  6. 270 г цукру
  7. 250 г замороженої або свіжої чорниці
  8. 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю
  9. Цедра одного лимона
  10. 3 листочка желатину

 

чизкейк рецепт классический из творога в домашних условиях
З чорницею

 

Покрокове приготування:

 

  1. Печиво і шоколад подрібнюємо в крихту, утрамбовуємо в роз'ємну форму і відправляємо в духовку на 10 хвилин при температурі 175 градусів.
  2. За допомогою міксера збиваємо 400 грам сиру, 200 грам сметани, ягоди чорниці, 100 г цукру, ванілін, кукурудзяний крохмаль, цедру лимона.
  3. Виливаємо на основу і випікаємо 40 хвилин при температурі 175 градусів.
  4. Готовий чізкейк остуджуємо і ставимо в холодильник на кілька годин.
  5. Далі готуємо сметанне желе. Желатин заливаємо невеликою кількістю води. Сметану збиваємо з цукром і підігріваємо приблизно до 60 градусів, щоб цукор повністю розчинився.
  6. Вливаємо до складу желатин, перемішуємо і заливаємо зверху наш пиріг, після чого знову відправляємо його в холодильник.
  7. Перед подачею чізкейк можна прикрасити свіжими ягодами чорниці.

 

Порада: всі продукти рекомендується дістати з холодильника за 1-2 години до початку приготування.

 

Чізкейк в мультиварці

Вам знадобиться:

 

  1. 100 г цукру
  2. 3 яйця
  3. 100 г печива
  4. 150 г вершкового масла
  5. 1 ч. л. меленої кориці
  6. 1 ч. л. мускатного горіха

 

чизкейк рецепт классический из творога в домашних условиях
В мультиварці

 

Покрокове приготування:

 

  1. Печиво подрібнюємо в крихту, з'єднайте з розтопленим вершковим маслом, корицею і мускатним горіхом.
  2. Основу утрамбовуємо на дно мультиварки.
  3. Сир збиваємо блендером до однорідного стану, з'єднуємо з іншими компонентами. Останніми вводимо окремо збиті білки і жовтки.
  4. Масу виливаємо на основу з печива і включаємо режим «Випічка» на 1 годину.
  5. По закінченню часу залишаємо пиріг всередині мультиварки ще на годину, після чого прибираємо в холодильник.
  6. Перед подачею готовий чізкейк можна прикрасити свіжими ягодами, фруктами, сиропом.

 

Дієтичний чізкейк — класичний рецепт з сиру в домашніх умовах з фото

Вам знадобиться:

 

  1. 400 г сиру
  2. 300 г нежирного йогурту
  3. 1 яйце
  4. 3 ст. л. цукру
  5. 1,5 ст. л. крохмалю
  6. Цедра цілого і сік половини лимона
  7. 150 г печива
  8. 50 мл яблучного соку

 

чизкейк рецепт классический из творога в домашних условиях
Дієтичний

 

Покрокове приготування:

 

  1. Печиво подрібнюємо в крихту, з'єднуємо з яблучним соком в масу схожу на пластилін.
  2. Сир, цукор, яйце, йогурт і лимонний сік збиваємо за допомогою блендера або міксера.
  3. В кінці додаємо крохмаль.
  4. Масу з печива утрамбовуємо на дно мультиварки, зверху заливаємо отриманим кремом і запікаємо протягом години у відповідному режимі.
  5. Після остигання відправляємо пиріг мінімум на 6 годин у холодильник.

 

Австралійський чізкейк

Вам знадобиться:

 

  1. 400 г сиру
  2. 200 г вершкового масла
  3. 1 ст. л. желатину
  4. Ванілін за смаком
  5. Цукрова пудра за смаком
  6. 50 г вівсяного печива
  7. 200 г шоколаду
  8. 50 г будь-якого джему

 

чизкейк рецепт классический из творога в домашних условиях
Австралійський

 

Покрокове приготування:

 

  1. Сир, розм'якшене вершкове масло і цукрову пудру збиваємо міксером до кремоподібного стану, додаємо ванілін і розчинений у воді желатин.
  2. Масу викладаємо у форму і відправляємо в холодильник застигати протягом п'яти годин.
  3. Печиво перетворюємо в крихту і змішуємо з розтопленим на водяній бані шоколадом.
  4. Тарілку застеляємо пергаментним папером і формуємо на неї корж з печива і шоколаду.
  5. Форму застиглої сирною масою опускають на кілька секунд у гарячу воду і обережно викладаємо вміст на підготовлений корж.
  6. Змащуємо зверху фруктовим джемом і поливаємо весь торт трохи теплим, розтопленим на водяній бані шоколадом.
  7. Прибираємо в холодильник на ніч.

 

Шоколадний чізкейк — класичний рецепт з сиру в домашніх умовах з випічкою

Вам знадобиться:

 

  1. 2 ст. л. вершкового масла
  2. 220 г сиру
  3. 1 склянка цукру
  4. 2 ст. л. пшеничної муки
  5. 4 яйця
  6. Половина склянки малини або полуниці
  7. 200 г гіркого шоколаду
  8. 4 шоколадних печива
  9. Цукрова пудра за смаком

 

чизкейк рецепт классический из творога в домашних условиях
Шоколадний

 

Покрокове приготування:

 

  1. Духовку попередньо нагріваємо до 160 градусів.
  2. Печиво перетворюємо в крихту і змішати з розтопленим вершковим маслом.
  3. Утрамбовуємо основу у форму, випікаємо протягом 10 хвилин.
  4. Сир збиваємо з цукром, ваніллю і борошном в міксері до стану однорідної маси. Туди ж відправляємо розтоплений на водяній бані шоколад.
  5. В останню чергу додаємо збиті окремо жовтки і білки.
  6. Виливаємо суміш на корж і випікаємо протягом години.
  7. Після остигання відправляємо чізкейк в холодильник на 4 години.
  8. Перед подачею прикрашаємо ягодами.

 

Яблучно-банановий без запікання

Вам знадобиться:

 

  1. 1 стакан житніх сухариків
  2. 80 г кураги
  3. 80 г родзинок
  4. 1 ч. л. меду
  5. 80 г в'ялених яблук
  6. 100 мл молока
  7. 100 г сиру
  8. 2 банана
  9. 1 ст. л. желатину
  10. 1 яблуко
  11. Кориця за смаком

 

чизкейк рецепт классический из творога в домашних условиях
Яблучно-банановий

 

Покрокове приготування:

 

  1. Желатин попередньо замочуємо у воді.
  2. Сухарі, сухофрукти подрібнюємо в м'ясорубці, з'єднуємо з медом.
  3. Стінки форм змащуємо маслом і утрамбовуємо корж.
  4. Зверху кладемо нарізані на шматочки банан і яблуко.
  5. Желатин підігріваємо.
  6. У блендері змішуємо і збиваємо банан, молоко, сир, цукор з корицею.
  7. Вливаємо трохи остиглий желатин, перемішуємо і тут же виливаємо суміш у форму. Остуджуємо чізкейк в холодильнику.

 

Порада: готувати такий пиріг найзручніше в рознімної формі, оскільки дістати його із звичайної буде складно.

 

Персиковий чізкейк без випічки

Вам знадобиться:

 

  1. 100 г цукру
  2. 30 г желатину
  3. 2 банки консервованих персиків
  4. 1 пакетик ванільного цукру
  5. 200 г печива
  6. 200 г вершкового масла
  7. 400 р сиру
  8. 200 мл жирних вершків

 

чизкейк рецепт классический из творога в домашних условиях
З персиками

 

Покрокове приготування:

 

  1. Половину желатину розвести у воді і залишаємо набухати.
  2. З однієї банки персиків зливаємо сироп і замочуємо в ньому залишився желатин.
  3. Печиво перетворюємо в крихту, змішати з розтопленим вершковим маслом, утрамбовуємо на дно форми.
  4. Основу прибираємо в холодильник і продовжуємо займатися начинкою.
  5. Цукор, вершки, сир і ванілін добре збиваємо блендером і вливаємо желатин з першого склянки. Ретельно перемішуємо масу і покриваємо нею основу чізкейку.
  6. Відправляємо застигати в холодильник на пару годин.
  7. Нагріваємо сироп з замоченим желатином на вогні, розмішуємо до розчинення, не даючи рідини закипіти. Вимикаємо плиту і даємо охолонути.
  8. Персики нарізаємо часточками, викладаємо їх на застиглий до цього часу чізкейк. Акуратно заливаємо пиріг остившім желатиновим сиропом і відправляємо в холодильник ще на 2-3 години.

 

Як приготувати класичний чізкейк з сиру у домашніх умовах, ви також дізнаєтеся з смачного відео рецепту нижче:

 

Звёзд: 1Звёзд: 2Звёзд: 3Звёзд: 4Звёзд: 5 ( 1 оцінок, середнє: 5,00 з 5)
Завантаження...