Register
Back & # x27F6;
Харчування

Манго - 10+ корисних властивостей і смачних рецептів з короля фруктів

 

«Великий фрукт», - саме так перекладається манго з санскриту. Говоримо про корисні властивості і протипоказання ароматного плода, вчимося правильно вживати в їжу і готувати.

 

Порівнятися з манго по популярності можуть хіба що яблука і банани | || 286 , да и то уступят первенство.

 

Це в наших широтах він незвичний, але тим, хто одного разу спробував «короля фруктів », яскравий смак не забути ніколи.

 

Зміст:

  1. Манго - корисні властивості і протипоказання
  2. Манго — лечебные свойства тропического плода
  3. Манго в кулінарії - 5+ кращих рецептів

| || 312

манго полезные свойства и противопоказания

 

Манго - корисні властивості і протипоказання

Я обожнюю манго, але у нас в магазинах не купувала його ніколи, а оскільки збиралася писати цю статтю, вирішила порушити традицію.

 

На жаль, мені вдалося знайти тільки недозрілі плоди.

 

У пошуках інформації, як допомогти фрукту дозріти, я настільки зацікавилася його історією, що хочу поділитися з вами відомостями про його користь.

 

Ми звикли взимку є більше лимонів, апельсинів і мандаринів, так як вважаємо, що в них багато вітаміну С.

 

Але в манго його стільки ж і навіть більше, ніж в мандаринах, а недозрілі плоди містять удвічі більше аскорбінки, ніж лайм. Бета-каротину в ньому більше, ніж у моркві.

 

Для нас це плід екзотичний, адже його батьківщиною вважається Індія і Бірма, а виростає він в країнах з жарким тропічним кліматом. | || 344

 

Існує 300 сортів «азіатського яблука», колір шкірки може бути різним - зеленим, жовтим, червоним, навіть чорним.

 

манго полезные свойства и противопоказания
Існує більше 300 видів манго

 

Є навіть білий манго - вані, смак якого нагадує морозиво.

 

Некоторые сорта сильно пахнут, другие источают едва уловимый аромат, но вкус у них всё равно божественный.

 

Порада: у нас часто продають недозрілі плоди. Головне, щоб вони були пружними, а шкірка виглядала гладкою і красивою. Допомогти твердого плоду доспеть легко - загорніть його в темну папір і залиште на 5-7 днів, але тільки не в холоді.

 

Також дуже багато в манго вітаміну А - він допомагає зберегти і поліпшити зір.

 

Крім цього, фрукт містить велику кількість вітамінів групи В | || 378 : фолиевую, пантотеновую кислоту, тиамин, ниацин, рибофлавин, витамин В6.

 

Він багатий калієм, фосфором, кальцієм, магнієм, залізом, селеном, міддю .

 

у 100 г м'якоті міститься від 50 до 80 ккал, 0,5 г білків, 0,3 г жирів і 12-15 г вуглеводів, в тому числ е корисні цукор і клітковина.

 

манго полезные свойства и противопоказания
дивовижне дерево манго

 

Є навіть мангового-молочна дієта, яка допомагає позбутися зайвих кілограмів, не обмежуючи себе в солоденьке.

 

для цього треба харчуватися тільки манго, запиваючи його молоком: з'їли 200 г м'якоті азіатського яблука і запили повним склянкою молока (250 мл). Або зробили коктейль і п'єте цілий день.

 

Так за пару днів можна схуднути на 2-3 кілограми: фрукт допомагає виробленню лептину, що пригнічує апетит, сприяє активізації обміну речовин, очищенню від шлаків.

 

манго - лікувальні властивості і протипоказання

в Індії манго давно використовують в лікувальних цілях . У хід йдуть навіть квіти, насіння, кора дерева і сік з неї.

 

Вітамінно-мінеральний склад дозволяє використовувати фрукт для профілактики онкологічних захворювань репродуктивної і сечостатевої системи, підвищити захисні функції організму, щоб протистояти вірусам і простуд.

 

Якщо ж запекти соковиту м'якоть, то, приймаючи таке домашнє засіб, можна полегшити симптоми кашлю.

 

Неисправимые сладкоежки придумали целую диету на основе плода
Невиправні ласуни придумали цілу дієту на основі плода

 

Насінням і соком лікують астму , дерматити, нейродерміти.

 

Це природний антиоксидант, що допомагає зберегти молодість і красу - омолоджує, сприяє регенерації, діє як протизапальний засіб.

 

Особливо цінні корисні властивості манго для жінок, так як його можна включати у скла поживних і зволожуючих масок для обличчя, рук і волосся.

 

Тільки не забувайте про протипоказання для алергіків - зробіть спочатку пробу на зап'ясті.

 

Фрукт має м'який сечогінним і проносним ефектом.

 

Якщо регулярно з'їдати трохи азіатського яблука з сіллю і медом, можна вилікувати запори і геморой.

 

А замінивши сіль перцем, ви посилити відтік жовчі і очистіть печінку.

 

Незважаючи на солодкість, в манго не дуже багато калорій

 

У народній медицині зрілі плоди манго використовують при внутрішніх кровотечах, щоб кров краще згорталася, лікують анемію, стоматит і пародонтоз.

 

В Європі вважається, що зміцнити серце можна, якщо два тижні кожен день розжовувати шматочки м'якоті, як можна довше тримаючи її в роті. Це допомагає від болів і аритмії.

 

Використовують корисні властивості манго і при діабеті.

 

Відвар з листя дозволяє поліпшити зір і позитивно впливає на загальний стан хворих.

 

Вважається, що через велику кількість цукрів, що містяться в манго, він протипоказаний людям, що страждають на цю недугу.

 

Однак якщо з'їсти невеликий шматочок плоду, то ніякої шкоди він принести не зможе.

 

Більш того, норатіріол і кверцетин, що містяться в ньому, сьогодні ретельно досліджуються вченими, щоб вико ать їх в боротьбі з цукровим діабетом і атеросклерозом.

 

Манго в сушеном виде
Манго в сушеному вигляді

 

Манго стане незамінним ліками від нервозності, стресів, знизить дратівливість, поліпшить настрій і зробить активніше сексуальне життя.

 

Ще один плюс - манго дозволяє запобігти печію, допомагає краще засвоїтися їжі.

 

манго в кулінарії

Звичайно ж, всі ці корисні властивості і протипоказання манго використовуються в кулінарії. Чого тільки не навидумують люди!

 

Король фруктів поїдається свіжим, висушеним, маринованим. З нього роблять соуси, салати, пюре та десерти.

 

Ось кілька рецептів, які посіли особливе місце в моїй кулінарній книзі :

 

Правильний спосіб нарізування манго

 

Плов

Вам знадобиться:

 

  1. 1 стакан довгого рису
  2. 6 Саканіа води
  3. 2 манго
  4. 1 папайя
  5. 2 ст. л. кокосової стружки
  6. 2 ст. л. цукру

 

Плов с манго
Плов з манго

 

Покрокове приготування:

 

  1. Промиваємо три склянки Довгозернистий рису. У каструлю наливаємо шість склянок води, доводимо до кипіння і засипаємо рис.
  2. Коли він закипить, робимо маленький вогонь і варимо до повної готовності, щоб рис добре розварився.
  3. Тим часом очищаємо по два манго і папайї, нарізаємо скибочками.
  4. У готовий рис додаємо дві столові ложки кокосової стружки, перемішуємо, знову накриваємо кришкою і залишаємо.
  5. У сотейнику розмішуємо дві столові ложки цукру і столову ложку води, нагріваємо, поки цукор не почне карамелізований.
  6. У цей момент всипаємо фрукти і готуємо, постійного про помішуючи, три хвилини. Викладаємо рис на тарілку, зверху прикрашаємо фруктами з соусом.

 

Салат

Вам знадобиться:

 

  1. 2 манго
  2. 1 червоний і 1 зелений болгарський перець
  3. 2 перцю чилі
  4. 2 луоквіци шалот
  5. Пучок кінзи
  6. Сік 1 лимона
  7. Сік 1 апельсина
  8. Сіль і перець за смаком

|| | 605

Манго является одной из основ тайской кухни
Манго є основою тайської кухні

 

Покрокове приготування:

 

  1. Тонкою соломкою нарізаємо два очищених манго, червоний і зелений солодкий перець, половинку перцю чилі, два цибулі-шалот.
  2. Дрібно рубаємо пучок кінзи . Змішуємо в салатниці. Готуємо соус з свіжовичавленого соку апельсина і лимона, солимо і перчимо до смаку, додаємо приправи з тих, що вам подобаються.
  3. Заливаємо салат соусом і подаємо до столу.

 

Ще один вегетаріанський салат

Вам знадобиться:

 

  1. Стакан квасолі
  2. 1 лимон
  3. 7 ст. л. арахісу
  4. Пучок м'яти
  5. Перець чилі
  6. 3 ч. л. цукру
  7. 2 манго
  8. 2 болгарських перцю
  9. 1 ст. л. кокосової стружки

 

Салат с фасолью и манго
Салат з квасолею і манго

 

Покрокове приготування:

 

  1. Замачиваем в холодной воде на ночь стакан рябой фасоли.
  2. Вранці варимо її годину на маленькому вогні. Якщо треба, додаємо воду, але даємо квасолі зваритися як слід. Промиваємо квасолю холодною водою.
  3. Натираємо цедру з одного лимона і вичавлюємо сік. Рубаємо сім столових ложок арахісу, пучок свіжої м'яти, перчик чилі, перемішуємо в салатник.
  4. Туди ж додаємо три столові ложки соєвого соусу, три чайних ложки цукру, заливаємо лимонним соком і засипаємо цедру.
  5. Трішки потолчём суміш. Відправляємо сюди ж арахіс, перемішуємо.
  6. Ріжемо шматочками два плоди манго і два болгарських солодких перцю, висипаємо до решти інгредієнтів, додаємо квасоля, перемішуємо і подаємо, присипавши кокосовою стружкою.

|| | 672

Закуска

Вам знадобиться:

 

  1. 1 кг овочевий суміші
  2. 1 яблуко
  3. 1 манго
  4. 2 ч. л. куркуми
  5. 1 ч. л. кмину
  6. 1 ч. л. насіння гірчиці
  7. Пакетик сухого імбиру
  8. Мускатний горіх на кінчику ножа
  9. 1 ч. л. оцту
  10. Зубчик часнику
  11. Цукор за смаком

 

Закуска из манго
Закуска з манго

 

Пошаговое приготовление:

 

  1. Традиційна англійська холодна закуска легка в приготуванні і підійде вегетаріанцям.
  2. кілограм будь-який овочевий суміші (я готувала з цвітної капусти, броколі, стручкової квасолі, солодкого перцю, моркви) промити і нарізати на однакові шматочки.
  3. Залити солоною водою і залишити на кілька годин. Після цього злити розчин і підсушити овочі.
  4. Чистимо одне яблуко і манго, нарізаємо кубиками (деяким більше подобається яблука натирати на тертці, але я люблю, щоб відчувався їх смак).
  5. На суху сковороду висипаємо дві чайні ложки куркуми, по одній чайній ложці кмину і гірчиці в порошку і зернах.
  6. Суміш прожарюємо, додаємо дві столові ложки борошна і на кінчику ножа мелений мускатний горіх.
  7. вливаємо трохи оцту, пакетик сухого імбиру (можна замінити свіжим), подрібнену часточку часнику, половину чайної ложечки цукру. Все це перемішуємо, даємо закипіти і висипаємо овочі.
  8. Перемішуємо і додаємо подрібнені фрукти. Тушкуємо, помішуючи, 5-8 хвилин. Викладаємо в банку і закриваємо кришкою.
  9. Таку закуску можна зберігати в холодильнику півроку.

 

Млинці

Вам знадобиться:

 

  1. Млинці, спечені з будь-якого рецепту
  2. 1 манго
  3. 2 ст. л. цукру
  4. 0,5 ч. л. кориці

 

 Блинчики с манго
Млинці з манго

 

Покрокове приготування:

 

  1. Спечіть млинці за улюбленим рецептом. Можна зробити їх маленькими в діаметрі, тоді вийдуть солодкі роли.
  2. Очистіть манго від шкірки, наріжте кубиками і всипте на розігріту сковорідку, змащену олією.
  3. Присипте двома столовими ложками цукру, влийте столову ложку води. Дивіться по консистенції, можна додати ще одну.
  4. Помішуючи, готуйте одну-дві хвилини, накрийте кришкою і залиште нудитися на маленькому вогні 7-8 хвилин.
  5. Знімаємо кришку, висипаємо половину чайної ложки кориці, перемішуємо і прибираємо з вогню.
  6. Відступаючи від краю пару сантиметрів, викладаємо на млинець смужку начинки, загортаємо і складаємо на тарілку.
  7. Проделав эту операцию со всеми блинами и сложив их аккуратной горкой, поливаем шоколадным сиропом и присыпаем кусочками манго.

 

Морозиво

Вам знадобиться:

 

  1. 4-5 манго
  2. 1 стакан цукру
  3. 1 стакан жирних вершків
  4. 0,5 склянки згущеного молока || | 786
  5. Лимон

 

Вегетарианское мороженое из манго
Вегетаріанське морозиво з манго

 

ошаговое приготування:

 

  1. Очистивши і порізавши 4-5 манго, збийте в блендері до однорідної маси.
  2. Викладіть її в посуд, яку згодом будете ставити в морозилку.
  3. Потім в тому ж блендері збийте до стійкої піни склянка вершків і близько склянки цукру (регулюйте в залежності від солодощі плодів).
  4. В посуд з пюре додаємо дві столові ложки лимонної цедри, півсклянки згущеного молока і сіль на кінчику ножа.
  5. Все ретельно перемішуємо і акуратно вводимо збиті з цукром вершки. Суміш ставимо в морозилку на 6-8 годин.

 

Поживний напій

Вам знадобиться:

 

  1. 1 манго
  2. 1 ківі
  3. 1 яблуко
  4. 1 груша
  5. 1 банан

 

Пошаговое приготовление:

 

  1. Чистимо і нарізаємо манго, ківі, яблуко, грушу, банан - все це складаємо в блендер.
  2. Додаємо жменю горішків кешью, по чайній ложці насіння льону і Чіа, трохи води і збиваємо.
  3. Разводим водою до бажаної консистенції, розливаємо по склянках і насолоджуємося.

Освіжаючий напій

Вам знадобиться :

 

  1. 3 манго
  2. Пучок м'яти
  3. Сік л Імона
  4. 0,5 склянки цукру

 

Существует масса напитков на основе манго
Існує маса напоїв на основі манго

 

Покрокове приготування:

 

  1. Дрібно рубаємо пучок свіжої м'яти, вичавлюємо сік з одного лимона, ріжемо шматочками три плоди манго.
  2. Відправляємо все в блендер, засипаємо половиною склянки цукру і перемішуємо до стану однорідного пюре.
  3. Тепер на один стакан мінеральної води беремо три-чотири чайних ложки пюре і перемішуємо, додаємо лід. Освіжаючий напій готовий.

 

Цей рецепт зручний тим, що можна зробити собі напій будь-якої концентрації - хочеш сильного смаку, додаєш більше.

 

Можна використовувати пюре, як морозиво, якщо залити його в формочки і заморозити - виходить відмінний фруктовий лід і головне - абсолютно натуральний.

|| | 883

Femel желает вам удачных экспериментов с манго и приятного аппетита!

 

Звёзд: 1Звёзд: 2Звёзд: 3Звёзд: 4Звёзд: 5 ( 4 оцінок, середнє: 4,00 з 5)
Завантаження ...