Низькокалорійні страви – 10 рецептів

1.Низькокалорійні страви: морквяні котлети

МОРКВЯНІ КОТЛЕТИ

Інгредієнти на -2 порції
Яйце куряче – 1 шт
Крупа мана – 3 ст. л.
Цукор – 1 ч. л.
Кріп – 1 ч. л.
Сіль за смаком

Японська дієта: меню на 14 днів

Як приготувати “Морквяні котлети”

  • Моркву натерти на дрібній тертці і віджати зайву рідину.
  • Додати яйце, перемішати.
  • Додати манку, цукор, сіль і кріп, перемішати.
  • Сформувати котлети і обсмажити їх на рослинній олії, по 5 – 7 хвилин з кожного боку.
  • Рецепт “Морквяні котлети” готовий, смачного 😉

2. Омлет Пуляр

Низькокалорійні страви Омлет "ПУЛЯР"

Інгредієнти на -2 порції
Яйце куряче – 3 шт
Молоко – 50 мл
Сіль – 2 щіпки
Масло рослине – 10 мл

Авокадо: користь і шкода для організму

Соковитий і повітряний омлет матінки Пуляр став настільки відомим, що чутка про нього рознеслась по всьому світу. Дійсно, звичайний сніданок або перекус з подачею такої страви стає справжнім святом: шматочки омлету тануть у роті, його хочеться пробувати знову і знову!

На жаль, секрет приготування справжнього французького сніданку матінка Пуляр так і не розкрила, тому існує декілька способів приготування пишного і ароматного омлету, яким вона частувала втомлених подорожніх у своїй харчевні. Ви здивуєтеся тому, настільки він простий – потрібно мінімум інгредієнтів. Для приготування страви вибирайте сковороду широкого діаметра і обов’язково змащуйте її пензликом, змоченим в рослинному або топленому вершковому маслі, хоча багато інших кулінарів і не рекомендують цього робити.

В іншому випадку жовткова маса прилипне до дна і ваша страва буде мати непривабливий вигляд. При обжарці всього омлету сковороду кришкою накривати не можна – білок вбере в себе вологу і зменшиться в розмірах, та стане “гумовим” на смак. За бажанням курячі яйця ви можете замінити перепелиними, але тоді процес створення омлету стане для вас більш трудомістким. Омлет подається в гарячому вигляді зразу ж після приготування.

Як приготувати “Омлет Пуляр”

  • Підготувати продукти, яйця промити у воді губкою.
  • Відділити жовтки від білків у різні ємності, намагаючись мінімізувати потрапляння жовтків в білки, інакше вони не зіб’ються в піну.
  • В ємність з жовтками влити молоко, всипати дрібку солі і ретельно все перемішати.
  • Взбити курячі білки з додаванням щіпки солі в пишну піну приблизно 2-3 хвилини, користуючись міксером або кухонним комбайном. Стежити, щоб в ємності не було ні краплі води, інакше білки не зіб’ються.
  • Розігріти сковороду широкого діаметра на плиті, після чого змастити її олією. Влити на неї жовткову суміш і обсмажити близько 1 хвилини, збавивши вогонь.
  • Як тільки жовткова основа схопиться, лопаткою викласти на неї збиті білки і акуратно вирівняти. Обсмажувати на мінімумі вогню приблизно 2 хвилини, сковороду кришкою не накривати! Як тільки білкова маса відпружинить ваш палець, коли ви злегка покладете на страву, то ваше блюдо повністю готове!
  • Силіконовою лопаткою розрізати омлет навпіл, намагаючись не зачіпати тефлонову поверхню. Ні в якому разі не робити цього металевими предметами! Перевернути одну половину страви на іншу так, щоб білковий шар опинився всередині.
  • Зняти омлет Пуляр на блюдо зі сковороди і нарізати шматочками, подаючи до столу гарячим.
  • Рецепт “Омлет Пуляр” готовий, приємного апетиту.

3. Низькокалорійні страви: дієтична сирна запіканка

Низькокалорійні страви. ДІЄТИЧНА СИРНА ЗАПІКАНКА

Інгредієнти на – 1 порцію

  • Сир знежирений 180 г
  • Яйце куряче – 1 шт
  • Яблука – 50 г
  • Вівсяні висівки – 1 ст. л
  • Йогурт – 1 ст. л

Що можна приготувати з листкового дріжджового тіста

Як приготувати дієтичну сирну запіканку

1.Сир розім’яти. Додати висівки.

2.Додати дрібно порізане яблуко.

3.Додати яйце, добре перемішати.

4.Викласти у форму для запікання.

5.Змазати йогуртом. Запікати при 190 градусах 20-25 хвилин.

4. Низькокалорійні страви: чіпси в мікрохвильовці

Низькокалорійні страви. ЧІПСИ В МІКРОХВИЛЬОВЦІ

Інгредієнти на – 1 порцію

  • Картопля – 3 шт
  • Сіль – 3 щіпки
  • Мелена паприка – 3 щіпки

Присідання для сідниць в домашніх умовах – 7 + кращих

Чіпси в мікрохвильовці – смачне, хрустке блюдо не тільки для пива, але і як проста закуска, наприклад, для перегляду фільмів чи серіалів. На відміну від магазинного варіанту, домашні чіпси не містять в своєму складі ніяких шкідливих домішок та жиру – тільки картоплю і приправи, тому їх можна давати пробувати і дітям, якщо виключити додавання гострих спецій: меленого сушеного часнику, меленого чорного перцю і т. д.

Час приготування цієї апетитної закуски коливається від 3 до 7 хвилин, в залежності від потужності вашої мікрохвильової печі. Щоб чіпси не пристали до скляного піддону, обов’язково накривайте його пергаментним папером. Висихаючи при нагріванні, чіпси самі відстануть від паперу, тому змазувати його не потрібно.

Ви вільні самі вибирати смак одержуваного продукту, присипаючи заготовки сушеною меленою паприкою, сіллю, меленим сушеним часником, сушеної зеленню і т. д. Пам’ятайте про те, що чіпси швидко вбирають вологу при кімнатній температурі, тому таке блюдо необхідно подавати до столу відразу ж після його приготування.

Як приготувати “Чіпси в мікрохвильовці”

1.Картоплю очистити від шкірки, зрізати всі забруднення, промити у воді. Нарізати на тонкі слайси.

2.Вимочити картопляні слайси кілька разів у воді 2-3 хвилини. Це робиться для того, щоб вимити з них крохмаль – він надає овочевій нарізці м’якість, а нам необхідно, щоб чіпси стали хрусткими.

3.После третього промивання струсити залишки води з нарізки і викласти її на паперові серветки або рушники. Просушити.

4.Викласти обсушені заготовки в невелику піалу і присипати сіллю і меленою сушеною паприкою. За бажанням – іншими спеціями або приправами. Акуратно перемішати так, щоб спеції рівномірно розподілилися по всім слайсам.

5.Виложіть приправлену нарізку на пергаментний папір, застелений на піддоні. Залишити між слайсами трохи простору.

6.Помістити піддон в мікрохвильову піч, включити її на 3 хвилини при максимумі потужності і висушити чіпси.

7.Подати хрустке блюдо разом з сіллю до столу відразу ж після його приготування.

5. Суп з плавленим сиром

СУП з плавленим сиром

Складові на – 4 порції

  • Сир плавлений – 300 г
  • Картопля – 300 г
  • Морква – 70 г
  • Кріп – 30 г
  • Яйце куряче – 1 шт
  • Крупа мана – 1 ст. л
  • Масло вершкове -20 г
  • Сіль за смаком

Як прискорити обмін речовин в організмі

Як приготувати “Суп з плавленим сиром”

1.В очищеній воді варимо картоплю, нарізану кубиками.

2.Коли картопля закипить, додаємо плавлений сир. Помішуючи, доводимо до кипіння, щоб сир розплавився.

3.Додаємо моркву, натерту на крупній тертці і злегка обсмажену.

4.Дуже смачно виходить, якщо додати в суп галушки. Беремо одне яйце куряче, додаємо в нього столову ложку крупи манної. Змішуємо і додаємо сіль, даємо час крупі маній набрякнути. Чайною ложечкою набираємо суміш і опускаємо в суп. Коли суп майже готовий, додаємо трохи кропу. Виходить дуже смачно.

6. ОЛАДКИ З КАБАЧАТАМИ І ВІВСЯНИМИ ПЛАСТІВЦЯМИ

ОЛАДКИ З КАБАЧАТАМИ І ВІВСЯНИМИ ПЛАСТІВЦЯМИ

Інгредієнти на – 3 порції

  • Цуккіні – 500 г
  • Геркулес – 4-5 ст. л
  • Яйце куряче – 1 шт
  • Сіль за смаком

Індекс маси тіла – як розрахувати для жінок

Як приготувати “Оладки з кабачками і вівсяними пластівцями”

1.Натерти кабачок на крупній тертці.

2.Додати яйце, вівсяні пластівці, сіль.

3.Добре перемішати. Смажити оладки на антипригарній сковороді з невеликою кількістю рослинної олії.

7. Низькокалорійні страви: коктейль для схуднення

КОКТЕЙЛЬ ДЛЯ СХУДНЕННЯ

Інгредієнти на – 2 порції

  • Кефір нежирний – 500 мл
  • Апельсин – 1 шт
  • Имбир – 30 грамів
  • Кориця – 1 ст. л
  • М’ята свіжа для подачі

Заняття йогою в домашніх умовах для початківців – 5+ поз

В цьому коктейлі для схуднення – ідеальне поєднання смаків і ароматів. Нежирний кефір насичує і чудово діє на комфортне травлення. Апельсин лікує своїми ароматичними маслами, а імбир активно спалює жири, вивільняючи добру порцію енергії для енергії і оптимізму.

Кориця тут теж – цариця, адже вона без цукру якраз є потужним “пилососом” для наших судин, і рівень все того ж цукру держить під суворим контролем. Загалом, для спортсменів, а також любителів “сидіти” на смачних дієтах стаканчик такого кефіру сам Бог прописав. Як божественний нектар!

Як приготувати Коктейль для схуднення”

1.З апельсина зняти цедру і вичавити сік.

2.Корінь імбиру почистити, натерти на середній тертці, через марлю або сито віджати імбирний сік.

3. Оба види соків змішати.

4. Додати апельсиновий і імбирний сік в кефір.

5.Додати в коктейль мелену корицю і добре збити.

6.Розлити коктейль для схуднення в стакани, посипати цедрою апельсина, прикрасити м’ятою і негайно подавати.

8. Низькокалорійні страви: часникова картопля

Низькокалорійні страви. ЧАСНИКОВА КАРТОПЛЯ

Інгредієнти на – 4 порції

  • Картопля – 800 грамів
  • Часник- 5-7 зубчиків
  • Кріп – 20 грамів
  • Масло соняшникове – 2 ст. л
  • Смалец – 1 ст. л
  • Сир пекоріно для подачі
  • Петрушка (зелень)для подачі

Як зробити слайм своїми руками?

Картопля – наше все! І другий хліб, і прекрасний гарнір, і всіма улюблена закуска. Навіть незважаючи на антикартопляну пропаганду дієтологів картопля продовжує годувати людей навіть там, де вона ніколи не родила і не росла. Як говориться: величезне спасибі за це глобалізації!

Картопля зараз доступна в будь-який час року, а розумні фахівці з харчування давно зняли з картоплі табу і в сезон її молодості настійно рекомендують правильно готувати і обов’язково включати в раціон. Одна тільки обмовка, картопля повинна бути без вічок і проростків, а щоб зберегти в ній всі корисності, заливати її треба гарячою водою і довго не розварювати! До речі, картопляна шкурка при запіканні знаходить масу корисного серцевого калію, тому здатна підкріпити не тільки наші животи, але й нерви.

Як приготувати “Часникову картоплю”

1.Молоду картоплю сорту типу черрі добре зачистити, залити чистою гарячою водою, додати 1 зубчик часнику та ароматну соняшникову олію, довести до кипіння і бланшувати 10-12 хвилин.

2.Підготувати зелень: кріп розібрати на частки, грубі стебла видалити, часник почистити.

3.Скласти зелень в чашу комбайна, змолоти до однорідної маси.

4.Пряну суміш посолити, приправити смальцем і добре все перемішати.

5.Підготовлену картоплю відцідити, приправити пряно-часниковим смальцем, скласти в жароміцну форму і дати дійти до повної готовності в розігрітій до 200 градусів духовці. Подавати з тертим сиром Пекоріно і свіжою петрушкою. Сметана, кефір або йогурт для такої часникової картоплі теж буде прекрасне доповненням.

9. Низькокалорійні страви: дієтичний пиріг з куркою

ДІЄТИЧНИЙ ПИРІГ З КУРКОЮ

Інгредієнти на – 6 порцій

  • Куряче філе – 200 г
  • Сир знежирений – 200 г
  • Яйце куряче – 2 шт
  • Вівсяні висівки – 3 ст. л
  • Пшеничні висівки – 2 ст. л
  • Часнок – 2 зубчики
  • Розпушувач тіста – 2/3 ч. л
  • Тимьян – 1/2 ч. л
  • Базилік сушеный – 1/2 ч. л
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Боюся літати на літаку, що робити

Як приготувати “Дієтичний пиріг з куркою”

1.В миску кладемо знежирений сир, вбиваємо яйця і перемішуємо.

2. Висівки змішуємо з розпушувачем, додаємо до сиру та яєць.

3. Додаємо в тісто сіль, перець і трави.

4. Тепер додаємо нарізане куряче філе і подрібнений часник. Перемішуємо ще раз.

5. Виливаємо тісто в силіконову форму.

6. Випікаємо при 180С 30-40 хвилин. Готовому пирогу дати трохи охолонути, потім нарізати порційно і подавати.

10. Низькокалорійні страви: бананові панкейки

Низькокалорійні страви. БАНАНОВІ ПАНКЕЙКІ

Інгредієнти на – 4 порції

  • Банани – 1 шт
  • Молоко – 320 мл
  • Сахар – 1.5 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Борошно пшеничне вищого сорта – 1.5 стакан
  • Масло вершкове – 40 р
  • Яйце куряче – 1 шт
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Ванільна эссенция – 1 крапля

Як змінити себе до невпізнання внутрішньо і зовні?

Панкейки – відмінна заміна вже давно знайомим оладкам і млинцям. До всього ж панкейки готуються без великої кількості масла, яке так люблять «оладки». Сьогодні пропонуємо один із варіантів панкейків – бананові. Головний інгредієнт – банан, його потрібно обов’язково вибирати стиглий, м’який і дуже солодкий. У готових панкейках буде чітко відчуватися банановий смак.

Для більш приємного аромату і смаку додамо крапельку ванільної есенції, за бажанням можна замінити ванільним цукром. Такі панкейкі чудово підійдуть для сніданку – з ягодами, улюбленим соусом/джемом – дітки будуть в захваті. Якщо переборщили з тістом, в результаті буде велика кількість панкейків, можна приготувати торт – дуже цікава ідея – для прошарку взяти м’який крем і ягоди.

Як приготувати “Бананові панкейкі”

1. Очистити один великий банан від шкірки, розім’яти його виделкою. За бажанням закинути банан в чашу блендера, подрібнити до однорідного стану.

2. Смачне вершкове масло ні в якому разі не замінювати маргарином, масло слід розтопити – можна в мікрохвильовці, можна на водяній бані – за бажанням. Остудити розтоплене масло.

3. Одне велике куряче яйце збовтати разом з цукром, дрібкою солі і краплею ванильної есенції.

4. Зʼєднати в одній глибокій мисці банан, яєчну масу, остигле вершкове масло. Перемішати інгредієнти віночком або лопаткою.

5. Влити в миску рівно 320 мл молока, яке повинно бути кімнатної температури. Перемішати повторно.

6. Просіяти окремо пшеничну муку через найдрібніше сито, також просіяти дві ложки розпушувача. Перемішати борошно і розпушувач, частинами підсипати в бананове тісто і вимішувати віночком. Тісто виходить як на оладки.

7. Прогріти сковороду, викладати в центр по 2 столові ложки бананового тесту, смажити на сухій сковороді, по 30 секунд з кожної сторони.

8. Після готові панкейкі подати до столу з ягодами або соусами.

Готуйте низькокалорійні страви і приємного вам апетиту!