Register
Get new password
Харчування

Оладки з кабачків з сиром - покроковий рецепт ідеального легкого вечері

оладьи из кабачков с сыром и чесноком пошаговый рецепт

 

Оладки з кабачків з сиром і часником - класика літньої кухні. Готуються вони швидко - на підтвердження я принесла нашим читачам докладний покроковий рецепт.

 

У вишуканих інгредієнтів не потребують - кабачків навіть найхолоднішим неврожайним влітку трохи більше, ніж багато.

 

Блюдо стане ідеальним легким вечерею або сімейним сніданком , а яскравий насичений смак ординарному овочу додадуть пікантні спеції. Отже, приступаємо.

 

Зміст:

  1. Оладки з кабачків з сиром і часником - покроковий рецепт
  2. Оладки з кабачків в духовці | || 306
  3. 5+ способов разнообразить кабачковые оладьи

 

оладьи из кабачков с сыром и чесноком пошаговый рецепт

 

Оладки з кабачків з сиром і часником - покроковий рецепт

оладьи из кабачков с сыром и чесноком пошаговый рецепт фото самые вкусные
Інгредієнти для тесту

 

Щоб приготувати смачну і доступне блюдо, вам знадобиться:

 

  1. 3 невеликих кабачка
  2. 2-3 зубчики часнику
  3. По третини пучка кінзи і кропу
  4. 100 г тертого твердого сиру
  5. 3 столових ложки борошна
  6. Масло для смаження
  7. Спеції: по половині чайної ложки кумина, суміші сушеної петрушки і селери
  8. Сіль

 

для соусу:

 

оладьи из кабачков с сыром и чесноком пошаговый рецепт фото самые вкусные
Інгредієнти для соусу

 

  1. 150 г сметани будь-якої жирності
  2. 2 зубчики часнику
  3. 1 свіжий огірок
  4. Сіль за смаком | || 366
  5. Заатар — смесь трав тимьяна, базилика, орегано и семян кунжута

 

Крок 1: готуємо тісто

оладьи из кабачков с сыром и чесноком пошаговый рецепт фото самые вкусные
Соединяем кабачки, зелень и чеснок

 

Кабачки миємо, обрізаємо кінці і, якщо шкірка занадто жорстка, чистимо. Натираємо на крупній тертці, злегка віджимають зайву рідину.

 

В цю ж посуд дрібно рубаємо зелень, додаємо пропущений через давилку часник.

| || 386

оладьи из кабачков с сыром и чесноком пошаговый рецепт фото самые вкусные
Всыпаем сыр и специи

 

Наступними всипаємо сіль, спеції, сир. Більш насичений «солоний» смак страви додасть фета. При бажанні замініть нею твердий.

 

оладьи из кабачков с сыром и чесноком пошаговый рецепт фото самые вкусные
Борошно додаємо в останню чергу

|| | 398

Добавляем муку и тщательно перемешиваем. Вместо пшеничной любители скрупулезно підраховувати калорійність їжі можуть використовувати кукурудзяну, манну крупу, вівсяні пластівці або крохмаль.

 

У традиційному рецепті в кабачковий оладках обов'язково присутній яйце. «Чим замінити його вегетаріанцеві?» - запитаєте ви.

 

Відповідаю: нічим. Завдяки борошні і овочам, тісто вийде досить густим і щільним, щоб обійтися без додаткового склеює компонента.

 

Порада: хороша альтернатива яйцям в вегетаріанської кухні || | 416 — две столовых ложки молотых в кофемолке семян льна, разведенные водой до состояния сметаны.

 

Крок 2: смажимо оладки

оладьи из кабачков с сыром и чесноком пошаговый рецепт фото самые вкусные
Починаємо смажити

 

Сковороду розігріваємо і наливаємо жир.

 

Я використовувала масло з виноградних кісточок - воно найменш канцерогенно і вважається ідеальним для смаження. Більш детальну інформацію ви знайдете в цієї статті на Femel.

 

Кабачкову масу викладаємо столовою ложкою на розпечену сковороду.

 

оладьи из кабачков с сыром и чесноком пошаговый рецепт фото самые вкусные
Коли підрум'яняться, перевертаємо на другу сторону

 

Обсмажуємо з двох сторін до красивої рум'яної скоринки.

 

оладьи из кабачков с сыром и чесноком пошаговый рецепт фото самые вкусные
Зайвий жир видаляємо за допомогою паперових рушників

 

По мере готовности выкладываем оладушки на тарелку, застеленную бумажными полотенцами. Так мы даем стечь лишнему жиру.

 

оладьи из кабачков с сыром и чесноком пошаговый рецепт фото самые вкусные
Наші оладки готові

 

Ось вони, наші оладки з сиром і часником. Як видно з покрокового рецепта і фотографій, готуються вони в два простих кроки. Залишилося додати до страви смачний і незвичайний соус.

 

Порада: якщо вам подобається більш щільне тісто, кабачки розбавте парою картоплин . Бульби натріть на крупній тертці, відіжміть зайву рідину і змішайте з тестом.

 

Готують овочеві оладки і в духовці. Заготовки викладають на деко і запікають до півгодини.

 

Використовувати мінімум жиру при приготуванні допоможе мультиварка і масло в спреях - дивно зручна в кулінарії річ. Купити балончик можна в будь-якому великому супермаркеті.

 

Крок 3: готуємо соус

оладьи из кабачков с сыром и чесноком пошаговый рецепт фото самые вкусные
Огірковий-сметанний соус

 

Натираем на терке свежий огурец и чеснок, смешиваем со сметаной. Солим, всыпаем специи и перемешиваем.

 

У мене під рукою виявився арабський заатар - суміш чебрецю, базиліка, орегано і насіння кунжуту з сіллю.

 

Варіацій з прянощами існують сотні. Також в соус можна додати будь-яку зелень - кінзу, петрушку, кріп, базилік.

 

Я цього робити не стала, оскільки велика кількість її вже було присутнє в тесті.

 

оладьи из кабачков с сыром и чесноком пошаговый рецепт фото самые вкусные
Розбавте смак улюбленими спеціями

 

Крок 4: подаємо оладки

оладьи из кабачков с сыром и чесноком пошаговый рецепт фото самые вкусные
Наш ідеальний літній вечерю або сніданок готовий!

 

Готові кабачкові оладки викладаємо на тарілку, подаємо з маслинами і соусом.

 

оладьи из кабачков с сыром и чесноком пошаговый рецепт фото самые вкусные
Спробуйте з'єднати кабачок з картоплею

 

Порада: кабачкові оладки і гречана каша - ідеальний збалансований обід для тих, хто дотримується принципів правильного харчування.

 

оладки ьі з кабачків з сиром і часником - покроковий рецепт в духовці

оладьи из кабачков с сыром и чесноком пошаговый рецепт в духовке с фото
Приготувати кабачкові оладки можна і в духовці

 

Найпростіший спосіб зменшити калорійність страви - приготувати його в духовці.

 

Щоб тісто «Не потекло» і зберегло соковитість, використовуйте мінімум солі і додаткові інгредієнти для густоти.

 

Вам знадобиться:

 

  1. Два кабачка середніх розмірів
  2. 5 ст. л. борошна
  3. 1 цибулина
  4. 100 г йогурту
  5. 200 г печериць
  6. 100 твердого тертого сиру
  7. 3 зубчики часнику
  8. Сіль
  9. Спеції за смаком
  10. 2 ст. л. мелених насіння льону замість яйця

 

оладьи из кабачков с сыром и чесноком пошаговый рецепт в духовке с фото
Викладаємо заготовки на деко

 

Крок 1: печериці дрібно нарубати і злегка обсмажте з нашинкованнимцибулею.

 

Крок 2: кабачки натріть на тертці, змішайте з грибами.

 

Крок 3: додайте інші інгредієнти і ретельно перемішайте тісто.

 

Крок 4: деко застеліть пергаментним папером або фольгою. Столовою ложкою викладіть овочеву суміш.

 

Крок 5: відправте випікатися на 20 хвилин при температурі 20 градусів.

 

Крок 6: подавайте з соусом із зелені і йогурту.

 

оладьи из кабачков с сыром и чесноком пошаговый рецепт в духовке с фото
Випікаємо 20 хвилин

| || 601

Совет: приготовить оладьи из кабачков с чесноком, сыром и другими овощами с минимумом масла можно в мультиварке. Пошаговый рецепт ничем не отличается от традиционного — включаем режим жарки, слегка покрываем дно чаши маслом и обжариваем с двух сторон, пока не зарумянятся.

 

оладьи из кабачков с сыром и чесноком пошаговый рецепт в духовке с фото
Овочеві котлети легко поєднуються з багатьма стравами || | 606

 

5+ способів урізноманітнити кабачкові оладки

В якості додаткових інгредієнтів виступають будь-які овочі: цибуля, зелень, моркву, картоплю, гриби, батат.

 

Все, на що вистачить фантазії і що виявиться в холодильнику. Ось кілька корисних і смачних варіантів.

 

Кабачки + шпинат

Вам знадобиться:

 

  1. 2 кабачка
  2. 2 пучка шпинату
  3. 3 ст. л. борошна
  4. Сіль
  5. Перець
  6. Масло для смаження

 

оладьи из кабачков с сыром и чесноком пошаговый рецепт в духовке с фото
З кабачками і шпинатом

 

Така річна закуска - лідер дієтичного харчування. У порції шпинатному-кабачковий оладок не більш 200 калорій.

 

Крок 1: тісто готуємо традиційним способом.

 

Крок 2: до натертим овочів додаємо дрібно подрібнений шпинат.

 

крок 3: обсмажуємо на сковороді.

 

крок 4: подаємо з йогуртовим соусом або песто.

 

Кабачки + болгарський перець

Вам знадобиться:

 

  1. 1 кабачок
  2. 1 болгарський перець | || 677
  3. 1 морковь
  4. 1 цибулина
  5. Третина пучка кропу
  6. Сіль
  7. Перець
  8. масло для смаження

 

оладьи из кабачков с сыром и чесноком пошаговый рецепт в духовке с фото
З болгарським перцем

 

Крок 1: кабачок и морковь натираем на крупной терке.

 

Крок 2: цибулю, зелень і перець нарізаємо кубиками.

 

Крок 3: з'єднуємо компоненти.

 

Крок 4: смажимо і подаємо з соусом за смаком.

 

Кабачки + брокколі

Вам знадобиться:

 

  1. 1 кабачок
  2. 5 суцвіть брокколі
  3. 3 ст. л. борошна
  4. 100 г тертого сиру
  5. Столова ложка сметани
  6. Сіль
  7. Перець
  8. Масло для смаження || | 736

 

оладьи из кабачков с сыром и чесноком пошаговый рецепт фото самые вкусные
З брокколі

 

Крок 1: кабачок натираємо, віджимаємо рідина.

 

Крок 2: брокколі приварюють протягом хвилини, дрібно рубаємо.

 

Крок 3: замешиваем тесто из всех ингредиентов, кроме сметаны.

 

Крок 4: смажимо оладки і подаємо теплими зі сметаною.

| || 761

Кабачки+творог

Вам знадобиться:

 

  1. 1 кабачок
  2. 100 г сиру
  3. Півсклянки борошна
  4. 2 зубчики часнику
  5. Третина пучка петрушки
  6. Сіль
  7. Перець
  8. Масло для смаження

 

оладьи из кабачков с сыром и чесноком пошаговый рецепт
Сирні

 

Крок 1: натерті кабачки змішуємо з сиром і пропущеним через давилку часником.

 

Крок 2: соединяем ингредиенты в тесто.

 

Крок 3: обсмажуємо на сковороді або в мультиварці і подаємо з соусом до смаку.

 

Кабачки + баклажани

Вам знадобиться:

 

  1. 1 баклажан
  2. 1 кабачок
  3. 1 морква
  4. 1 цибулина
  5. Склянка борошна
  6. Сіль
  7. Специи по вкусу
  8. Будь-яка зелень
  9. Масло для смаження

 

оладьи из кабачков с сыром и чесноком пошаговый рецепт фото самые вкусные
З кабачком і баклажаном

|| | 832

Шаг 1: баклажани, морква і кабачок натираємо на середній тертці.

 

Крок 2: цибулину перетворюємо в кашку за допомогою дрібної.

 

Крок 3: зелень шаткуємо.

 

Крок 4 : готуємо тісто і обсмажуємо овочеві котлети на сковороді.

 

Порада: таким же способом можна приготувати страву на основі кабачків і гарбуза.

 

Кабачки + яблука

Вам знадобиться:

 

  1. 1-2 кабачка
  2. 2 яблука
  3. 6 ст. л. борошна
  4. Мелена кориця
  5. Сіль
  6. Столова ложка цукру
  7. Ванілін
  8. 1/3 ч. л. соди

 

оладьи из кабачков с сыром и чесноком пошаговый рецепт фото самые вкусные
Солодкі яблучні

 

Щоб зробити страву більш ситним, додайте в тісто 150-200 г нежирного сиру.

 

Крок 1: яблука і овочі натираємо на крупній тертці.

 

Крок 2: з'єднуємо з іншими компонентами.

 

Крок 3: обсмажуємо на сковороді до рум'яної скоринки.

 

Крок 4: подаємо зі сметаною або йогуртом.

 

Кабачки + молоко

Вам знадобиться:

 

  1. 2 кабачка
  2. 1,5 склянки борошна
  3. 2 ст. л. цукру
  4. 0,5 склянки молока
  5. Щіпка соди
  6. 2 ст. л. пасти з насіння льону

 

оладьи из кабачков с сыром и чесноком пошаговый рецепт фото самые вкусные
На молоці

 

Крок 1: кабачки натираємо на тертці, віджимаємо рідина.

 

Крок 2: борошно просіваємо.

 

Крок 3: з'єднуємо всі інгредієнти, крім борошна.

 

Крок 4: потроху всипаємо борошно і замішуємо однорідне тісто.

| || 954

Шаг 5: смажимо оладки і подаємо зі сметаною або джемом.

 

Приємного апетиту! Якщо ви любитель експериментувати з овочами, в цій статті вас чекають 15+ способів стушкувати їх незвично.

 

А приготувати оладки з сиром і часником в духовці допоможе покроковий відео-рецепт нижче:

 

Звёзд: 1Звёзд: 2Звёзд: 3Звёзд: 4Звёзд: 5 ( 4 оцінок, середнє:5,00 з 5)
Завантаження ...