Город

Прибирання врожаю моркви

У цьому сезоні через надзвичайно теплою і затяжної осені пора збирання моркви припала на третю декаду вересня. Але в обраний день погода зіпсувалася, і зарядив нудний дрібний дощик. Працювати він не заважав, але просушити морквину на відкритому повітрі так і не вдалося.

Прибирання врожаю моркви

Грунт на моєму городі важка, тому морквину довелося підкопувати лопатою, і тільки після цього висмикувати.

Літо цього року видалося не дуже вдале для коренеплодів. Спочатку стояла надзвичайно сильна і тривала спека в червні, потім в липні були проливні дощі, і додатково до цього весь сезон були надзвичайно великі перепади нічних і денних температур. Навіть у невибагливою морквини з-за примх погоди деякі рослини викинули стрілки, чого при нормальних умовах не буває.

Деякі рослини викинули стрілки

Але в цілому морквина вродила непогана, хоча, звичайно, урожай вийшов не рекордний. Коренеплоди зросли, нехай і не дуже великі, але зате рівні, соковиті і солодкі. Особливо порадував мій улюблений сорт – Самсон.

Мій любимыйсорт – Самсон

Моркву спочатку відсортував, яку на зберігання, будь – для швидкого споживання. У морквини, призначеної для зимового зберігання, обрізав частина коренеплоду з боку гички на 0,5 – 1 см, щоб плоди не проростали в погребі, а у решті – просто відрізав бадилля.

У морквини, призначеної для зимового зберігання, обрізав частина коренеплоду

А потім всю моркву розсипав в суху провітрювану комору на пару днів для остаточного просушування.

Морква для зберігання після просушування буде пересипана у звичайні мішки по одному відру в мішок і переправлена в льох, де так і буде зберігатися в незавязанных (для вентиляції) мішках. Погріб у мене достатньо холодний та з нормальною вологістю, тому морква зберігається практично без втрат до червня-липня наступного року.

А решта морквина в основному буде використана на приготування свіжого соку. Кілька днів регулярного споживання такого соку дає вражаючий оздоровлюючий і зміцнюючий ефект. І додає бадьорості на цілу зиму!