Поради, практики, рецепти, Лайфхак. Femel - запускаємо життя на повну!
харчування

Меню роздільного харчування - що з ніж поєднувати і як готувати

 

Раціон на основі роздільного харчування полягає в організації особливого меню на тиждень, яке допоможе комплексно оздоровитися.

 

Мільйони людей по всьому світу відкрили для себе ці прості закономірності, які суттєво впливають на роботу тіла в цілому.

 

Ви помічали потужне зміна самопочуття після вживання певного продукту?

|| | 292

Неудивительно, ведь мы функционируем за счет нутриентов, вітамінів і мінералів, що містяться в складі їжі.

 

Глупо заливать в мотоцикл газировку и ждать от него быстрой езды.

 

Тільки той, хто заздалегідь думає про вживаної їжі, досягне гарної фізичної форми та високих спортивних результатів.

|| | 306

Содержание

  1. Основоположники роздільного харчування. Основні ідеї
  2. Базові принципи роздільного харчування по Г. Шелтону і У. Хею
  3. Роздільне харчування - меню на 90 днів. Система працює!
  4. Роздільне харчування - рецепти в меню на тиждень

 

раздельное питание меню на неделю

 

Дотримуватися правил роздільного харчування, дотримуватися меню на кожен день нескладно, головне - переходити на нього плавно, щоб звикнути.

 

зате потім ви самі відчуєте, наскільки більше з'явилося свіжих сил, схуднення зрушила з мертвої точки, а хронічні хвороби відступили.

 

Я испытала на себе этот метод и могу подтвердить — он работает, но соблюдать режим нужно постоянно. Это не диета, а стиль жизни. Здоровой и прекрасной!

 

Основоположники роздільного харчування. Основні ідеї їх систем

Прагнення лікуватися натуральним способом, без застосування ліків стало відповіддю суспільства на руйнівні епідемії в США, починаючи з XVIII століття.

 

Саме після цього зародилися основні поняття про концепцію роздільного харчування.

 

Батьком теорії вважається Г. Шелтон, хоча він обходився не без допомоги побратимів-натуропатів.

 

Говоримо про користь роздільного харчування

 

Протягом усієї своєї діяльності, він спирався на кілька принципів:

 

  1. Тело человека рассматривается в общем, как единое целое и воздействие на него следует производить комплексное (чего не достигается в современной медицине, где предпочитают лечить отдельный орган).
  2. Природне харчування знаходиться на першому місці.
  3. Мета людини - спочатку уникати хвороб, а не заліковувати їх до наступного нападу.
  4. Медикаменти більше руйнують, ніж лікують.
  5. Оновлення д олжно відбуватися на одночасно фізичному і духовному плані.
  6. Масове поширення інформації про правильне харчування.

 

Не дивно, що офіційна медицина і продавці ліків були налаштовані проти лікаря , звинувачуючи в безграмотності, а Рузвельт навіть відкрито побажав йому смерті.

 

З 18 років Герберт став вегетаріанцем.

 

Здобув освіту в Коледжі фізкультури Бернарра Макфаддена, працював інтерном (в санаторії з питань голодування), пройшов аспірантуру, пізніше - ще в кількох інститутах.

 

раздельное питание меню на неделю
Основоположник системи роздільного харчування був Г. Шелтон вегетаріанцем з 18 років

 

Постійно оновлював знання освітніми курсами і згодом став практикуючим лікарем. Тому всі ці звинувачення, м'яко кажучи, безпідставні.

 

Дієтологи стверджують, що в процесі еволюції ми навчилися виробляти все ферменти одночасно, що зводить нанівець концепцію Шелтона.

 

Але згадайте себе під час свята, коли ви їсте все, що знаходиться на столі.

 

Після таких зривів особисто я не відчувала себе комфортно.

 

Доречно зауважити, першопроходець здорового способу життя прожив 90 років. У своїй клініці він вилікував понад 50 тисяч пацієнтів від усіляких недуг.

 

Особливий погляд на принципи роздільного харчування паралельно розробляв У. Хей, спростувавши сучасне переконання, що здорові люди повинні йти значна кількість білка щодня.

 

Навпаки, він був переконаний, що обмеживши себе, людина позбавиться від багатьох хвороб: дрібних і неприємних (як мігрень) і відверто серйозних ( «невиліковних» захворювань внутрішніх органів).

 

Свою правоту він довів на особистому прикладі.

 

Г. Шелтон практикував свою систему харчування багато десятиліть

 

Основні ідеї системи:

 

  1. Зречення від денатурированной продукції (цукор, білий хліб) | || 441
  2. Щелочная пища должна преобладать над кислой
  3. Використовувати роздільну класифікацію
  4. Все натуральне і природне вживати в першу чергу
  5. Повністю виключити з раціону продукти тваринного походження

 

Він все життя пропрацював лікарем широкого профілю, поки не захворів клубочкової нефритом (глибоке ураження нирок) і сильно схуд.

 

Колеги тільки розвели руками, вилікувати подібний недуга тоді було неможливо.

 

Хей почав шукати інформацію і знайшов її: народ хунза, що проживає в Гімалаях, примітивний і бідний, станом здоров'я випереджав високорозвинені країни.

 

Їх раціон будувався на великій кількості овочів, цільнозернових коржів, фруктів.

 

Використовуючи цю інформацію про харчуванні без надмірностей, він за три місяці став на ноги.

 

Збільшив свою вагу до норми (більше 50 кг) і став проходити великі відстані пішки.

 

Власний оп т в майбутньому допоміг одужати величезній кількості хворих по всьому світу нормалізувати свою вагу.

 

раздельное питание меню на 7 дней
Його колега У. Хей бачив виняткову користь в обмеженні білкової їжі в раціоні

 

Порада: якщо ви страждаєте «патологічної втомою» - спробуйте систему роздільного харчування. Ця поширена проблема легко вирішується за допомогою правильного комбінування продуктів.

 

Базові принципи роздільного харчування по Г.Шелтону і У.Хею

Шелтон вважав, що люди здатні перетравлювати тільки одну, визначену групу продуктів за раз.

 

У шлунку виробляються ферменти, які допомагають розщеплювати білки або вуглеводи.

 

В іншому випадку відбуваються процеси бродіння і гниття, які супроводжуються проблемами з боку шлунково-кишкового тракту, що утрудняють засвоєння мікроелементів.

 

Це веде до втрати захисних сил,запорам, алергії, ожиріння, газоутворення.

 

Принципи роздільного харчування для формування меню на кожен день для зниження ваги по Шелтону:

 

  1. Все білкове і крохмалисті овочі (куку Руза, картопля, редис) не сумісні. Білок з некрохмалистими овочами допоможе травленню.
  2. Зелень (некрохмалистих) хороша в поєднання з жиром або білком. Сир, горіхи, капуста - ідеальне поєднання.
  3. Вибирайте завжди тільки одну білкову групу.
  4. Вживайте салати виключно зі свіжих овочів і фруктів. В ідеалі вітається відсутність всякого приготування (без крошения і подрібнення). Якщо це неможливо, з'їдайте їх відразу ж після цього, поки їжа не окислилась під впливом повітря.
  5. Не варто поєднувати жири і білки. На жаль, виходячи з цього сир і сметана вже вважаються шкідливими для шлунка.
  6. Кавун вживається як окрему страву, а диня сама по собі важка для перетравлення. Поєднувати не рекомендується, викличе бродіння.
  7. Закусити вуглеводи чимось кислим теж не варто (навіть часточкою грейпфрута замість солодкого).
  8. Краще їжте мед, ніж цукор. Він набагато солодший, приємніше в випічці не викликає стрибків інсуліну.
  9. Не їжте, якщо не голодні.
  10. Відмовтеся від приправ, солі, оцту, лимонного соку. Крім того, вони перекручують смак і ведуть до періодичного переїдання.
  11. Молоко обволікає спожиту їжу і заважає його перетравлювання. Воно погано засвоюється дорослою людиною. Якщо все ж п'єте - то робіть це окремо від інших продуктів.
  12. Вживайте солодкі фрукти на початку дня, а ввечері - білки. Крохмалі дозволені в середині доби (невеликою порцією).
  13. Не варто запивати страви водою. Краще вжити рідина заздалегідь.

 

раздельное питание меню на неделю
Не змушуйте себе є, якщо ви не голодні

 

Завдяки простим правилам, виключаються гнильні процеси, кишечник очищається від шлаків.

 

Знижується навантаження на організм, відбувається розщеплення жиру, результат зберігається надовго.

 

Не забудьте все ж підраховувати калорії, щоб не переборщити.

 

Вам также помогут законы известного доктора Хея:

 

  1. Базовими продуктами є необроблені (сирі) овочі і фрукти, зелень.
  2. Рафінована їжа виключається повністю.
  3. Скоротіть по мінімуму, а краще відмовтеся від білків. Будь-які поєднання жирів і вуглеводів під забороною.
  4. Дайте з'їдене повноцінно перетравитися, перерва між прийомами 3-4 години.
  5. Підтримуйте кислотно-лужний баланс (за рахунок вживання правильного продовольства). || | 576
  6. Осторожно комбинируйте сочетания.

 

Порада: в порядку експерименту відстежите особисте сприйняття звичних страв і раціоналізовані. Дотримуйтеся представлених тут правил і порівняйте відчуття і самопочуття. Нікому не вірте на слово - відштовхуйтесь тільки від власного досвіду.

 

раздельное питание
Важливо весь час стежити за своїм самопочуттям | || 586

 

Роздільне харчування - меню на 90 днів. Система, яка працює!

З огляду на зазначені рекомендації, складаємо план роздільного харчування для схуднення.

 

Це меню на 90 днів чудово підходить для тих, хто вирішив поставити перед собою «наполеонівські» плани - скинути до 25 кілограм за 3 місяці.

 

Система допоможе також стабілізувати втрачений вагу завдяки спорту, например.

 

на жаль, в 90% випадків, це проблема №1.

 

Тейлор Лотнер, зірка кіносаги «Сутінки», як ми всі спостерігали, був у відмінній спортивній формі. Але як тільки закинув правильне харчування - сильно поправився.

 

У харчуванні за схемою «90 днів» потрібно відповідати особистим смаковим перевагам.

 

Вам має подобатися те, що на столі, в іншому випадку - не утримаєтеся від спокуси. Строгих заборон тут немає.

 

Вживати можна практично все, головне - дотримуватися черговість. Цикли йдуть один за іншим без зупинки.

 

Всього існують 5 днів:

 

  1. Білковий
  2. крохмалистих
  3. Вуглеводний
  4. Вітамінний
  5. Розвантажувальний (хардкор-рівень, за бажанням)

 

раздельное питание меню на 7 дней
Відмінним вибором для білкового дня стане лобіо

 

Білковий день

Назва говорить сама за себе. У цей день здебільшого кращий білок.

 

Виняток - перший прийом їжі. Всі сніданки складаються зі свіжих фруктів.

 

Це може бути чашка ягід, кілька яблук або соковитих груш.

 

На обід з'їдайте 150 грам грузинського лобіо (сочевиці) і 100 грам свіжого салату. Полудень - чашка молока.

 

Вечеря - 200 грам овочевого салату (капуста + огірки + зелень) з ароматним маслом і дві скибочки сиру.

 

крохмалистих день

Сніданок залишається незмінним (можна 2 ківі). Обід - рис або горохова каша. Полудень - невелика порція стручкової квасолі на пару.

 

Зробіть овочеве рагу або зваріть бульйон. Вечеря складається з запеченої картоплі з капустяним салатом.

 

Якщо не можете встояти перед їжею між основними прийомами їжі - запасіться топінамбуром.

 

Твердый, хрустящий, сытный — то, что нужно!

 

Щоб не заплутатися в законах роздільного харчування, при складанні меню на тиждень орієнтуйтеся по таблиці поживних речовин в кожному продукті. || | 696

 

Це допоможе швидко зорієнтуватися, що приготувати.

 

раздельное питание меню на 7 дней
У крохмалистий день можна порадувати себе запеченою картоплею

 

Углеводный день

Вранці з'їжте апельсин або банан. Це не день, а свято!

 

На обід побалуйте себе макаронами з твердих сортів пшениці з томатною пастою, приправленою пармезаном.

 

Или сделайте домашнюю пиццу. Перекус — несколько галет или 25 грамм черного шоколада.

 

Вечеря - млинці з дріжджового тіста з бананом. Я в цей день рекомендувала б вівсянку з ложкою оливкової олії.

 

Правильні жири і справді важливі, особливо для жінок.

 

раздельное питание меню на 7 дней
банановий млинці - корисна смакота вуглеводного дня

 

Вітамінний день

Дозволяються фрукти, сухофрукти, трохи горіхів. Найкраще їх їсти свіжими, що не нарізаними, щоб усі корисні речовини зберегли свою силу.

 

Протягом дня уважно стежте за калорійністю, переборщити можна навіть з таким скромним режимом харчування. || | 741

 

Кожен 29 день є розвантажувальним, дозволяється пити тільки злегка теплу воду.

 

Останній прийом їжі повинен відбутися не пізніше 20:00. Свіжовичавлений сік розцінюється як їжа.

 

Після 3 місяців переходите на звичайний режим роздільного харчування.

 

Найбільша порція - обідня, маленька - сніданок, вечеря має ту ж вагу, що і половина вашого обіду.

 

раздельное питание меню на 7 дней
В витаминный день балуйте себя орехами и сухофруктами

 

Порада: вибирайте тільки знайомі страви і інгредієнти. Це важливо. Урізноманітнити екзотикою можна сніданок, вибравши закордонні плоди в якості перекусу, але не часто.

 

Роздільне харчування - додаткові рецепти в меню на тиждень

Набагато простіше сприймати інформацію при розподілі на «столи»: білковий, вуглеводний і т. д.

 

Так ви зможете вибрати кілька страв роздільного харчування за смаком і самостійно доповнити своє меню на 7 днів. || |

 

Сніданок - завжди фруктовий. Він наповнить вас енергією, незалежно від конкретного дня і допоможе не «гальмувати» при підвищених розумових навантаженнях.

 

Решта варіантів страв для дієти на роздільне харчування представлені в меню на тиждень трохи нижче.

 

Білковий стіл

Паштет «Фасолька»

  1. Часник - 3 зубчики
  2. Квасоля - 0, 5 кг
  3. Болгарський перець - 1 шт.
  4. Зелена цибуля - 1 шт.
  5. Зелень - пучок
  6. Томатна паста - 1 ст. л.
  7. Оливкова олія - ​​1,5 ст. л.
  8. Спеції (за бажанням, але це не канонічно)

 

раздельное питание меню на неделю с рецептами
Квасолевий паштет

 

Замочите бобові в воді. Змініть рідина, вилийте більшу частину і тушкуйте в малій кількості до повної готовності.

 

Нехай навіть разварятся. Видавіть в них часник, томатну пасту, цибулю, зелень і масло. Збийте блендером до однорідної маси.

 

Дайте охолонути. Наріжте скибочками солодкий перець і використовуйте як ложки для паштету.

 

Салат «Італійський»

  1. Яблуко - 3 шт.
  2. Маслини - 120 г
  3. Корінь селери - 150-200 г
  4. Помідор - 2 шт.
  5. Мариновані гриби - 100 г
  6. Домашній майонез

 

Італійський салат

 

Ретельно очистіть селера і припустити його кілька хвилин. Очистіть і наріжте корінь кубиками. Вимийте і подрібніть гриби.

 

Виконайте те ж саме з яблуками, тільки не забудьте зняти шкірку.

 

Обшпарте окропом томати, щоб шкурка відійшла без проблем, наріжте часточками. Об'єднайте інгредієнти і прикрасьте все маслинами без кісточок. Приправте домашнім майонезом.

 

крохмалистих стіл

Овочеве різотто

  1. Морква - 1 середня
  2. Рис - 120 г
  3. Солодкий перець - 1 шт.
  4. Овочевий бульйон - 500 мл
  5. Часник - 2 шт.
  6. Лук - 1 шт.
  7. Рослинна олія - ​​1 ст. л.
  8. Печериці - 150 м

 

раздельное питание меню на каждый день для снижения веса
Різотто з овочами

 

Зробіть «зажарку» на олії, використовуючи подрібнену моркву і видавлений часник. Не забудьте про перець і цибулю.

 

Влийте бульйон і дочекайтеся закипання. Далі всипте рис і нарізані гриби. Із закритою кришкою тушкуйте близько 12 хвилин і без неї ще 5. Перемішайте. Готово!

 

Стручкова квасоля з картоплею

  1. Петрушка - 1 пучок
  2. Стручкова квасоля - 350 г
  3. болгарський перець - половина невеликого
  4. Картопля - 2 шт.
  5. Вода - 400 мл
  6. Лук - 1 шт.
  7. Рослинна олія | || 906

 

Стручковая фасоль с картофелем
Стручкова квасоля з картоплею

 

Страву можна зробити ще легше, якщо ви приберете масло зовсім і будетежарить на сковороді з антипригарним покриттям.

 

Подрібніть цибулю і перець і обсмажте їх в товстостінній казані. Влийте воду. Наріжте квасоля і всипте її туди ж.

 

Видавіть часник і спеції, готуйте до м'якості. Очистити, нарізати картоплю кубиками і варіть окремо до готовності.

 

Подавайте ці два інгредієнти разом, посипавши страву зеленню. Смачно вживати з цільнозерновим чорним хлібом.

 

Вуглеводний стіл

Буряково-банановий салат

  1. Банан - 2 стиглих
  2. Мед — 1 ч. л.
  3. Буряк - 2 шт. (Великі)
  4. Сметана - 2 ст. л.

 

раздельное питание меню на неделю таблица
Буряково-банановий салат

 

Відваріть овоч звичним способом і дайте йому охолонути. Після цього натріть на великій тертці.

 

Ретельно перемішайте мед і сметану. Тонко наріжте банани. Об'єднайте всі інгредієнти.

 

Мій досвід підказує, що свіжа буряк набагато смачніше вареної.

 

Свого часу це було для мене справжнім відкриттям. Спробуйте і ви використовувати свіжий коренеплід.

 

Овочевий суп-пюре

  1. Морква - 1 шт.
  2. Брюква - 1 шт. | || 968
  3. Капуста (белокочанная) — 250 г
  4. Картопля - 2 шт.
  5. Лук - 1 шт.
  6. Вода - 2 л || | 976
  7. Рис — 0, 5 ст.
  8. Вершкове масло - 2 ст. л.
  9. Борошно - 2 ст. л.
  10. Сіль

 

Овочевий суп-пюре

 

Відваріть капусту в підсоленій воді. Перелийте відвар в інший посуд. М'який овоч перебейте блендером.

 

Очистіть і наріжте картоплю, моркву, брукву і цибулю. Також відваріть їх у воді до готовності і перебити в пюре.

 

Відваріть рис і після подрібнення додайте в загальну масу. Залийте її 95% відвару і перемішайте.

 

Злегка обсмажте борошно на сухій сковороді і влийте в неї залишилися 5% рідини, що залишилася після капусти.

| || 1005

Аккуратно влейте муку в суп, постоянно помешивая ложкой. Посолите суп и варите на малом огне еще 20 минут. Влейте масло или употребляйте блюдо без него.

 

Вітамінний стіл

Печені фрукти

  1. Апельсин - 2 шт.
  2. Банан — 1 шт.
  3. Ківі - 2 шт.
  4. Малина - 1 ст.
  5. Слива - 2 плоду

| || 1025

раздельное питание меню на 90 дней
Печеные фрукты

 

Наріжте часточками один апельсин, кільцями банан і ківі. Викладіть їх в маленьку посуд для запікання.

 

Всипте ягоди і полийте соком другого апельсина. Прикрийте все це фольгою і запікайте в духовці близько 5-7 хвилин.

 

Кисіль буряковий

  1. Картофельный крахмал — 2–4 ст. л.
  2. Буряк - 3 великих
  3. Вода - 800 г
  4. Мед

 

Буряковий кисіль || | 1051

 

Натрите свеклу на терку и выдавите из массы сок. Должен получиться стакан жидкости. Разведите крахмал в небольшом количестве сока.

 

Вскипятите воду, растворите в нем мед и влейте растворенный крахмал. Дождитесь закипания.

 

Фруктовый салат

  1. Банан - 1 шт.
  2. Грейпфрут — 150 г
  3. Мандарин - 2 шт.
  4. Апельсин — 1 шт.
  5. Мигдаль
  6. Кедрові горіхи

 

Наріжте банан і грейпфрут. Додайте очищений мандарин. Перемішайте і збризніть апельсиновим соком.

 

Дайте салату трохи просочитися. В цей час підсмажте горіхи, подрібніть їх і присипте верх страви.

 

раздельное питание меню на каждый день
Балуйте себе корисними фруктовими салатами

 

Щоб глибше вникнути в питання, прочитайте кілька книг на цю тему. Вивчати завжди варто перш за все за все першоджерела.

 

Я выбрала лучшие:

 

  1. «Життя за правилами здоров'я. Роздільне харчування - основа довголіття »- Г. Шелтон
  2. « 90-денна дієта роздільного харчування »- Бреда Хробат-Мойца Поляншек
  3. « Принципи роздільного харчування »- Г. Шелтон
  4. «Ортотрофія. Основи правильного харчування »- Г.Шелтон

 

Порада: з'їдайте 150-200 грам за порцію, наїдайтеся, щоб корисна звичка не перетворилося на манію контролю над кожним шматочком і постійну спрагу шкідливостей.

 

Звёзд: 1Звёзд: 2Звёзд: 3Звёзд: 4Звёзд: 5 ( 1 оцінок, середнє:5,00 из 5)
Завантаження ...