Рецепт бездріжджового хліба в духовці [2019]


Що може бути смачніше домашнього бездріжджового хліба, Випеченого прямо в духовці?

М'яке, покрите рум'яною скоринкою ласощі, кожен шматочок якого прямо-таки тане на язиці.

Це ж справжнє свято смаку! Ми розповімо вам про те, як приготувати самий чудовий бездріжджовий хліб в духовці за оригінальними рецептами.

зміст:

  1. Переваги бездріжджового хліба з духовки
  2. Як приготувати смачний бездріжджовий хліб удома

domashnij-bezdrozhzhevoj-xleb-v-duxovke-12

Переваги бездріжджового хліба з духовки

Багато хто з нас навіть не замислюються про те, що входить до складу хліба, що купується в магазинах чи не кожен день. А адже в ньому корисного не більше, ніж в камені.

Щоб скоротити витрати на виробництво, заводи, які займаються виготовленням хлібобулочних виробів, активно застосовують різноманітні порошки, підсилювачі смаку та хімікати.

Простежити це простіше простого.

Скільки часу покупна паляниця може стояти на столі до того, як вона зачерствіє або покриється цвіллю?

Якою вона має смак, якщо спробувати на наступний день?

Відповіді нас однозначно не порадують. Мабуть. саме тому такий хліб не шкода викинути або ж віддати на корм птахам в парку.


А адже наші предки, завжди виготовляли хліб своїми руками, дбайливо ставилися до кожного шматочка.

Причини, за якими ми зазвичай не морочитися випічкою будинку, банальні. На це потрібен час, сили, гроші.

Але зате свіжоспечений кулінарний шедевр як оком змигнути розлітається зі столу, що є доказом його відмінних смакових якостей.

Крім того, займаючись випічкою самостійно, ми точно знаємо які інгредієнти у вироби всередині.

Відповідно, такий хліб корисний при будь-якій дієті, навіть якщо ви займаєтеся спортом і особливо слідкуйте за своїм харчуванням.

Давайте уважніше розглянемо всі за і проти.

Отже, позитивні властивості хліба:

  1. Відсутність дріжджів в борошняному виробі гарантує відмінну засвоюваність, що, в свою чергу, значно полегшує процес травлення
  2. Відсутність негативного впливу на мікрофлору шлунка і кишок


А негативні властивості? Їх немає зовсім!

Домашній хліб корисний, поживний і має відмінний смак, тому сміливо беріть за правило його щоденне (або, хоча б, щотижневе) приготування.

Як приготувати смачний бездріжджовий хліб удома

Перед тим як приготувати для себе або всього сімейства буханку паляниці, слід провести аналіз варіантів бездріжджового тіста для хліба в духовці.

Не потрібно зупинятися на першому ж рецепті в інтернеті.

Хліб на сироватці

domashnij-bezdrozhzhevoj-xleb-v-duxovke "width =" 1024 "height =" 683 "srcset =" https://femel.com.ua/wp-content/uploads/2016/09/domashnij-bezdrozhzhevoj-xleb-v -duxovke-15.jpg 1024w, https://femel.com.ua/wp-content/uploads/2016/09/domashnij-bezdrozhzhevoj-xleb-v-duxovke-15-768x512.jpg 768w "sizes =" (max -width: 1024px) 100vw, 1024px "><meta itemprop=

Одним з них є хліб на сироватці без дріжджів в духовці. Сироватка може бути як зроблена вами, так і покупна.

Особливістю даного методу є необхідність настоювання основного інгредієнта від 5 до 7 днів.

Не дуже зручно, чи не так? Але якщо вас не лякають терміни, і ви все ж таки зважитеся спробувати, пропонуємо вашій увазі рецепт.

Замісити тісто з сироватки, двох видів борошна і висівок.

Не забудьте про цукор, спеції і сіль за смаком. При бажанні можна використовувати кмин, льон і коріандр. Дайте йому настоятися до ранку.

Нагрейтедуховку, викладіть тісто на форму або деко і запікайте 45-60 хвилин при 180 ° C. Готову буханець обмотайте фольгою і рушниками, щоб низ виробу не залишився сирим.

Вживати можна після повного охолодження.

Бездріжджовий хліб на кефірі в духовці

domashnij-bezdrozhzhevoj-xleb-v-duxovke-4 "width =" 800 "height =" 449 "srcset =" https://femel.com.ua/wp-content/uploads/2016/09/domashnij-bezdrozhzhevoj-xleb -v-duxovke-4.jpg 800w, https://femel.com.ua/wp-content/uploads/2016/09/domashnij-bezdrozhzhevoj-xleb-v-duxovke-4-768x431.jpg 768w "sizes =" (max-width: 800px) 100vw, 800px "><meta itemprop=

Таке ласощі готується неймовірно швидко.

Вам буде потрібно:

  1. кефір
  2. Пшеничне борошно
  3. сода
  4. сіль
  5. цукор
  6. Кмин, спеції, горіхи, сухофрукти та т. Д.

Сухі інгредієнти змішати. У них поступово, помішуючи, вливають кефір. Якщо ви хочете зробити хліб слдкім, то замість цукру можна додати кілька ложок меду.

Вимішувати тісто необхідно до тих пір, поки воно не стане м'яким і густим. З отриманої маси потрібно сформувати буханець довільної форми.

Запікати 25-30 хвилин при 200 ° C.

Житній хліб

domashnij-bezdrozhzhevoj-xleb-v-duxovke-6

Не менш смачним виходить житній бездріжджовий хліб в духовці. І його рецепт теж грунтується на заквасці.

Цього разу потрібно зробити її самостійно.

Перший день: беремо 50-100 грам житнього борошна і вливає в неї воду, до консистенції сметани. Закваска накривається і відправляється в тепле місце до завтра.

У другій: день процедура повторюється в точно тих же пропорціях.

У третій день слід виконати те ж саме і чекати до появи бульбашок на поверхні суміші, що свідчать про початок бродіння.

Коли бульбашки нарешті почнуть утворюватися, повторюється вже знайома процедура і сироватка залишається на час від 4 до 12 годин.

Потім вимішуємо тісто, додаючи в закваску борошно, спеції і різноманітні ласощі: кмин, горіхи, льон, пшеницю, висівки, овес і т. д. Випікаємо 40-60 хвилин.

Температура повинна становити 200 ° C.

Хліб на заквасці

domashnij-bezdrozhzhevoj-xleb-v-duxovke-2

Рецепти бездріжджового хліба в духовці на заквасці звичайно ж набагато складніше за своєю технологією, ніж аналогічні, але без використання сироватки.

Щоб трохи змінити це, ми пропонуємо вам невеликий лайфхак.

При приготуванні домашньої опари відкладайте невелику кількість в холодильник.

Змінюючи склад сироватки, ви зможете спекти не тільки житній, а й білий бездріжджовий хліб в духовці, а також використовувати її для будь-якої дієтичної випічки.

Порада: не забувайте підгодовувати закваску. Якщо ви не використовуєте її раз-два в тиждень, додайте трохи борошна і гарячої води. Діставати опару з холодильника слід за 6-10 годин до використання.

Цільнозерновий хліб

domashnij-bezdrozhzhevoj-xleb-v-duxovke-5 "width =" 812 "height =" 609 "srcset =" https://femel.com.ua/wp-content/uploads/2016/09/domashnij-bezdrozhzhevoj-xleb -v-duxovke-5.jpg 640w, https://femel.com.ua/wp-content/uploads/2016/09/domashnij-bezdrozhzhevoj-xleb-v-duxovke-5-320x240.jpg 320w "sizes =" (max-width: 812px) 100vw, 812px "><meta itemprop=

Рецепт приготування цільнозернового хліба без дріжджів:

  1. Стакан цільнозерновий борошна
  2. 0,75 склянки білого борошна
  3. 0,5 склянки вівсянки
  4. 0,5 столової ложки соди
  5. Стакан мигдального або звичайного молока
  6. Дві чайні ложечки соку лимона
  7. Сіль, насіння соняшнику, насіння льону за бажанням

Перед тим, як приступити до приготування тіста, включаємо духовку на 200-205 ° C.

Починаємо готувати зі змішування молока і соку лимона. Потім потрібно з'єднати всі інші інгредієнти і влити в них отриману суміш.

Ретельно перемішуємо і викладаємо отримане тісто в форму. 40 хвилин, і вуаля! Виріб готовий до вживання.

Такий хліб дуже корисний як перекушування між спортивними тренуваннями.

Житній хліб без закваски

domashnij-bezdrozhzhevoj-xleb-v-duxovke-1 "width =" 743 "height =" 557 "srcset =" https://femel.com.ua/wp-content/uploads/2016/09/domashnij-bezdrozhzhevoj-xleb -v-duxovke-1.jpg 500w, https://femel.com.ua/wp-content/uploads/2016/09/domashnij-bezdrozhzhevoj-xleb-v-duxovke-1-320x240.jpg 320w "sizes =" (max-width: 743px) 100vw, 743px "><meta itemprop=

Рецепт дріжджового житнього хліб в духовці може і не включати в себе закваску.

Для нього необхідно взяти 300 грам житнього обдирного борошна, 200 грам пшеничного, сіль, цукор, масло і воду.

Порада: замість цукру допустимо використовувати мед.

Всі інгредієнти необхідно змішати за допомогою міксера і, закривши кришкою або харчовою плівкою, відкласти на 24 години в тепло.

Потім готову суміш виливаємо на деко або в форму і ставимо на одну годину в духовку. Температура не повинна перевищувати 30 ° C.

Після закінчення даного часу змінюємо температурний режим на 150 ° C і відкладаємо ще на одну годину.

Готовий хліб виймаємо з духовки і залишаємо.

Настоюватися паляниця повинна ще 60-70 хвилин, за цей час з буханця вийде вся зайва волога.

кефірний хліб

domashnij-bezdrozhzhevoj-xleb-v-duxovke-10 "width =" 712 "height =" 534 "srcset =" https://femel.com.ua/wp-content/uploads/2016/09/domashnij-bezdrozhzhevoj-xleb -v-duxovke-10.jpg 500w, https://femel.com.ua/wp-content/uploads/2016/09/domashnij-bezdrozhzhevoj-xleb-v-duxovke-10-320x240.jpg 320w "sizes =" (max-width: 712px) 100vw, 712px "><meta itemprop=

Досить простим рецептом дріжджового хліба в духовці по праву вважається кефірний.

Один з варіантів ми вже розглянули вище, зараз же мова піде про тест з «сюрпризом».

Для його приготування слід нагріти склянку кефіру до кімнатної температури і вилити в ємність разом з половиною чайної ложки соди.

До склянці борошна пшеничного і одній склянці житній додають сіль, цукор і «сюрприз», в ролі якого виступають сушений кріп, петрушка, базилік, часник і інші улюблені вами спеції.

У рідину висипають змішані сухі інгредієнти, і замішують тісто. Настоюватися воно повинно близько десяти хвилин.

Після чого тісто відправляється в духовку на 30-45 хвилин. Потім, при бажанні, виріб можна посипати тертим сиром і залишити ще на кілька хвилин.

Цей різновид хліба чудово відтіняє страви з гарбуза або кабачків.

Солодкий хліб

domashnij-bezdrozhzhevoj-xleb-v-duxovke-8 "width =" 689 "height =" 516 "srcset =" https://femel.com.ua/wp-content/uploads/2016/09/domashnij-bezdrozhzhevoj-xleb -v-duxovke-8.jpg 640w, https://femel.com.ua/wp-content/uploads/2016/09/domashnij-bezdrozhzhevoj-xleb-v-duxovke-8-320x240.jpg 320w "sizes =" (max-width: 689px) 100vw, 689px "><meta itemprop=

Рецепт бездріжджового хліба в духовці може бути не тільки солоним, але і солодким.

Кращим, а точніше, дуже смачним прикладом відмінного вегетаріанського рецепта є бананова паляниця.

Для неї потрібні переспілі банани, масло, борошно, цукор і розпушувач. Банани розминаємо до консистенції пюре, після чого з'єднуємо їх з розтопленим маслом.

Все вимішуємо до однорідності, додаємо решту складових і, виклавши в форму, відправляємо на годину в духовку.

Бонус: хліб в мультиварці

domashnij-bezdrozhzhevoj-xleb-v-duxovke-11 "width =" 739 "height =" 554 "srcset =" https://femel.com.ua/wp-content/uploads/2016/09/domashnij-bezdrozhzhevoj-xleb -v-duxovke-11.jpg 640w, https://femel.com.ua/wp-content/uploads/2016/09/domashnij-bezdrozhzhevoj-xleb-v-duxovke-11-320x240.jpg 320w "sizes =" (max-width: 739px) 100vw, 739px "><meta itemprop=

спекти бездріжджовий хліб удома можна не тільки в духовці, а й за рецептом для мультиварки. Для його приготування розтоплене вершкове масло змішуємо з кефіром.

Два види борошна перемішуємо з пластівцями і спеціями і з'єднуємо з рідиною. З тіста формуємо кульку, який викладаємо на дно чаші мультиварки.

Потім включаємо режим «Випічка» на 30 хвилин.

Після звукового сигналу буханку перевертаємо і продовжуємо готувати ще 30 хвилин.


Ми розповіли всього про декілька варіантів приготування домашнього хліба. Експериментуючи, ви зможете домогтися запаморочливого результату, який здивує всіх.

Ви вже точно не захочете віддавати переваги виробам з незрозуміло яким складом забудете про покупної випічці.

Хто знає, можливо, придуманий вами рецепт саме цієї страви буде зберігатися у вашій родині століттями і стане початком нової традиції в сімейному кулінарії.

А все, що залишається нам – це побажати приємного апетиту, ну і берегти фігуру, звичайно.

І, головне, не забувайте додавати секретний інгредієнт, здатний зробити будь-яку страву незабутньою – любов!