Салати без майонезу: 10 крутих рецептів

салати без майонезу

Салати без майонезу дуже корисні для організму і існує дуже багато цікавих рецептів. Курка, крабові палички, риба, гриби і овочі чудово поєднуються з заправками з мандаринів, соєвого соусу, олії, сметани, гірчиці і лимонного соку.

Японські страви – рецепти в домашніх умовах [2019]

1. Салати без майонезу: Салат з куркою, болгарським перцем і моцарелою

Салати без майонезу з куркою

Інгредієнти
3 скибочки батона;
½ чайної ложки приправи «Прованські трави»;
1 чайна ложка меленої паприки;
сіль — за смаком;
3-5 столових ложок оливкової олії;
60 г вершкового масла;
300 г курячого філе;
1 червоний болгарський перець;
½ червоної цибулини;
10-12 маленьких кульок моцарелли;
½ пучка салатних листків;
1 столова ложка соєвого соусу;
½ великого кислого мандарина (або 1 маленький);
1 зубчик часнику.
Приготування
Батон наріжте кубиками і викладіть в миску. Додати прованські трави, паприку, сіль і 1-2 столові ложки олії. Перемішайте, викладіть на деко і запікайте 10 хвилин при температурі 200 °C.

У сковороді розтопіть вершкове масло. Викладіть куряче філе і обсмажуйте 5 хвилин. Переверніть м’ясо, накрийте сковороду кришкою, зменшіть вогонь і готуйте ще 8-10 хвилин.

Наріжте охолоджену курку великими кубиками, перець — кільцями, а цибулю — півкільцями. Розділіть на половинки моцарелу і порвіть руками салатні листя. Змішайте 2-3 столові ложки оливкової олії, соєвий соус, сік мандарина і подрібнений часник.

Викладіть в миску салатні листя, цибулю, перець і курку, полийте заправкою і перемішайте. Перемістіть салат на блюдо, зверху прикрасьте моцарелою і посипте сухарями.

2. Салати без майонезу: листковий салат з авокадо, помідорами і горбушею

Салати без майонезу: листковий салат з авокадо, помідорами і горбушею

Інгредієнти
1 авокадо;
1-2 помідора + 1 помідор для прикраси;
180 г консервованої горбуші;
1 столова ложка оливкової олії;
1 столова ложка соєвого соусу;
1-2 столові ложки пармезану;
пір’я зеленої цибулі.
Приготування
Наріжте м’якоть авокадо і помідори невеликими кубиками. Розітріть виделкою горбушу. Викладіть на блюдо авокадо, потім шар помідорів і горбушу.

Змішайте масло і соєвий соус, полийте рибу і дочекайтеся, поки суміш вбереться в неї. Прикрасьте салат тертим пармезаном, шматочками помідорів і пір’ям лука.

3. Салат без майонезу з куркою, грибами, огірком і болгарським перцем

Салат без майонезу з куркою, грибами, огірком

Інгредієнти
½ червоної цибулини;
1 чайна ложка цукру;
сіль — за смаком;
1 чайна ложка оцту 9%;
100 мл гарячої води;
1 червоний болгарський перець;
4 столові ложки оливкової олії;
2 зубчики часнику;
400 г печериць;
1 огірок;
2 відварних половинки курячої грудки;
1 столова ложка лимонного соку.

Приготування
Наріжте цибулю півкільцями і викладіть в миску. Додайте цукор, ½ чайної ложки солі, оцет і гарячу воду. Перемішайте і залиште маринуватися, поки готуєте інші інгредієнти.

Наріжте перець великими брусочками. У сковороді розігрійте половину масла, обсмажте крупно нарізаний часник і приберіть його. Часник вам більше не знадобиться. Обсмажте перець до рум’яної скоринки, викладіть на блюдо і підсолити.

Наріжте печериці тонкими пластинками. Обсмажте гриби до золотистого кольору, приправте сіллю.

Наріжте огірок і грудку великими брусочками. Додайте до них цибулю, злив з неї рідину, перець і гриби. Змішайте 2 столові ложки олії і лимонний сік. Заправте салат сумішшю і залиште настоюватися на 15-20 хвилин.

4. Салати без майонезу: Салат з нутом, оливками і в’яленими томатами

Салати без майонезу: Салат з нутом, оливками і в'яленими томатами

Інгредієнти
60 г в’ялених томатів;
70 г оливок;
2 зубчика часнику;
кілька гілочок петрушки;
150 г консервованого або вареного нуту;
мелений чорний перець — за смаком;
1 столова ложка оливкової олії.
Приготування
Наріжте помідори великими шматочками, а оливки — кружечками. Подрібніть часник і петрушку. Додайте до підготовлених інгредієнтів нут, перець і масло і перемішайте.

5. Салат без майонезу з крабовими паличками, сиром, помідорами та яйцями

Салат без майонезу з крабовими паличками, сиром, помідорами та яйцями

Інгредієнти
2 яйця;
100 г крабових паличок;
1-2 помідора;
100 г жирного сиру;
2-3 столові ложки сметани або натурального йогурту;
сіль — за смаком;
мелений чорний перець — за смаком.
Приготування
Зваріть яйця круто, остудіть і очистіть. Наріжте їх, крабові палички і помідори однаковими кубиками. Додайте до компонентів сир, сметану або йогурт, сіль і перець. Перемішайте.

6. Салати без майонезу: Салат з куркою, фетою, помідорами і огірком

Салати без майонезу: Салат з куркою, фетою, помідорами і огірком

Інгредієнти
200 г відвареного курячого філе;
1-2 помідора;
1 огірок;
100 г фети;
сіль — за смаком;
2 чайні ложки лимонного соку;
1-2 столові ложки рослинної олії.
Приготування
Наріжте охолоджену курку, помідори, огірок і фету великими шматочками. Додайте сіль, лимонний сік і масло і перемішайте салат.

7. Салат без майонезу з оселедцем, яйцями і цибулею: простий рецепт

Салат з оселедцем, яйцями і цибулею: простий рецепт

Інгредієнти
3 яйця;
200 г філе оселедця малосольного;
1 червона цибулина;
сіль — за смаком;
1 пучок салатних листків;
3 столові ложки рослинної олії;
1 столова ложка лимонного соку;
1 чайна ложка гірчиці.
Приготування
Зваріть яйця круто, остудіть і очистіть. Наріжте їх і рибу великими шматочками, а цибулю — півкільцями. Підсоліть цибулю і злегка помніть руками, щоб прибрати гіркоту. Порвіть салатні листя.

Змішайте масло, лимонний сік і гірчицю. Додайте заправку до підготовлених інгредієнтів і перемішайте. При бажанні салат можна підсолити.

8. Листковий салат без майонезу з грибами, картоплею і двома видами сиру

салат без майонезу з грибами, картоплею і двома видами сиру

Інгредієнти
350 г картоплі;
3 яйця;
250 г печериць;
трохи вершкового масла;
сіль — за смаком;
150 г твердого сиру;
250 г плавленого сирка;
1 зубчик часнику;
¼ пучка кропу.
Приготування
Відваріть картоплю і яйця до готовності, остудіть і очистіть. Наріжте гриби тонкими пластинками. Обсмажте печериці на розігрітій олії до золотистого кольору, приправте сіллю. Перекладіть на паперовий рушник, щоб стік жир.

Натріть картоплю на крупній тертці, а твердий сир — на дрібній. Наріжте яйця і плавлений сирок дрібними кубиками. Подрібніть часник і кріп ножем, а потім у блендері разом з яйцем та плавленим сиром.

Викладіть салат шарами в такій послідовності: картопля, гриби, сирно-яєчна маса і твердий сир.

Зелена гречка – користь і шкода, рецепти [2019]

9. Рецепти салатів без майонезу: Салат з куркою, сиром і апельсином

Рецепт салату з куркою, сиром і апельсином

Інгредієнти
1 апельсин;
200 г відвареного курячого філе;
200 г твердого сиру;
½ пучка салатних листків;
сіль — за смаком;
½ лимона;
трохи рослинного масла.
Приготування
Очистіть апельсин від шкірки, білих прожилок і плівок. Наріжте апельсин, остиглу грудку і сир однаковими кубиками.

Порвіть руками салатні листя і викладіть на блюдо. Зверху покладіть підготовлені інгредієнти. Приправити салат сіллю і полийте лимонним соком і олією.

Салати з авокадо – рецепти з фото прості і смачні [2019]

10. Простий рецепт салату без майонезу з руколою, буряком, козячим сиром і горіхами

рецепт салату без майонезу з руколою, буряком, козячим сиром і горіхами

Інгредієнти
2 буряка;
50 г козячого сиру;
жменя волоських горіхів;
2 пучка руколи;
3 столові ложки оливкової олії;
1½ столові ложки лимонного соку;
¼ чайної ложки сухої гірчиці;
½ чайної ложки цукру;
½ чайної ложки солі;
¼ чайної ложки меленого чорного перцю.
Приготування
Зваріть буряк або запечіть в духовці. Для цього злегка змастіть овочі оливковою олією, загорніть у фольгу і помістіть в розігріту до 200 ° C духовку на 1-2 години до м’якості. Очистіть буряк і наріжте великими шматочками. Розкришіть сир і крупно порубайте горіхи. Викладіть в миску руколу і додайте підготовлені інгредієнти. Змішайте масло, лимонний сік, гірчицю, цукор, сіль і перець. Полийте салат заправкою.