Смачна вечеря з простих продуктів в домашніх умовах [2019]


Смачна вечеря з простих продуктів в домашніх умовах – як його приготувати з мінімальними фізичними і матеріальними витратами?

Відкриваємо холодильник, дивимося, що всередині, і змушуємо фантазію працювати на повну котушку з майстер-класом від Life Reactor. Ми розповімо, яким простим продуктам завжди має перебувати містечко на вашій кухні.

зміст:

  1. Прості продукти, з якими ви ніколи не потрапите в халепу
  2. Смачна вечеря з простих продуктів в домашніх умовах


Прості продукти, з якими ви ніколи не потрапите в халепу

Сучасній людині рідко вдається знайти велику кількість часу на підготовку. Не важливо, якого роду діяльністю ви зайняті: студент ви, офісний працівник або фрілансер – все завантажені приблизно однаково.

А тим, хто вважає за краще весь час байдикувати, взагалі важче всіх – таким людям важко змусити себе робити хоч щось.

Думаємо, що кожному з вас хоч раз в тиждень, але доводиться замислюватися по дорозі додому з роботи або навчання: а що ж такого спорудити собі на вечеря, Щоб було і смачно, і ситно, і швидко? Почнемо по порядку.

Від того, чим наповнений ваш холодильник, залежить не тільки раціон харчування, але і час, витрачений на приготування страв. Крім того, порожній рефрижератор – це відмінний привід для звички все відкладати на потім, яка веде до покупки вже готової їжі, що не дуже добре і для здоров'я, і ​​для гаманця.

Приготування їжі можна легко перетворити з обов'язки в приємне хобі

Приготування їжі можна легко перетворити з обов'язки в приємне хобі

Список простих продуктів, які не дадуть голоду підступитися до вас:

ПРОДУКТ ДЛЯ ЧОГО незамінний
Вершкове масло
Незамінний інгредієнт для приготування багатьох видів страв і соусів до них. А якщо додати до масла кілька видів трав, то ось вам готова ароматна закуска, яку можна намазувати на хлібці або використовувати як заправку до іншої їжі.
Овочевий бульйон в заморожуванні
Він практично не псується, не займає багато місця, зате здатний значно скоротити час на приготування багатьох страв.
Свіжі овочі
Помідори, огірки, часник, цибуля і картопля повинні бути постійними жителями вашого холодильника.
лимони
Універсальний цитрусовий фрукт, який можна додавати в чай, заправляти салати, а також використовувати в якості компонента для приготування випічки.
Молочні продукти
Сметана, вершки, молоко і самі по собі повинні бути присутніми у вас в раціоні, ну а при їх наявності завжди можна приготувати смачний і поживний соус.
Бакалія
Подбайте про те, щоб ви завжди мали доступ до декількох видів круп, олії та пасті. Останній інгредієнт особливо важливий для приготування простих і смачних вечерь.
Томатна паста
Необхідна для приготування соусів і супів.

Як бачите, в списку вище немає нічого надприродного. Жоден з продуктів не можна віднести до категорії ексклюзивних делікатесів, та й ціни на них цілком прийнятні.

Якщо вони завжди будуть зберігатися у вашому холодильнику, то і проблема приготування смачного, простого і швидкого вечері відпаде сама собою.

На підкріплення своїх слів ми ділимося з вами кількома простими рецептами ситних, ароматних і смачних страв, які можна приготувати вдома, не витрачаючи на це багато часу.


Існує маса простих і смачних рецептів

Смачна вечеря з простих продуктів в домашніх умовах без м'яса

Ваше універсальна зброя для приготування смачного і ситної вечері за 15 хвилин – це італійська паста.

Велика розмаїтість рецептів, простота в зверненні, економічність, можливість разом спорудити приголомшливий вечерю на кілька персон – все це чекає вас, якщо ви навчитеся звертатися зі спагеті і ще парочкою простих продуктів.

Ось кілька кращих, на наш погляд, вегетаріанських рецептів пасти, від яких навіть самі досвідчені гурмани будуть у захваті, а питання смачної вечері вирішиться раз і назавжди.

Паста з баклажанами

Вам знадобиться:

  1. один баклажан
  2. Спагеті – 200 грам
  3. один помідор
  4. Один зубчик часнику
Дивно простий у приготуванні і смачний рецепт пасти

Дивно простий у приготуванні і смачний рецепт пасти

Порядок приготування:

  1. Відваріть спагетті в підсоленій воді. Сіль додайте, коли вода трохи прогріється – так вона швидше закипить.
  2. Гарненько промийте баклажан, потім наріжте його на тонкі пластинки, а їх наріжте соломкою.
  3. Розігрійте сковороду, вилийте на неї трохи оливкового масла (двох столових ложок буде досить) і обсмажте баклажан.
  4. Коли він стане напівпрозорим, додайте нарізаний кубиками помідор.
  5. Гасіть овочі 5 хвилин, потім приєднайте до них часник (можете пропустити його через дрібну тертку або скористатися Часничниці), сіль і перець.
  6. Перемішайте, дочекайтеся, щоб часник дав аромат і вимикайте вогонь.
  7. Викладіть спагетті на тарілку, зверху них – баклажановий соус.
  8. На приготування цього блюда ви витратите трохи більше 15 хвилин, якщо будете готувати соус, поки варяться спагетті.

Порада: помідор не повинно виявитися більше баклажанів, інакше смак страви зміниться в більш кислу сторону.

Паста зі свіжими томатами

Дуже простий рецепт ароматного і швидкого вечері.

Вам знадобиться:

  1. 200 грам пасти тальятелле
  2. Один соковитий помідор середніх розмірів
  3. Маслини без кісточок – 5-6 штук
  4. Пара столових ложок оливкової олії
  5. Два невеликих зубчики часнику
Коли не знаєте, що приготувати, приготуйте пасту

Коли не знаєте, що приготувати, приготуйте пасту

Готуйте в наступній послідовності:

  1. Відваріть пасту тальятелле в невеликій кількості підсоленої води.
  2. Часник наріжте на дрібні шматочки, маслини – на кільця.
  3. Обсмажте їх на оливковій олії, але не перестарайтеся. Вам не потрібна золота скоринка, а лише тонкий аромат.
  4. Додайте на сковороду свіжі томати і дочекайтеся, поки вони прогріються. Смажити і тушкувати нічого не потрібно.
  5. Вимкніть газ і з'єднайте пасту тальятелле з готовим томатним соусом.
  6. Налийте зверху трохи оливкового масла. Смачного!

Порада: можна прикрасити готову страву тертим твердим сиром. Вийде красиво і смачно!

Паста з кукурудзою, перцями і грибами

У цього блюда дуже насичений і цікавий смак, при цьому воно не створює відчуття тяжкості в шлунку та й взагалі містить безліч корисних вітамінів і мінералів. До того ж це відмінний варіант смачної вечері з простих продуктів для дітей!


Паста з грибами та перцем

Ось що вам знадобиться:

  1. Паста будь-якого виду – 200 грам
  2. Дві з половиною столові ложки консервованої кукурудзи
  3. Половина солодкого перцю
  4. Свіжі печериці – 5 штук
  5. Дві столові ложки соєвого соусу

Порядок приготування:

  1. Пасту відварюємо по інструкції.
  2. Поки наші макарони доходять до стану аль-денте, готуємо перець і гриби.
  3. Спочатку обсмажуємо гриби в соєвому соусі. Можна використовувати для цього оливкова олія, однак через брак його можна обійтися тільки соєвим соусом.
  4. Викладіть на сковороду до грибів дрібно нарізаний перець. Якщо хочете додати гостроти – використовуйте часник і мелений чорний перець.
  5. Як тільки овочі дадуть стійкий аромат і стануть м'якими, викладіть до них пасту і потім на невеликому вогні все разом.
  6. За пару хвилин до готовності додайте вже відкриту і повернений від зайвої рідини консервовану кукурудзу, добре перемішайте і вимкніть вогонь.
  7. Подавайте відразу, поки блюдо гаряче.
  8. Ця паста по смаку дуже нагадуєте різотто, приготоване умілими руками зі знанням справи!

Дайте волю своїй фантазії

Ще кілька відмінних рецептів для смачної вечері з простих продуктів в домашніх умовах з фото

Хоч паста і володіє унікальними смаковими якостями, а готувати її в більшості випадків легко і просто, вона може порядком набриднути, особливо якщо є її щовечора.

Та й на вашій фігурі таке зловживання може позначитися, м'яко кажучи, негативно. Тому ми ділимося ще парою простих рецептів вечері.

Правда, для приготування вам може знадобитися трохи більше часу і сил, але результат вам безперечно сподобається!

Картопляна запіканка з помідорами і грибами

Дуже простий рецепт! Практично всю роботу за вас зробить духовка, від вас же потрібно мінімум: викласти в правильній послідовності і трохи обробити продукти.

Швидка і смачна картопляна запіканка

Швидка і смачна картопляна запіканка

Список інгредієнтів:

  1. 500 г картоплі
  2. 250 грам свіжих печериць
  3. Цибуля ріпчаста – 1 середня головка
  4. 3-4 помідора
  5. Соняшникова олія
  6. 2 столові ложки нежирної сметани
  7. Сіль, перець і інші приправи – за смаком

Приступаємо до готування:

  1. Для початку промийте і поріжте гриби (дрібно або крупно – вирішувати вам), наріжте цибулю.
  2. Обсмажте гриби разом з цибулею до напівготовності.
  3. Відваріть очищену картоплю. Коли він буде готовий, зробіть з нього пюре, поступово додаючи сіль і перець. Не забувайте пробувати на смак, щоб не переборщити.
  4. Коли гриби охолонуть, подрібніть їх в м'ясорубці так, щоб у вас вийшло щось на кшталт фаршу. Посоліть і поперчіть.
  5. Картопляне пюре розділіть на три рівні частини. Першу викладіть в зручну посуд для запікання, перед цим змастіть її тонким шаром соняшникової олії.
  6. Зверху на пюре викладіть гриби.
  7. Потім ще один шар пюре, на нього – нарізані кружальцями помідори.
  8. Потім ще один шар пюре. Змастіть всі сметаною (її можна замінити на домашній майонез).
  9. Надішліть блюдо в розігріту до 180 градусів духовку. Періодично заглядайте в неї і стежте за процесом. Як тільки з'явиться золотава скоринка – вимикайте духовку В середньому на це йде 30-40 хвилин.
  10. відмінний варіант смачної вечері з простих продуктів в домашніх умовах в духовці.

Дієтична тушкована капуста

Якраз той випадок, коли смачно і корисно стають синонімами. Ця страва часто включають в дієти для схуднення і зовсім не дарма.

А якщо в капусту при гасінні додати гриби, вона буде ще більш смачною і поживною

А якщо в капусту при гасінні додати гриби, вона буде ще більш смачною і поживною

Складові:

  1. 500 грам капусти
  2. Одна головка ріпчастої цибулі
  3. Одна-дві моркви
  4. Дві столові ложки томатної пасти
  5. 150 мл чистої води
  6. Сіль і перець

Порядок приготування:

  1. Спочатку надайте овочам потрібну форму. Капусту – наріжте соломкою, цибулю – кубиками, а моркву пропустіть через тертку.
  2. Розігрійте глибоку сковороду, налийте трохи олії і викладіть всі овочі.
  3. Потім введіть томатну пасту, воду, сіль і перець. Дочекайтеся, поки суміш закипить, і накрийте її кришкою.
  4. Готуйте до м'якості овочів на маленькому вогні
  5. Потім зніміть кришку, все ретельно перемішайте і готуйте ще кілька хвилин на середньому вогні.
  6. Коли страва придбає характерний помаранчевий відтінок, вимкніть вогонь, накрийте сковороду кришкою і дайте капусті настоятися 10-15 хвилин.

Life Reactor бажає вам приємного апетиту!