Смачний і густий полуничний джем – 7 + рецептів на зиму

полуничний джем рецепт смачний густий на зиму

Літо в самому розпалі, а разом з ним і сезон варіння корисних і смачних заготовок з ягід.

Полуниця по праву вважається їх королевою – плодоносить вона недовго, поетому до кінця липня важливо встигнути і наїстися, і заморозити, і зварити десерти.

У цій статті зібрали кращі способи, як приготувати полуничний джем в каструлі або в мультиварці, А також рецепти смачного і густого конфитюра з полуниці на зиму.

зміст:

  1. Смачний і густий полуничний джем – базовий рецепт на зиму
  2. Густий полуничний джем – рецепт з желатином
  3. Джем з полуниці – рецепт з пектином
  4. Смачний і густий полуничний джем – рецепт з апельсином
  5. Полуничний конфітюр – базовий рецепт на зиму
  6. Корисний джем з полуниці без варіння
  7. М'ятний полуничний конфітюр

полуничний джем рецепт смачний густий на зиму

Пріготовіть джем або конфітюр можна просто з полуниці з цукром або з додаванням пектину або желатину.

Попередньо потрібно перебрати ягоди, ретельно їх промити, звільнити від чашолистків, просушити.

Банки і кришки, в які будемо закочувати ласощі, простерилізувати.

Тепер можна приступати до готування. Почнемо з самого простого способу.

Смачний і густий полуничний джем – базовий рецепт на зиму

Вам знадобиться:

  1. 2 кг полуниці
  2. 2 кг цукру
  3. Сік одного лимона

полуничний джем рецепт смачний густий на зиму

Найпростіший рецепт джему

приготування:

  1. Основний плюс приготування джему в тому, що для нього підійде будь-яка ягода – трохи недозрілі або, навпаки, перезріла.
  2. Ягоди очищаємо, промиваємо, даємо воді стекти і в співвідношенні 1: 1 пересипаємо цукровим піском.
  3. Ми залишаємо на 2 години, час від часу заважаємо, щоб полуниця пустила сік.
  4. Весь сік зливаємо в каструлю, в якій будемо варити десерт. Доводимо до кипіння і закладаємо саму полуницю з цукром.
  5. Коли закипить, вливаємо лимонний сік – так джем збереже гарний колір і не буде до смаку занадто нудотним.
  6. Варимо 10 хвилин на повільному вогні, періодично знімаючи з поверхні пінку. Цього часу достатньо, щоб ягоди Уваров, а соку стало ще більше.
  7. Прибираємо джем з плити, трохи охолоджуємо і перебиваємо блендером, після чого поміщаємо назад в каструлю і готуємо ще протягом півгодини.
  8. Поступово джем будемо стає більш в'язким і тягучим. Остаточно він загусне після охолодження.
  9. Розливаємо по стерилізованим сухим банкам, закочує кришками, перевертаємо догори дном, укутуємо ковдрою і залишаємо в такому вигляді до повного охолодження.
  10. Потім переносимо в прохолодне місце на постійне зберігання.

Порада: аналогічним чином густий і смачний полуничний джем на зиму можна приготувати в мультиварці або хлібопічці, оснащеної спеціальною програмою. Наприклад, Редмонд.

Смачний і густий полуничний джем – рецепт з желатином

Якщо вам здається, що джем не загусне, можна перестрахуватися і приготувати ласощі з желатином.

Але називатися воно буде вже конфитюром (в чому різниця між першим і другим, ми розповімо трохи нижче).

Воно вийде не тільки більш щільним за структурою, але і буде походити на даний полуничне желе.

Сахара в такому випадку рекомендується використовувати менше, що позитивно позначиться на калорійність продукту. Розповідаємо, як зробити це в мультиварці.

Вам знадобиться:

  1. 2 кг полуниці
  2. 1,5 кг цукру
  3. 1 ч. Л. лимонної кислоти або сік 1 лимона
  4. 2 ч. Л. желатину, попередньо розведеного в 100 мл води

полуничний джем рецепт смачний густий на зиму

Джем з желатином

приготування:

  1. Ягоди перебираємо, пересипаємо цукром, даємо настоятися 2 години – т. Е. Виконуємо всі дії, описані в базовому рецепті, аж до приготування пюре.
  2. Переливаємо його знову в чашу мультиварки, включаємо режим «Гасіння» і встановлюємо час 1 годину.
  3. Додаємо набряклий желатин, як слід перемішуємо, розливаємо по банках і закупорюють.

Порада: щоб зробити смак готового продукту більш цікавим, можна під час варіння додати різні прянощі, попередньо загорнувши їх в шматочок марлі, а після видалити. З полуницею ідеально поєднуються кардамон, бадьян, листочки м'яти.

Смачний і густий полуничний джем – рецепт з пектином

Пектин – природний загусник з яблук або цитрусових. У приготуванні джемів його можна використовувати як аналог желатину.

Вам знадобиться:

  1. 1 кг полуниці
  2. 300 г цукру
  3. 20 г пектину

полуничний джем рецепт смачний густий на зиму

Джем з пектином

приготування:

  1. Ягоди перебираємо, промиваємо, змішуємо з цукром і відразу ж без варіння перемелює в пюре за допомогою блендера.
  2. Перекладаємо в каструлю або чашу мультиварки і готуємо на повільному вогні 5-7 хвилин.
  3. В кінці додаємо пектин, перемішуємо, розливаємо по банках і закупорюють.

Смачний і густий полуничний джем – рецепт з апельсином

Крім класичного варіанту приготування полуничного джему, його смак нерідко урізноманітнюють додатковими компонентами.

З ласощами відмінно поєднуються яблука, білий шоколад, Гілочки м'яти, лимони та апельсини. Саме з останніми ми і будемо готувати зимовий десерт.

Вам знадобиться:

  1. 1 кг полуниці
  2. 0,5 кг цукру
  3. 0,5 кг апельсин
  4. 40 г желатину, розведеного в 200 мл гарячої води
полуничний джем рецепт смачний густий на зиму

Апельсиново-полуничний рай

приготування:

  1. Полуницю промиваємо, очищаємо, подрібнюємо блендером. Для додаткової ніжності пюре можна пропустити через сито.
  2. Аналогічним чином поступаємо з апельсинами – очищаємо від шкірки і перегородок, подрібнюємо.
  3. Обидва види фруктів змішуємо з цукром і варимо на невеликому вогні 20 хвилин.
  4. Після охолодження повторюємо процедуру ще два рази. В кінці останнього варіння додаємо в джем желатин.
  5. Розливаємо по банках і закочує.

Смачний і густий полуничний конфітюр – базовий рецепт на зиму з лимонами

Чим конфітюр відрізняється від джему? Джем – це англійська родич варення і відрізняється від нього тим, що при варінні плоди повинні добре розварюються (Походить від англ. Слова jam – тиснути, змішувати).

Для приготування ласощів зазвичай використовуються фрукти з великим вмістом пектину – ягоди, яблука, абрикоси, персики і т.д. Желирующих такий продукт під час охолодження.

конфітюр ж (Франц. confiture, від confire – варити в цукрі) прийшов до нас з Франції, де в нього додається штучний загущувач – желатин, агар-агар або пектин.

За консистенцією він виходить більш щільним. Власне, і вся різниця.

Спробуйте приготувати це незабутнє ласощі з цитрусовими. Ідеальний варіант – лимони.

Вам знадобиться:

  1. 1 кг лимонів
  2. 1 кг полуниці
  3. 2 пакетика пектину
  4. 1,5 кг цукру

полуничний джем рецепт смачний густий на зиму

справжній конфітюр

приготування:

  1. Полуницю і лимони разом з шкіркою подрібнюємо в два види пюре і змішуємо порівну з цукром.
  2. Один лимон ріжемо кружальцями і складаємо в миску з лимонним пюре.
  3. Обидва види фруктів варимо протягом п'яти хвилин в різних каструлях. Після охолодження проробляємо процедуру ще 2 рази, не забуваючи знімати пінку.
  4. Ми залишаємо на ніч. Вранці в кожну тару додаємо по пакетику пектину і кип'ятимо конфітюр протягом трьох хвилин.
  5. Розливаємо по заздалегідь приготовленим банкам шарами – шар лимонного конфитюра з шматочком лимона, шар полуничного.
  6. Закупорюємо і відправляємо зберігатися в прохолодне місце.

Корисний джем з полуниці без варіння

Відмінний спосіб зберегти всі корисні речовини ягоди і балувати себе смачним десертом всю зиму. Зберігати такий джем обов'язково в холодильнику.

Вам знадобиться:

  1. 1 кг полуниці
  2. 1,5 кг цукру

полуничний джем рецепт смачний густий на зиму

Рецепт без варіння

приготування:

  1. Ягоди очищаємо, промиваємо і обдаємо окропом, після через перебиваємо в пюре.
  2. Змішуємо з цукром.
  3. Даємо відстоятися півгодини, ще раз перемішуємо, розкладаємо в баночки і відправляємо на зберігання в холодильник.

М'ятний полуничний конфітюр

Вам знадобиться:

  1. 1 кг полуниці
  2. 1,2 кг цукру
  3. пучок м'яти
  4. 1 лимон
  5. склянку окропу
  6. 1 пакетик желатину або агар-агар
полуничний джем рецепт смачний густий на зиму

Незабутній м'ятний конфітюр

приготування:

  1. Щоб надати майбутньому конфітюр м'ятний присмак, нам знадобиться настій з ароматного рослини. Для цього промитий і просушений пучок свіжого листя заливаємо склянкою окропу і наполягаємо протягом півгодини.
  2. З'єднуємо з цукром і готуємо сироп – варимо до повного розчинення останнього.
  3. Додаємо розрізані на чотири частини ягоди полуниці і сік цілого лимона.
  4. Після закипання готуємо ще 5-7 хвилин.
  5. Знімаємо з плити, пінку видаляємо дерев'яною лопаткою.
  6. Додаємо заздалегідь розведеним в невеликій кількості води желатин, ретельно перемішуємо.
  7. Розливаємо конфітюр по банкам і закочує кришками.

Порада: любителям різних видів джемів і конфітюрів припаде до смаку наша стаття з рецептами варення з кульбаб.

Цікавий детальний рецепт приготування смачного і густого полуничного джему ви дізнаєтеся з відео нижче: