Кулінарія

Смачний салат з буряка і вареної курки. Приємний легкий смак.

Привіт, друзі. Сьогодні розповім Вам, як приготувати смачний і легкий салат.

Для салату я відварюю картопля, морква і буряк.

Курячу грудку опускаю в закипілу підсолену воду, додаю цибулю і моркву. Готую грудку 20-25 хвилин. Після цього залишу її в бульйоні, щоб грудка охолола. Після охолодження можна нарізати грудку на шматочки або розділити руками на волокна.

Тепер приготую соус.

Для цього беру соняшникова олія без запаху, додаю сіль, цукор, гірчицю, оцет і сік лимона. У кінці масло обережно опускаю яйце. Тепер беру занурювальний блендер, опускаю його в чашу і захоплюють жовток.

Починаю працювати блендером, потихеньку припіднімаючи його, збиваю все до однорідності. Соус майже відразу загусне.

Обов’язково пробую на смак, додатково можна додати те, чого не вистачає, сіль, цукор, може сік лимона. Тепер в соус додаю пару зубчиків часнику. Його можна пропустити через прес або натерти на дрібній тертці. Для зручності я соус перелила в кондитерський мішок.

Салат я буду викладати шарами.

Першим шаром викладаю курку, змащую соусом, потім натираю картоплю на дрібній тертці, шар картоплі не притискаю, залишу його повітряним.

Картоплю трохи посолю і натираю моркву.

Морква змащую соусом і натираю буряк.

Буряк також змащую соусом і прибираю салат в холодильник. Перед подачею зверху натираю сир.

Виходить дуже смачний і легкий салат, дуже раджу спробувати.

Буряк 2 шт.

Картопля 3 шт.

Морква 2 шт.

Грудка відварна 300 р.

Сир 100 р.

Соус:

Олія рослинна 200 мл

Яйце 1 шт.

Гірчиця 1 ч. л.

Оцет яблучний 1 ч. л.

Сік лимона 1 ч. л.

Сіль, цукор за смаком.

Часник 2 зубчика.