/ * * /
Lost Password
Харчування

Торт без яєць - 5+ рецептів на будь-який смак

торт без яиц рецепт с фото

 

Рецепти тортів без яєць з покроковими фото нерідко можна зустріти на просторах інтернету. Але чи всі вони такі хороші, як описують їх автори?

 

Ми зібрали для вас кращі рецепти, які дозволять приготувати справжній святковий торт без використання яєць.

 

Багато хто звик вважати, що смачний торт неможливий без використання яєць і молока.

 

Між тим, існує чимало чудових рецептів, які можна використовувати під час посту або в вегетаріанському раціоні. Спробуйте, ми впевнені, вам сподобається так само, як і нам!

 

Зміст:

  1. Торт «Медовик» без яєць - рецепт з фото
  2. торт без яєць в мультиварці - рецепт з фото
  3. Простий торт без яєць - рецепт з фото
  4. Секрети вегетаріанської випічки

 

торт без яиц

 

Торт «Медовик» без яєць - рецепт з фото

Для приготування коржів простого «Медовик» на нашу рецептом вам потрібно взяти:

 

  1. 100 г маргарину або вершкового масла
  2. 2/3 склянки коричневого цукру
  3. 80 г меду (можна замінити кленовим сиропом)
  4. 60 г сметани
  5. 2,5-3 склянки борошна
  6. 1,5 ч.л. гашеного соди

 

Склад крему теж нескладний:

 

  1. 700 г сметани (щоб зробити крем щільніше, попередньо відкинути її на марлю годин на 5-6)
  2. 0,5 склянки цукру
  3. Ванільний екстракт
  4. Сухофрукти - курага , чорнослив (за бажанням)

 

Як робити: прогреваем на водяній бані масло, поки воно не розтане. Додаємо до нього мед, старанно перемішуємо.

 

Туди ж вливаємо сметану, склянка борошна, гашене соду. Знову добре вимішуємо і знімаємо з підігріву.

 

торт без яиц
Медовик без яєць

 

Ми залишаємо трішки подостить. Досить буде 5-7 хвилин. Після цього додаємо до суміші залишок борошна і замішуємо м'яке тісто. Воно буде маслянистим і теплим.

 

Готове тісто ділимо на кілька рівних частин (4-6 порцій, в залежності від того, скільки ви хочете коржів і якого розміру) і кожен загортаємо в плівку.

 

Можна їх все скласти в пакет, але стежте, щоб шматки не торкалися одне одного. Залиште на 20 хвилин в холодильнику, щоб всі компоненти встигли подружитися.

 

Поки тісто відпочиває, приготуйте ніж, деко, пергамент (відразу розріжте на 6 шматків за розміром майбутніх коржів) і форму , по якій будете відрізати кола (плоска тарілка підійде).

 

Духовку також потрібно поставити на розігрів (гріємо до 200⁰С).

 

Остигнуло тісто розгортаємо відразу на пергаменті, обрізаємо зайве по формі і укладаємо на деко разом з пергаментом.

 

Якщо не хочете, щоб тісто здувалося, проколіть його виделкою в декількох місцях.

 

На випікання одного коржа потрібно близько 5 хвилин (може бути більше або трохи менше - залежить від вашої духовки).

 

Готовий гарячий корж не треба знімати з пергаменту - він дуже м'який і може разломаться. Досить зняти його з дека прямо з папером, а на його місце покласти наступний.

 

Обрізки, які залишаться від коржів, можна розкачати і випекти останніми - надавати їм форму не треба, їх ми використовуємо для створення крихти для посипання.

 

Самый вкусный медовик

 

Щоб приготувати крем, просто збийте сметану, цукор і ваніль разом. Якщо вирішили додавати сухофрукти - поріжте їх на шматочки (дуже сухі і тверді можна попередньо замочити в міцному чаї).

 

Перемащуємо можна теплі або холодні коржі - як хочете.

 

змащувати корж щедрим шаром крему, зверху посипати шматочками сухофруктів, знову корж, крем, сухофрукти.

 

Так повторюєте, поки весь торт не зібрана. Чи не намагайтеся сильно притискати коржі - крем вбереться і торт стане щільніше сам по собі.

 

Не забудьте добре промазати кремом (без сухофруктів) верх і боки готового торта. Тепер можна засипати його крихтою із залишків тіста.

 

Для цього готовий корж із залишків тіста охолоджуємо, щоб він став крихким, і подрібнюємо будь-яким зручним способом.

 

Можна розламати руками, але куди швидше буде подрібнювати його за допомогою качалки. Посипаємо крихтою верх торта і не забуваємо про боки.

 

Тепер можна поставити торт в холодильник на пару годин, щоб він від вас відпочив, а коржі просочилися кремом. Готовий торт виходить дуже ароматним і м'яким.

 

Порада: прості рецепти тортів без яєць (особливо з фото) відмінно підходять для початківців кулінарів - тісто в таких тортах куди менш примхливе, ніж класичний бісквіт.

 

Торт без яєць в мультиварці - рецепт з фото

Для приготування смачного торта в мультиварці вам не будуть потрібні складні компоненти.

 

На нашу пошаговому рецептом з фото ви зможете в домашніх умовах спекти торт без яєць для дитини - адже відомо, що яєчний білок - серьезный аллерген и дітям його вживати небажано.

 

Одна из вариаций торта в мультиварке
Одна з варіацій торта в мультиварці

 

Для тіста:

  1. 300 мл сметани
  2. 1 стакан цукру
  3. 2, 5 склянки борошна
  4. Пачка вершкового масла (200 г)
  5. 2 ч.л. розпушувача

 

Для крему:

 

  1. Стакан цукру
  2. 0,5 літра сметани
  3. Ванілін

 

Для глазурі:

 

  1. 80 г вершкового масла
  2. 4 ст.л . сметани
  3. 5 ст.л. цукру
  4. 5 ст.л. Кероб

 

Торт в мультиварці

 

Як робити: п ріготовіть тісто простіше простого - ретельно змішуємо всі компоненти і ділимо готову масу на дві частини.

 

Першу випікаємо відразу в стандартному режимі «Випічка» або «Торт », а в другу додаємо 1 ст.л. Кероб і теж відправляємо випікатися.

 

Поки йде випічка, ми встигнемо приготувати крем. Всі компоненти збиваємо, поки сметана не загусне. Крем теж ділимо на дві половини.

 

Першу частину викладаємо на готовий світлий корж (ми пекли його першим). Поверх крему можна розкласти горіхи або будь-які сухофрукти.

 

Після того як спікся темний корж, розрізаємо його на невеликі шматочки (приблизно 2х2 см) і гарненько перемішуємо з другою половиною крему. Ми залишаємо шматочки просочуватися, а тим часом готуємо глазур.

 

Її приготування так само просто, як і все інше в цьому рецепті: змішуємо всі компоненти, доводимо до кипіння і варимо 10-15 хвилин на малому вогні. Ми залишаємо глазур остигати.

 

Тим часом викладаємо просочені кремом шматочки темного коржа гіркою поверх першої половини торта.

 

Поливаємо остигнула глазур'ю, прикрашаємо так, як вам хочеться - можна посипати горіхами або кокосовою стружкою.

 

Перед подачею торт треба залишити на 8-10 годин, щоб коржі добре просочилися кремом, а глазур застигла. Якщо немає ніяких сил, постарайтеся витримати хоча б 6 годин.

 

Простий торт без яєць - рецепт з фото || | 589

Еще один вариант простого рецепту торта без яєць з фото сподобається тим, хто любить пишні м'які коржі.

 

Простой и вкусный торт без яиц, с которым справится даже начинающий повар
Простий і смачний торт без яєць, з яким впорається навіть початківець кухар

 

Такой торт можно даже не прослаивать кремом - досить просочити солодким чаєм або ароматизованої водою.

 

Для бісквіта: | || 608

 

  1. 250 г кефіру
  2. 250 г сухого молока
  3. 200 г крохмалю
  4. 200 г цукру
  5. 100 г кокосової стружки
  6. 100 г рідкого масла
  7. 2 самих стиглих банана | || 624
  8. 1 ч.л. соды
  9. Ванілін або ванільний екстракт

 

Для крему:

 

  1. 500 г сметани
  2. Стакан цукру

 

Як робити: для бісквіта змішуємо сухі компоненти, крім кокосової стружки (можна просто просіяти все разом).

 

Бананову м'якоть збити в блендері до однорідності (можна додати трошки кефіру, щоб легше збивати).

 

Підсмажити кокосову стружку на сковороді на середньому вогні при безперервному помішуванні, поки вона не стане золотистою.

 

Підігріти залишився кефір, додати до бананів, туди ж влити олію і додати готову кокосову стружку.

 

Дуже добре вимішати, з'єднати рідку і суху частини тесту.

 

Торт без яиц

 

Вилити готове тісто у форму, застелену пергаментом, і запекти в духовці при 180⁰С.

 

Для формы диаметром 20 см этот процесс займет около часа. Готовый корж разрезать на 2-3 части и промазать кремом.

 

Можна використовувати сметанний або масляний зі згущеним молоком.

 

Вегетаріанський « Наполеон »

Для приготування пісної версії знаменитого торта потрібно взяти:

 

  1. 3,5 склянки борошна
  2. 1/3 склянки води
  3. 250 г сливочного масла
  4. 1 ст.л. лимонного соку

 

Для крему:

 

  1. 1,2 літра молока
  2. 300-350 г масла
  3. 5 ст. л. борошна
  4. 1,5 склянки цукру
  5. Ванілін

 

Вегетарианский «Наполеон»
Вегетаріанський «Наполеон»

 

Як робити: розігріти масло до м'якості і порубати ножем разом з борошном. Потім руками перетерти олійно-борошняну суміш в крихту.

 

Змішати воду з лимонним соком і додати до тесту. Гарненько вимісити і розділити на 5-7 рівних частин. Шматочки загорнути в пакет і покласти в холодильник на пару годин.

 

Для крему 5 ст.л. борошна розмішати з невеликою кількістю холодного молока до однорідності.

 

Молоко, що залишилося закип'ятити і влити туди розведену муку, швидко розмішуючи, щоб не утворювалися грудочки.

 

Розтерти масло з цукром, додати ванілін і з'єднати з заваренной в молоці борошном. Добре збити, поки крем не стане пишним.

 

Охолоджене тісто розкачати тонким шаром, вирізати кола (можна використовувати тарілку або круглу форму) і випекти по черзі в духовці при температурі близько 180⁰С.

 

Вегетаріанський наполеон

 

Обрізки тесту також запекти і подрібнити в крихту.

 

Зібрати торт, змащуючи кожен корж кремом. Верх і боки торта також залити кремом і обсипати крихтою із залишків коржів. Залишити на кілька годин для просочення і можна насолоджуватися його смаком!

 

Незважаючи на те, що в цьому рецепті не використовуються яйця, смак «Наполеона» нітрохи не поступається класичної його версії. | || 749

 

Шоколадний торт з авокадо

до складу тесту входять:

 

  1. 3 склянки борошна
  2. 1 середній авокадо (почистити і зробити пюре)
  3. 1/4 склянки рослинного масла
  4. 6 ст.л. несолодкого какао-порошку
  5. 1/2 ч.л. солі
  6. 2 ч.л. розпушувача
  7. 2 склянки цукру
  8. 2 склянки води
  9. 2 ст.л. оцту
  10. 2 ч.л. ванільного екстракту

 

Щоб приготувати глазур, потрібні:

 

  1. 2 середніх авокадо
  2. 2 склянки цукрової пудри
  3. Сік 1 лимона
  4. 1/2 склянки меду або кленового сиропу
  5. 2 ст.л. несолодкого какао-порошку
  6. 1/2 ч.л. ванільного екстракту

 

Шоколадный торт с авокадо
Шоколадний торт з авокадо

 

Як робити: р азогреть духовку до 180⁰С і приготувати дві форми (змастити маслом або застелити папером).

 

Змішати сухі компоненти тесту і відставити убік. Окремо змішати вологі компоненти до однорідності і з'єднати з сухою сумішшю.

 

Розлити тісто по формах, випікати близько півгодини. Готовність коржів визначаємо зубочисткою - вона повинна виходити повністю сухий.

 

Коржі поставити охолоджуватися, а тим часом приготувати глазур. | || 817

 

Для цього почистити і пюрировать 2 авокадо, додати туди ж всі інші компоненти глазурі і добре збити блендером або вручну. | || 823

 

Остиглі коржі прошарувати половиною глазурі і зібрати торт, що залишилася глазур вилити на нього зверху і з боків. В якості прикраси підійдуть будь-які фрукти, які ви любите.

 

Секрети вегетаріанської випічки

В домашніх умовах рецепти тортів без яєць з покроковими фото стануть відмінним варіантом пісного ласощі або частування для тих, хто з яких-небудь причин не їсть яйця.

 

Початківці кулінари також обов'язково оцінять їх простоту і чудовий смак.

 

Вегетарианская выпечка — это вкусно и полезно!
Вегетаріанська випічка - це смачно і корисно!

 

Зробити зі звичайного рецепту вегетаріанський дуже просто. Ми розповімо, чим замінити яйця в випічці.

 

Отже, замість 1 яйця можна взяти:

 

  1. Кукурудзяний крохмаль (1 ст.л.), розведений 2 ст. л. води
  2. Кефір, кисле молоко, сметана
  3. Соєвий протеїн або соєве борошно, розведена водою (замість 1 яйця приблизно 3 ст.л. борошна або 1 ст.л. протеїну)
  4. Товчена м'якоть банана (1 великий банан замість 2 яєць)
  5. Суміш з 2 ст.л. молока, 0,5 ст.л. лимонного соку і 0,5 ст.л. соди
  6. 1 ст.л. сухого молока, 2 ст.л. води і 1 ст.л. крохмалю
  7. 2 ч.л. пекарського порошку і 2 ст.л. води
  8. 1 ст.л. льняної муки (подрібненого льону) і 3 ст.л. води змішувати, поки не загусне
  9. Чверть склянки яблучного пюре (з несолодких яблук)
  10. 3 ст.л. арахісового масла
  11. 1 ст.л. агар-агар та 1 ст.л. води
  12. 1 ст.л. насіння Чіа і третину склянки води (після змішування залишити настоюватися на 15-20 хвилин)

 

Ще більше цікавих і смачних рецептів вегетаріанської випічки для тих, що худнуть можна знайти тут.

 

Звёзд: 1Звёзд: 2Звёзд: 3Звёзд: 4Звёзд: 5 ( 6 оцінок, середнє: 4,50 з 5)
Завантаження .. .