Вечеря на швидку руку смачно і швидко [2019]

вечерю на швидку руку смачно і швидко

У сучасному ритмі життя на вечерю не завжди вистачає часу.

Але готувати смачно і швидко на швидку руку теж можливо, та ще й так, що домашні будуть просити добавки, а друзі – випрошувати рецепти.

Ми підготували для вас десяток кращих швидких рецептів страв, які просто можна приготувати до вечірньому прийому їжі.

зміст:

  1. Вечеря: трохи теорії
  2. Швидкий вечерю на кожен день
  3. Страви на особливу вечерю

З нашими простими порадами приготування їжі стане для вас святом

Вечеря: трохи теорії

Коли весь день проводиш на роботі чи вдома з дітьми, на підготовку залишається не так вже й багато часу. Якщо чесно – не залишається взагалі.

Багато хто задається питанням: як же в таких умовах приготувати вечерю на швидку руку, Та так, щоб було і смачно, і швидко?

Life Reactor розкрив секрети кухонного «Встигати все».

Багато зусиль для цього зовсім не потрібно – потрібно лише трохи переглянути свої кулінарні звички.

Ось на що варто звернути увагу:

  1. Меню на тиждень. Заздалегідь складений план харчування дозволить розумно розподілити навантаження і не хапатися за багатогодинну готування в день, скажімо, складання проекту.
  2. Перелік швидких коронних страв. Прикиньте, що ви можете впевнено, швидко і смачно приготувати, не напружуючись? Може бути, вашим коронною стравою буде смажена картопля, а може – тушковані в мультиварці овочі. Нехай вони будуть варіантом на той день, коли вечерю потрібно приготувати максимально швидко і так, щоб «пальчики оближеш».
  3. План Б. Нехай в морозилці завжди лежить кілька пачок готових заморожених овочевих сумішей або вареники з вашої улюбленої начинкою – просто про всяк випадок.
  4. Заготовки. Якщо у вас залишається частина продуктів від приготування сніданку чи обіду – помістіть їх в судочек і залиште в холодильнику, а ввечері подивіться, що можна швидко приготувати з наявних інгредієнтів. Такі заготовки дуже економлять час.


Навчіться організовувати продукти в холодильнику

Як бачите, правила ці нескладні.

Кілька тижнів практики – і вони стануть звичкою, а ви будете дивуватися, як примудрялися раніше обходитися без цих кухонних Лайфхак.

Є ще одне важливе питання: що саме приготувати на вечерю на швидку руку, щоб це було швидко, смачно і, звичайно ж, корисно?

Всі ми пам'ятаємо приказку про те, що вечеря краще б віддати ворогу – тобто, його потрібно робити максимально легким.

Але як бути з тими, для кого вечерю є основним прийомом їжі за день – а сьогодні це досить поширена ситуація?

Вибирайте легкі для перетравлення страви, роблячи поправку на стать, вік і вага їдця.

Очевидно, що меню для дорослого чоловіка, молодої дівчини і маленьку дитину будуть відрізнятися як за розміром порції, так і за вибором інгредієнтів.


Вчимося готувати швидко і смачно

Також варто враховувати індивідуальні переваги тих, для кого ви готуєте, на кшталт наявності або відсутності харчових алергій і просто любові або нелюбові до тих чи інших продуктів.

Швидкий вечерю на кожен день

Пропонуємо вашій увазі страви, які можна швидко і смачно готувати на вечерю на швидку руку практично щовечора.

Їх відмінними рисами є самі прості продукти і простий і нехитрий, але незмінно відмінний смак.

Овочеве рагу в горщиках

Принадність овочів, приготованих в горщику, в відсутності особливої ​​попередньої підготовки продуктів або необхідності запам'ятовувати, в якому порядку їх слід додавати.

Все гранично просто – ріжете інгредієнти на приблизно однакові шматочки, насипаєте в порційні горщики так, як подобається, додаєте трохи води – і відправляєте пекти.

Через півгодини ситне, смачне і корисне блюдо буде абсолютно готове.

Овочеве рагу в горщиках

Овочеве рагу в горщиках

На три-чотири порції вам знадобиться:

  1. один кабачок
  2. один баклажан
  3. Один велика або дві середні картоплини
  4. Пара солодких перців
  5. Три-чотири помідора
  6. Одна головка ріпчастої цибулі
  7. За зубчику часнику на кожен горщик
  8. Спеції за смаком

Запікається блюдо при температурі 180 ° C.

Як правило, на повне приготування вистачає півгодини, а готовність можна перевірити по картоплі: якщо вона легко проколюється виделкою, горщики можна діставати з духовки.

Порада: найзручніше подавати таке блюдо прямо в горщиках, але можна і викласти на окреме велике блюдо. Не забудьте прикрасити кожну порцію свіжою зеленню перед подачею до столу.

Пряні мексиканські боби

Це ароматне і ситне блюдо сподобається чоловікам.

Підбираючи спеції, можна зробити вечерю лише трохи пряним або – як воно частіше готується в оригіналі – пекучо-гострим. А готується воно дуже просто і швидко.

Вам знадобиться:

  1. Банку червоних бобів
  2. Одна головка цибулі
  3. Один солодкий перець
  4. одна морквина
  5. пара томатів
  6. Упаковка томатної пасти
  7. Часниковий порошок і інші приправи за смаком

Справжня чоловіча їжа

Вимийте, очистіть і подрібніть всі овочі так, як вам подобається. Розігрійте у великій сковороді трохи олії і обсмажте все інгредієнти, крім помідорів, до м'якості.

Після цього додайте квасолю, зробіть вогонь поменше і залиште нудитися хвилин на десять.

Тим часом подрібніть томати, змішайте їх з томатною пастою і додайте до інших овочів.

Ретельно перемішайте і додайте спеції. Вже відчуваєте, які аромати пливуть по кухні?

Кілька хвилин – і боби можна знімати з плити. Подавайте в гарячому вигляді.

Гречана каша з грибами та цибулею

Дуже просте, ситне і смачне блюдо.

Готувати його можна по-різному в залежності від того, свіжі у вас гриби або залишилися смажені з приготування іншої страви.

В будь-якому випадку каша вийде соковитою, повітряної і ну дуже ароматною.

Для її приготування необхідно:

  1. Півтора склянки гречаної крупи
  2. 300 грам печериць
  3. Пару невеликих головок ріпчастої цибулі
  4. Рослинна олія
  5. сіль
  6. вода

Гречка з цибулею і грибами

Гречка з цибулею і грибами

Почистіть гриби і цибулю, наріжте і відправте на сковороду – обсмажувати до появи апетитного золотистого кольору і приголомшливого аромату.

Солимо і перчимо до смаку, смажимо до тих пір, поки не випарується весь сік, пущений грибами.

Засипте промиту гречку прямо поверх овочів.

Перемішайте, знову додайте спецій за бажанням і залийте двома з половиною склянками гарячої води.

Зробіть полум'я поменше, накрийте блюдо кришкою і залиште нудитися приблизно на півгодини.

Швидка і красива запіканка з брокколі

Не всі люблять цей дивно корисний овоч, а варто було б: брокколі дуже корисні і дуже смачні, якщо правильно приготувати.

Ну а якщо зробити запіканку під сирним соусом, відбою від охочих спробувати просто не буде.

Ось що вам потрібно:

  1. Упаковка заморожених брокколі
  2. Склянка молока
  3. 150 грам твердого сиру
  4. Одна упаковка плавленого сиру
  5. сіль

Уважніше придивіться до страв з брокколі

Уважніше придивіться до страв з брокколі

Промийте брокколі під холодною проточною водою, відваріть їх приблизно сім хвилин і акуратно перемістіть в форму для запікання.

Натріть туди ж плавлений сирок і третина твердого сиру, перемішайте і посипте зверху сиром, що залишився, натертим на крупній тертці.

Запікайте двадцять п'ять хвилин (або до появи золотистої скоринки) при температурі 180 ° C.

Яскравий і красивий рис з овочами

Блюдо виходить дуже ситним і яскравим, при тому – дуже і дуже простим і приготуванні.

такий Мал можна приготувати і на сковороді, і в мультиварці.

А для приготування вам знадобиться:

  1. 100 грам рисової крупи
  2. Упаковка вашої улюбленої замороженої овочевої суміші
  3. Чайна ложка порошку паприки
  4. Половина чайної ложки імбирного порошку
  5. суміш перців
  6. сіль
Рис з овочами

Рис з овочами

Обсмажте на олії заморожені овочі.

Додайте на сковороду або в чашу мультиварки рис і склянку чистої води, а також спеції.

Зробіть вогонь трохи менше і тушкуйте протягом п'ятнадцяти-двадцяти хвилин.

Порада: рис обов'язково потрібно добре промити, інакше готову страву буде клейким і не апетитним.

Страви на особливу вечерю

Страви до святкового столу або приходу гостей не обов'язково готувати багато годин.

Досить знати кілька простих рецептів страв, які однаково чудово виглядають і в звичайний день, і в особливий вечір.

Картопляно-гарбузова запіканка

Легкість приготування цієї страви буде вашим фірмовим секретом – адже виглядає воно так, як ніби над ним чаклували щонайменше кілька годин. А який аромат і смак!

Вам знадобиться:

  1. 700 грам картоплі
  2. Півкіло гарбузової м'якоті
  3. Велика банку сметани (250 грам)
  4. 200 грам сиру
  5. Спеції за смаком


Вегетаріанська запіканка з картоплі і гарбуза

Помийте і наріжте овочі. гарбуз можна навіть натерти на крупній тертці – так вона буде особливо ніжною. Викладіть інгредієнти шарами в форму для запікання, змащену рослинним або вершковим маслом.

Залийте сметаною зі спеціями (якщо вона занадто густа, додайте трохи чистої води і розмішайте).

Натріть сир, посипте запіканку зверху і відправте запікатися при 200 ° C до утворення золотистої скоринки сирної.

Закусочні рулетики з лаваша з начинками-асорті

Раптово нагрянули гості, і потрібно чимось швидко їх пригощати?

На носі вечірка, А ви до сих пір нічого до неї не приготували?

У подібних випадках на допомогу приходять ці рулетики: дуже швидкі в приготуванні і практично універсальні, адже начинити їх можна буквально будь-якими інгредієнтами, які знайдуться в холодильнику.

Ми підготували для вас кілька варіантів найбільш нарядних начинок:

  1. Корейська морквина з кукурудзою
  2. Буряк по-корейськи з кукурудзою і зеленню
  3. Обсмажені печериці з зеленню
  4. Томати з сиром і травами

Існує маса варіацій швидкої і смачною закуски з лаваша

Алгоритм приготування однаковий. Розстелите лист лаваша, змастіть майонезом або сметаною, рівномірно викладіть начинку і скрутіть рулет.

Дайте йому полежати буквально десять-п'ятнадцять хвилин для просочення, а потім наріжте гострим ножем. Ось і готова святкове святкова закуска – всього 20 хвилин!

Бажаємо вам приємного апетиту і кулінарних успіхів!