Випічка без яєць – 7 рецептів

Погортайте представлені в цьому розділі рецепти смачної випічки без яєць, застосуйте їх на практиці, і ви особисто переконаєтеся в тому, що домашня випічка без яєць може бути на диво смачною. Якщо ви не знаєте, як взагалі печуться ті чи інші вироби без яєць, уважно читайте рецепти і освоюйте базові принципи приготування. Якщо ж ви досить досвідчені, але не знаєте, що можна приготувати з випічки без яєць оригінального і незвичайного, нижче – 7 джерел для натхнення і вже готових імпровізацій.

1.Печиво без яєць і сметани

Печиво без яєць і сметани

Справжня палочка-виручалочка, коли гості на порозі! Пісне печиво без сметани та яєць з варенням недороге. Випікається швидко і дуже просто. Навіть недосвідчений кулінар легко впорається з завданням. Рецепт виручить, коли несподівано нагрянули гості, а в будинку немає нічого солодкого. Результатом будете задоволені!

Найкраща дієта: 5 найбільш корисних дієт

Час приготування: 1 год 20 хв

ІНГРЕДІЄНТИ НА 6 ПОРЦІЙ

  • Варення 0.5 склянки
  • Рослинна олія 0.5 склянки
  • Манка 0.5 склянки
  • Банани 0.5 шт
  • Борошно 2 склянки
  • Розпушувач 1 чайна ложка
  • Цукрова пудра 2 столова ложка
  • Ванільний цукор 1 чайна ложка

ПОКРОКОВЕ ПРИГОТУВАННЯ

1. За списком підготуйте необхідні для випічки продукти.

2. Візьміть половинку стиглого і м’якого банана. Очистіть його від шкірки. Перекладіть фрукт в миску і розімніть його виделкою в пюре. Банан тут замінює яйце і надає скріплювальну дію.

3. Додайте до банану варення. Ретельно розмішайте. Яке варення підійде найкраще? Беріть будь-яке варення кисленьке на смак. Головне, щоб воно було досить густим. Я використовую смородинове варення. Воно надає випічці насичений колір і смак.

4. В отриману солодку суміш влийте рафіновану рослинну олію без запаху і смаку. Воно відмінно замінить вершкове масло або маргарин.

5. Перемішайте масу з рослинним маслом до однорідності. При бажанні можна збити вміст міксером, але це не обов’язково.

6. Всипте в солодку масу манну крупу. Можна залишити на 15-20 хвилин, щоб манка набухла.

7. Перемішайте все до однорідного стану.

8. Просійте борошно, щоб наситити його киснем. Від цього буде залежати пишність майбутньої випічки. Так як властивості борошна можуть відрізнятися, її кількість може бути змінено в більшу або меншу сторону. Тому просійте на всяк випадок трохи більше, ніж вказано в рецептурі. Додавайте борошно порціями, а не все відразу. Кожен раз ретельно вимішуйте масу, щоб не було грудочок. Орієнтуйтеся на консистенцію тіста. Воно повинно вийти досить крутим.

9. Разом з борошном, додайте розпушувач. Щоб він краще розподілився в тесті попередньо треба змішати його з невеликою кількістю борошна і додати в масу. Замінити його можна харчовою содою (1 ч. л). Погасіть її 9% оцтом (1 ст. л.). Відразу додайте в рідку суміш варення з маслом. Всипте ванільний цукор. Замінити його можна на ванілін. Але обов’язково читайте інструкцію перед його застосуванням. Якщо додати його більше, ніж потрібно, випічка буде гірчити.

10. Замішайте тісто спочатку ложкою, а потім руками. Його консистенція буде досить щільною, крихкою і ламкою.

11. Руками відривайте від основної маси по невеликому шматочку тесту. Щоб легше було формувати заготовки, змочіть руки в холодній воді. Скачайте невеликі кульки (трохи більше волоського горіха), потім злегка приплюсніть їх долонею в коржі. Так як тісто кришиться, будьте акуратні при формуванні печива, щоб воно не розсипалося .

12. Викладіть заготовки на деко. Так як при випіканні печиво помітно підросте, залишайте між ними деяку відстань. У складі тіста є рослинне масло, тому воно буде досить жирним і деко додатково змащувати не потрібно, випічка не прилипне до дна. За бажанням можна застелити деко папером для випічки.

13. Заздалегідь (за 10-15 хвилин до початку випікання) увімкніть духовку на розігрів. Температура 180 градусів, але орієнтуйтеся на особливості своєї духовки. Можливо температуру і час випічки потрібно буде змінити.

Крок 14. Відправте лист із заготовками в духову шафу. Випікайте печиво приблизно 35 хвилин до золотистої скоринки. Як перевірити готовність випічки? Проткніть його дерев’яною шпажкою або зубочисткою. Якщо вона виходить сухою, без налиплого сирого тіста, значить печиво готове.

15. Дістаньте форму з ласощами з духовки. Нехай випічка без яєць охолоне. Тепер перекладіть на тарілку. Зверху щедро посипте цукровою пудрою через дрібне ситечко.

Пісне печиво вийшло ніжним, солоденьким, хрустким зовні і м’яким всередині. Після охолодження воно стає по справжньому розсипчастим. Ви можете спробувати інший варіант формування випічки. По центру заготовок зробіть пальцем невелике поглиблення і покладіть в нього густий джем (близько 1 чайн. л.). Замість цукрової пудри готове ласощі можна полити розтопленим гірким шоколадом.

Враховуйте, щоб духовки у всіх різні. Температура і час приготування можуть відрізнятися від зазначених в рецепті.

2.Вафлі цільнозернові (ПП)

Вафлі цільнозернові (ПП)

Вафлі можуть бути як солодкими , так і солоними. Я роблю без додавання солі та цукру ( підсолоджувача).

Можна полити медом, йогуртом і т. д.
Дуже смачно з м’яким сиром, зеленню і огірком.
Все залежить від вашої фантазії 🙂

Яблука запечені з сиром і медом

Час приготування: 5-10 хвилин

Інгредієнти на 4 порції

  • 4 ст. л. ц/з пшеничного борошна
  • 1 ст. л. лляного борошна
  • 170 мл молока
  • 2 ст. л. рослинного масла (у мене кокосове)
  • 1 ч. л.лимонного соку
  • щіпка соди
  • Сіль, цукор за бажанням.

Як приготувати

1.Змішати всі сухі інгредієнти.

2. Молоко, масло і сік лимона змішати в окремій ємності.

3. З’єднати 2 отримані маси.

4. На розігріту і змащену маслом вафельницю викласти частину тіста (1 ст. л.). Випікати 10 хвилин.

Смачна випічка без яєць готова! Смачного!

3.Випічка без яєць – чізкейк з полуницею

Випічка без яєць - чізкейк з полуницею

Білкові продукти – список-таблиця для схуднення

Складові

  • 30 г желатину
  • 400 г сметани 20%
  • 400 г сиру
  • ванілін
  • 300 мл молока
  • 250 г вершкового масла
  • 4 пачки печення ювілейне
  • 200 мл води
  • 300 г полуниці
  • 300 г цукру

Як приготувати

1.Печення подрібнюємо в блендер і додаємо розтоплене масло, добре перемішуємо. У роз’ємну форму кладемо печення і щільно розгладжуємо. Прибираємо в холодильник 20 хвилин.

2. Сир, сметану, молоко, 150 г цукру і ванілін збиваємо блендером і додаємо половину желатину, а іншу половину ставимо набухати як написано в інструкції. Наливаємо зверху печива і прибираємо в холодильник на 1 годину.

3. Полуницю, воду і цукор в блендері подрібнюємо і додаємо желатин. Наливаємо зверху і чекаємо 3 години.

4. Швидка чіабатта

Швидка чіабатта

Чіабатта – це італійський хліб, який складається виключно з борошна і дріжджів. Його відмітною особливістю є хрустка скоринка і м’якуш з великими порами. Хліб дуже смачний, ароматний, а готується зовсім не складно. Пропоную приготувати швидку чіабатту і порадувати себе і близьких ароматною домашньою випічкою.

Для того, щоб спекти чіабатту за оригінальним рецептом може піти до 18 годин. Але приготувати цей пористий з хрусткою ароматною скоринкою хліб можна і по-швидкому.

Дієтична випічка при схудненні, рецепти з фото – 5+ рецептів

Кількість порцій: 4-6

Інгредієнти:

  • Дріжджі — 0,5 чайних ложки (сухі швидкодіючі)
  • Борошно — 250 Грам
  • Сіль — 1 чайна ложка
  • Вода — 185 Мл (кімнатної температури)

Як приготувати “Швидка чіабатта”

1.Підготуйте всі інгредієнти, розчиніть у воді дріжджі.

2. Додайте борошно і сіль, замісіть м’яке, трохи липке тісто.

3. Потім треба зібрати тісто в кулю, присипати з усіх боків борошном, накрити миску рушником і прибрати в тепле місце приблизно на годину. Тісто має збільшитися в розмірі приблизно в 2 рази.

4. Стіл посипте борошном і викладіть на нього тісто. Акуратно, не вимішуючи, підверніть края тіста як конверт – зверху в центр, знизу, праворуч і зліва.

5. Перенесіть тісто на деко, застелене пекарським папером або силіконовим килимком.

6. Накрийте заготівлю чистим рушником і дайте їй підійти близько 30-40 хвилин.

7. Випікайте в розігрітій до 240 градусів духовці близько 30 хвилин. У духовку обов’язково поставте ємність з водою.

Швидка чіабатта готова. Готову чіабатту викладіть на решітку і дайте охолонути. Приємного апетиту!

5. Гігантське печиво “Самоа”

Гигантское печенье "Самоа"

Багато тягучою карамелі, кокосової стружки і шоколаду… це американське печиво “Самоа”. Але викладати кокосову карамель на кожну печеньку довго, тому готуємо відразу одну і дуже велику!

Печиво “Самоа” дуже популярне в США, де його зазвичай продають дівчатка-скаути. Це печиво з карамельно-кокосовою начинкою виходить смачним і незвичним для нас. Одного разу спробувавши його, мої діти тепер часто просять приготувати цю смакоту. Готуйте із задоволенням!

Таблиця калорійності продуктів для схуднення – меню

Час приготування: 1 ч. 0 хв

Кількість порцій: 6

Інгредієнти:

  • Борошно — 150 грам
  • Масло вершкове — 100 грам
  • Цукрова пудра — 50 грам
  • Шоколад темний — 100 грам
  • Цукерки “Ірис” — 200 грам
  • Молоко — 2 ст. ложки
  • Сіль — 1 щіпка
  • Кокосова стружка — 100 грам

Як приготувати “Гігантське печиво “Самоа”

1.Для основи замісіть тісто з борошна, цукрової пудри і розм’якшеного вершкового масла. Загорніть його в харчову плівку і залиште в холодильнику на 20 хвилин.

2. Увімкніть духовку на 180 °C. На пергаменті розкотайте тісто в тонкий пласт, виріжте коло. У центрі зробіть круглий отвір за допомогою склянки.

3. Наколіть тісто виделкою. З обрізків тісту зробіть печиво будь-якої форми.

4. Запікайте в розігрітій духовці протягом 20-25 хвилин. Орієнтуйтеся по своїй духовці.

5. Для начинки нам знадобляться: шоколад, іриски, молоко, сіль і кокосова стружка. Шоколад поломайте на шматочки, потім його треба розтопити на водяній бані.

6. Нанесіть шар на остигле пісочне кільце і поставте в холодильник. Трохи розтопленого шоколаду залиште для покриття шару карамельної стружки.

7. Кокосову стружку розсипте на пергамент і запікайте в розігрітій до 180 °C духовці протягом 5-7 хвилин до світло-бежевого відтінку.

8. На сухій сковороді приготуйте солону карамель: розтопіть іриски, молоко і сіль до однорідної маси. Періодично помішуйте карамель з допомогою силіконової лопатки. Солі додавайте саму малість, вона повинна лише підкреслити солодкість карамелі.

9. Переверніть основу шоколадною стороною вниз. Частину карамелі намажте на пісочне кільце. Працюйте швидко, щоб карамель не встигла застигнути. Частину змішати з кокосовою стружкою.

10. Викладіть карамельну кокосову стружку на кільце. Зверху полийте розтопленим шоколадом. Поставте печиво в холодильник до моменту подачі і випічка без яєць готова до споживання. Приємного апетиту!

6. Випічка без яєць – пиріжки з тіста без дріжджів на сковороді

Випічка без яєць - пиріжки з тіста без дріжджів на сковороді

Прості і швидкі в приготуванні, смачні смажені пиріжки! Тісто, приготоване на молоці, без дріжджів виходить таким же пишним, м’яким, а пиріжки з нього – з хрусткою скоринкою і ніжним м’якушем. Начинку для пиріжків можна використовувати будь-яку: солодку, м’ясну, картопляну, капустяну та інші.

Веган і вегетаріанець – в чому різниця?

Час приготування: 40 хв
ІНГРЕДІЄНТИ НА 12 ПОРЦІЙ
ДЛЯ ТІСТА:

  • Молоко 250 мл
  • Борошно 400 гр
  • Рослинна олія 2 ст. ложки
  • Сіль 0.5 ч. ложки
  • Цукор 0.5 ч. ложки
  • Сода харчова 0.5 ч. ложки
  • ДЛЯ НАЧИНКИ:
  • Повидло 300 гр

ПОКРОКОВЕ ПРИГОТУВАННЯ

1. Приготуємо інгредієнти за списком. У глибоку миску вливаємо тепле молоко, молоко можна використовувати будь-якої жирності. Додаємо цукор, сіль, соду, вливаємо олію, перемішуємо.

2. Пшеничне борошно краще просіяти двічі, щоб краще наситити його киснем, тоді вироби з такого тіста вийдуть більш м’якими і повітряними. Всипаємо невеликими порціями борошно в миску з рідиною і замішуємо тісто ложкою.

3. Коли стане складно перемішувати тісто ложкою, викладаємо його на присипану борошном робочу поверхню і продовжуємо заміс тіста. Тісто не повинно бути занадто крутим, але в той же час не повинно прилипати до рук.

4. Відразу можна переходити до формування пиріжків. Я використовувала для начинки домашнє яблучне повидло з садових яблук. Начинку для пиріжків можна використовувати будь-яку, і не тільки солодку: м’ясо, гриби, картоплю чи капусту, смачно і з джемом, варенням або свіжими фруктами і ягодами.

5. Тісто ділимо на невеликі і однакові за розміром шматочки, кількість залежить від бажаного розміру готових пиріжків. У мене вийшло 12 штук.

6. Скачуємо кожен шматочок в кулю, робимо його плоским долонею і розкочуємо качалкою в тонкий коржик.

7. У центр коржів викладаємо начинку. Скріплюємо краї тіста, щоб начинка не витекла під час смаження, формуємо пиріжки, перевертаємо їх швом вниз.

8. На сковороду наливаємо олію, розігріваємо її. Викладаємо на розігріту олію заготовки пиріжків. Обсмажуємо кожну партію пиріжків на середньому вогні протягом 5-7 хвилин з кожного боку до рум’яної скоринки.

9. Щоб начинка, особливо, якщо це сире м’ясо, добре просмажилася, після перевертання пиріжків сковороду краще накрити кришкою і продовжити смажити під кришкою. Знімаємо пиріжки зі сковороди, викладаємо їх на паперовий рушник, щоб скло зайве масло, потім перекладаємо на тарілку для подачі до столу. Приємного апетиту!

7. Торт з бананами без печива

ТОРТ З БАНАНАМИ БЕЗ ПЕЧИВА

В інтернеті безліч найрізноманітніших рецептів тортів в бананами. І з листкового тіста, і з сиром. В цьому тортику поєднуються сирно-масляний крем, трохи цедри, щоб розбавити солодкість крему невеликою цитрусової кислинкою.

Смузі рецепти для блендера для схуднення

Час приготування: 3 години

ІНГРЕДІЄНТИ НА 8 ПОРЦІЙ

  • Листкове тісто 500 гр
  • Цукрова пудра 1 ст. ложка
  • НАЧИНКА:
  • Банани 2 шт.
  • КРЕМ:
  • Цукрова пудра 180 гр
  • Сир 300 гр
  • Вершкове масло 180 гр
  • Лимони 0.5 шт
  • Ванілін 0.5 ч. ложки

ПОКРОКОВЕ ПРИГОТУВАННЯ

1. Підготувати інгредієнти для основи. Нам знадобиться: листкове тісто (краще в пластинах – так з ним легше працювати) і цукрова пудра.

2. Пластини листкового тіста розморозити. Тісто злегка розкотати по напрямку від центру до країв у два невеликих однакових прямокутника.

3. Тісто злегка посипати цукровою пудрою.

4. Перекласти тісто на застелене пергаментом деко. Накрити ще одним пергаментным листом. Зверху поставити який-небудь вантаж, щоб тісто не сильно піднялося при випіканні. Зробити так само з другим коржем.

5. Випікати коржі в заздалегідь розігрітій до 200°С духовці близько 20 хвилин. Готові коржі охолодити.

6. Крем. Для крему нам знадобиться: сир (пожирніше – від 5% і вище, вершкове масло кімнатної температури, цукрова пудра, цедра лимона, ванілін. Якщо сир грудкуватий, попередньо збити його блендером до однорідної кремоподібної консистенції або протерти через сито.

7. М’яке вершкове масло збити міксером разом з цукровою пудрою і ваніліном до пишноти.

8. Частинами додати протертий або збитий блендером сир. Ще раз збити масу до однорідності.

9. Додати лимонну цедру і ретельно перемішати масу, щоб цедра рівномірно розподілилася по крему.

10. Начинка. Для начинки нам знадобляться зрілі, але не переспілі банани.

11. Банани очистити від шкірки і нарізати кружечками.

12. На дно застелене пергаментом прямокутної форми викласти перший листковий корж. Поверх нього розподілити третину сирно-масляного крему і розрівняти.

13. На крем викласти половину кружалець бананів в один шар.

14. Зверху викласти ще частину крему. На крем викласти банани. Промазати банани кремом.

15. Накрити торт другим коржем і злегка притиснути, щоб всі верстви добре з’єдналися. Поставити торт на 2 години в холодильник.

16. Перед подачею можна обсипати торт цукровою пудрою і прикрасити кружечками бананів і м’ятою. Тепер смачна випічка без яєць готова!