Як зробити морозиво в домашніх умовах з молока і цукру? [2019]

як зробити морозиво в домашніх умовах з молока і цукру

Ви не повірите, але наші далекі предки просто обожнювали морозиво!

Готували вони його, правда, з наструганного замороженого молока і посипали цукром.

А перший холодний десерт з додаванням вершків придумав французький кухар Жерар Тірсен в середині XVII століття.

З тих пір морозиво впевнено займає пальму першості в списку охолоджуючих літніх ласощів.

Можна, звичайно, купити вкусняшку в магазині, попередньо вивчивши упаковку на предмет шкідливих добавок, але краще взяти справу в свої руки.

Це простіше, ніж ви думаєте. На доказ сказаного приготували 7 + рецептів, як зробити морозиво в домашніх умовах з молока і цукру. І навіть без молока.

зміст:

  1. Як зробити морозиво – 3 базових рецепта з фото
  2. Вегетаріанське бананове морозиво
  3. низькокалорійне морозиво
  4. Чорничне морозиво в домашніх умовах
  5. Домашній крем-брюле
  6. Фруктово-ягідне морозиво без молока
  7. Вершкове фруктове морозиво

як зробити морозиво в домашніх умовах з молока і цукру

Як зробити морозиво в домашніх умовах з молока і цукру – 3 базових рецепта з фото

Основа домашнього морозива, звичайно ж, свіже молоко.

Для додання додаткового вершкового смаку в десерт додають власне вершки, масло або сухе молоко. Десерт готують як з яйцями, так і без. Розглянемо всі варіанти.

Спосіб № 1 – домашнє морозиво з яєчними жовтками

Вам знадобиться:

  1. 1 л молока
  2. 5 сирих жовтків
  3. 125 г вершкового масла
  4. 2 склянки цукру
  5. 1,5 ч. Л. крохмалю

як зробити морозиво в домашніх умовах з молока і цукру

Класичне домашнє морозиво

Покрокове приготування:

  1. Цукор змішуємо з жовтками і розтираємо до повного розчинення кристалів. Всипаємо крохмаль і знову перемішуємо.
  2. Молоко кип'ятимо і потроху вливаємо в яєчну суміш, постійно її заважаючи.
  3. Туди ж відправляємо розрізане на шматочки вершкове масло.
  4. Ємність з заготівлею ставимо на водяну баню.
  5. Продовжуючи заважати, готуємо крем до загустіння. Остужаем.
  6. Збиваємо міксером протягом трьох хвилин, перекладаємо в форми і повністю остиглим відправляємо в морозилку.
  7. Власне, все. Через кілька годин ви отримаєте прекрасний вершковий десерт.

Порада: цукру в морозиво кладуть більше, ніж в інші десерти, Оскільки в холодному вигляді він відчувається менше.

Спосіб № 2 – як зробити морозиво в домашніх умовах з молока і цукру без яєць

Вам знадобиться:

  1. 30 г сухого молока
  2. Половина літра звичайного молока
  3. 1 ч. Л. крохмалю
  4. 1 ч. Л. ваніліну

як зробити морозиво в домашніх умовах з молока і цукру

Десерт без яєць з шматочками шоколаду

Покрокове приготування:

  1. Спочатку змішуємо між собою сухі продукти, потім всипаємо в молоко і даємо трохи настоятися.
  2. Постійно помішуючи, доводимо масу до кипіння.
  3. Остужаем, відправляємо в морозилку.
  4. Кожні півгодини дістаємо і протягом хвилини збиваємо міксером.
  5. Повторюємо процедуру 3-4 рази.
  6. У підсумку ви отримаєте поживний десерт, смак якого нагадає той самий «пломбір з дитинства», про який ми частенько ностальгуємо.

Порада: домашнє морозиво готують також з козячого та соєвого молока.

Спосіб № 3 – вершкове морозиво

Такий десерт вийде самим жирним, але найсмачнішим.

Вам знадобиться:

  1. 300 г жирних вершків
  2. Половина літра молока
  3. 1,5 склянки цукру
  4. 4 яєчних жовтки
  5. 2 ч. Л. борошна
  6. 1 ч. Л. ванілі

як зробити морозиво в домашніх умовах з молока і цукру

Морозиво з вершками

Покрокове приготування:

  1. У каструлі з'єднуємо половину цукру і молока, борошно, ваніль.
  2. Розтираємо до однорідного стану і повного розчинення цукрових крупинок.
  3. Другу половину цукру з молоком з'єднуємо аналогічним чином.
  4. Ставимо на плиту, трохи нагріваємо і тонкою цівкою вливаємо молоко з борошном.
  5. Варимо крем, помішуючи до загустіння, охолодити і на годину відправляємо в холодильник.
  6. В цей час збиваємо міксером вершки до стану пишної піни.
  7. З'єднуємо вершкову складову з охолодженим кремом.
  8. Розкладаємо по формах і заморожуємо в морозилці протягом 3-5 годин.

Наведені вище рецепти можна використовувати як основу для морозива і далі урізноманітнити смаки різними добавками.

Серед них:

  1. Свіжі ягоди і фрукти
  2. фруктове пюре
  3. Шоколад і шоколадна стружка
  4. какао
  5. Кокосова стружка
  6. Варення та джеми
  7. Горіхи і сухофрукти

Ними безпосередньо поливають десерт при подачі або додають на останньому етапі приготування.

як зробити морозиво в домашніх умовах з молока і цукру

Не забудьте про різні смачних добавках

Порада: якщо у вас немає спеціальних форм для заморозки, для цього зручно використовувати міцні одноразові стаканчики.

Як зробити морозиво в домашніх умовах з соєвого молока і цукру без вершків

Вам знадобиться:

  1. 4 банана
  2. 100 мл соєвого молока
  3. 30 г цукру
  4. Пакетик ванільного цукру

як зробити морозиво в домашніх умовах з молока і цукру

Бананове морозиво на соєвому молоці

Покрокове приготування:

  1. Банани очищаємо, нарізаємо кружечками, розкладаємо на дошці і заморожуємо в морозилці протягом трьох годин.
  2. З'єднуємо інгредієнти в блендері і збиваємо до кремоподібного стану, після чого заморожуємо.

низькокалорійне морозиво

Як зробити морозиво в домашніх умовах без молока і цукру за 5 хвилин? Дуже просто.

Взяти невеликі баночки улюбленого йогурту, Проколоти фольгу і вставити в кожну порцію по паличці для розмішування кави.

Після чого заморозити йогурт в морозилці.

як зробити морозиво в домашніх умовах з молока і цукру

Будь-йогурт легко перетворюється в морозиво

Перед подачею досить занурити кожну баночку в окріп на кілька секунд, зняти фольгу і без зусиль витягнути ласощі з упаковки.

А можна приготувати освіжаючий лимонно-банановий десерт.

Вам знадобиться:

  1. 2 банана
  2. 2 лимона
  3. 150 г цукрової пудри
як зробити морозиво в домашніх умовах з молока і цукру

лимонний десерт

Покрокове приготування:

  1. Натираємо цедру одного лимона, після чого з обох цитрусових вичавлюємо сік.
  2. З'єднуємо в блендері всі компоненти, розкладаємо по формах і заморожуємо.
  3. Перед подачею даємо ласощів підтанути 5-10 хвилин.

Шоколадне морозиво без яєць

Вам знадобиться:

  1. Половина літра молока
  2. 6 ст. л. сухого молока
  3. 6 ст. л. сиру
  4. 8 ст. л. цукру
  5. 6 ст. л. какао-порошку
  6. Ванільний цукор за смаком

як зробити морозиво в домашніх умовах з молока і цукру

Шоколадне морозиво

Покрокове приготування:

  1. Всі інгредієнти з'єднуємо в чаші блендера і збиваємо до однорідного стану.
  2. Відправляємо на 20 хвилин в морозилку, перемішуємо силіконової лопаткою.
  3. Повторюємо процедуру 4-5 разів.
  4. Ласощі вийде тонким і ніжним на смак.
  5. Таке морозиво можна готувати і без какао. Або використовувати свіжі фрукти і ягоди, пюре з них, джеми і варення для додання додаткової солодощі.

Порада: якщо ви готуєте морозиво в домашніх умовах досить часто, придбайте спеціальну мороженицу, і тоді не доведеться постійно діставати крем з морозилки, щоб перемішати.

Чорничне морозиво в домашніх умовах

чорниця – одна з найбільш смак і корисних ягід.

У спекотну літню пору піч маффіни не хочеться, а ось порадувати себе холодним десертом – саме те.

Розповідаємо, як зробити морозиво в домашніх умовах зі згущеного молока і цукру без крохмалю з чорницею.

Вам знадобиться:

  1. 2 склянки свіжої чорниці
  2. Половина літра молока
  3. Банка згущеного молока
  4. Стакан жирних вершків
  5. 1 ч. Л. ванільного цукру
як зробити морозиво в домашніх умовах з молока і цукру

З чорницею

Покрокове приготування:

  1. Чорницю за допомогою блендера перетворюємо в пюре.
  2. В іншому посуді з'єднуємо всі молочні компоненти і ванільний цукор.
  3. Протягом хвилини збиваємо міксером і відправляємо в морозилку.
  4. Дістаємо заготовку кожні 20 хвилин, знову перемішуємо.
  5. З'єднуємо з чорничним пюре. Остаточно заморожуємо.

Крем-брюле в домашніх умовах

Вам знадобиться:

  1. 100 мл жирних вершків
  2. Півтора склянки молока
  3. 30 г сухого молока
  4. 100 г цукру
  5. 10 г крохмалю
як зробити морозиво в домашніх умовах з молока і цукру

Крем брюле

Покрокове приготування:

  1. З 40 грам цукру і такої ж кількості молока готуємо сироп – нагріваємо на плиті і, постійно заважаючи, уварюємо до коричневого кольору. Вливаємо молоко, що залишилося.
  2. Готуємо до стану, поки карамель не розчиниться. В результаті суміш повинна нагадувати по структурі згущене молоко.
  3. В окремому посуді змішуємо сухе молоко, цукор, що залишився і розведений невеликою кількістю молока крохмаль.
  4. Об'єднуємо всі компоненти, крім вершків, добре перемішуємо і доводимо на плиті до кипіння.
  5. Остигнула масу відправляємо в морозилку.
  6. В цей час перетворюємо в піну густі вершки і відправляємо в уже охолоджену карамельну суміш.
  7. Заморожуємо традиційним способом – періодично перемішуючи, або за допомогою морозива.

Порада: крохмаль в рецептах можна замінити аналогічною кількістю борошна.

Фруктово-ягідне морозиво без молока

Приготувати такий десерт не складе труднощів навіть початківцю кухареві. У літню пору для нього підійде пюре з будь-яких фруктів.

Вам знадобиться:

  1. 250 г пюре ягід
  2. Склянка цукру
  3. Половина літра води
  4. 20 г крохмалю
як зробити морозиво в домашніх умовах з молока і цукру

фруктове

Покрокове приготування:

  1. Ягідне пюре протираємо через сито і відправляємо в холодильник.
  2. Крохмаль розводимо невеликою кількістю рідини.
  3. 0,5 л води змішуємо з цукром, доводимо на вогні до кипіння, вливаємо крохмаль і перемішуємо.
  4. Остужаем вийшов кисіль і з'єднуємо з пюре з ягід.
  5. Заморожуємо традиційним способом – за допомогою морозива або регулярно перемішуючи.

Вершкове фруктове морозиво

Вам знадобиться:

  1. 300 г будь-яких фруктів або ягід
  2. 300 г жирних вершків
  3. 150 г цукрової пудри
як зробити морозиво в домашніх умовах з молока і цукру

Фруктове з вершками

Покрокове приготування:

  1. З фруктів або ягід робимо пюре, протираємо через сито.
  2. Вершки разом з цукровою пудрою збиваємо до стану крему.
  3. Змішуємо з фруктовим пюре.
  4. Заморожуємо, як описано в рецептах вище.

Як бачите, варіантів приготування прекрасного десерту існує маса.

Головне – бажання і трохи вільного часу для кулінарних експериментів!

Порада: якщо зЛадко вкусняшки – ваша слабкість, не забудьте познайомитися з нашою статтею про приготуванні зефіру на власній кухні.

Крутий рецепт, як зробити морозиво в домашніх умовах з сиру без молока і яєць ви дізнаєтеся з цього відео: