Як зробити варення з кульбаб – 7 + рецептів [2019]

як зробити варення з кульбаб

Як ми використовуємо кульбаби? Влітку – нещадно боремося з рослинами на дачах.

Найбільш просунуті гурмани додають листя в салати, І то дуже рідко, прочитавши пару статей про їхню корисність.

Ну і про «Вино з кульбаб Рея Бредбері варто нагадати – роман знаменитого фантаста давно вже розтягли на цитати.

Насправді ж таке вино дійсно дуже популярно в Англії.

В цілому поки в Європі йде активна боротьба жовтими представниками флори, в Японії і Китаї вони входять в ТОП-список овочів.

Кульбаби не тільки смачні, але і корисні від корінців до квіток, особливо при хворобах шлунково-кишкового тракту, дихальних шляхів і сечостатевої системи.

Можна, звичайно, готувати з них настойки і відвари, а можна поєднати приємне з корисним і зварити справжній одуванчіковий десерт.

З'ясовуємо, як зробити варення з кульбаб в домашніх умовах.

зміст:

  1. Чим корисно варення з кульбаб?
  2. Як зробити варення з кульбаб – кращі рецепти з фото

як зробити варення з кульбаб

Як зробити варення з кульбаб і чим воно корисне?

Таке варення ще називають Кульбабова медом.

Наші прапрапрапрабабушкі вважали, що воно є справжнім приворотним зіллям.

Цей факт ми поставимо під сумнів, але ось, що Кульбабова варення добре позначається на роботі печінки, шлунка, сечовивідних шляхів та інших органів – поза всякими сумнівами.

Та й ціна такого ласощі виходить більш ніж демократичною.

Крім того, варення з кульбаб містить масу антиоксидантів, сприяє виведенню з організму токсинів і шлаків, Знижує тиск і дозволено в невеликій кількості страждають на цукровий діабет.

Кульбабова солодкість показана при анемії, Є народним способом профілактики онкології і, що особливо добре, не має взагалі ніяких протипоказань.

Зрозуміло, якщо не з'їсти цілу банку за присід. Тому – спочатку все за кульбабами, а потім – на кухню.

як зробити варення з кульбаб

Збирайте кульбаби подалі від хімічних підприємств

Коли збирати квіти для варення?

Погожим сонячним днем ​​опівдні, щоб вони всі були відкриті.

При цьому якщо це не кульбаби з вашої дачі, намагайтеся знаходити місця, розташовані якомога далі від жахів цивілізації – доріг, заводів, фабрик.

Далі кожен вибирає відповідний спосіб приготування.

Можна вимочити квіти в воді. А якщо шкода розлучатися з корисною пилком, досить як слід струсити рослини.

Готове варення традиційно розливається по невеликих стерилізованим баночках і зберігається під щільно закрученими металевими або капроновими кришками в холодильнику.

як зробити варення з кульбаб

Квіти краще промити проточною водою і добре просушити

Як зробити варення з кульбаб – кращі рецепти в домашніх умовах з фото

Базовий спосіб приготування густого варення з кульбаб

Вам знадобиться:

  1. ½ кг суцвіть кульбаби
  2. Склянка води
  3. 800 г цукру

як зробити варення з кульбаб

Смачне і корисне ласощі

приготування:

  1. Квіти ретельно промиваємо і просушуємо.
  2. Заливаємо півлітра води і відправляємо на плиту – коли закипить, переводимо на невеликий вогонь і залишаємо ще на 2 хвилини.
  3. Проціджуємо відвар через марлю, додаємо цукор, знову ставимо на плиту і готуємо ще 10 хвилин, час від часу помішуючи дерев'яною лопаткою.
  4. Готове варення розливаємо в баночки і закупорюють, як все заготовки на зиму.

Як зробити варення з кульбаб, як мед, і обійтися без варіння?

Дуже просто! цукор замінюємо медом з розрахунку дві столові ложки на півлітрову банку квіток і приступаємо до приготування.

Таке ласощі буде не тільки мегавкусним, але і корисним – взимку мед з кульбаб допоможе вилікувати застуду.

як зробити варення з кульбаб

Варення без варіння

приготування:

  1. Квіти промиваємо водою, просушують за допомогою марлі або паперових рушників.
  2. Пропускаємо кульбаби через м'ясорубку або кухонний комбайн. Зелені частини можна не видаляти, оскільки вони теж мають корисними властивостями.
  3. Ретельно змішуємо масу з медом, закриваємо кришкою і даємо настоятися протягом дванадцяти годин. Час від часу перемішуємо майбутнє варення.
  4. Зберігати такий одуванчіковий мед можна при кімнатній температурі.

Варення з кульбабами і лимонами

Вам знадобиться:

  1. ½ кг квіток кульбаби
  2. 2 лимона
  3. Півтора літра води
  4. 2 кг цукру

як зробити варення з кульбаб

Можна додати в готове варення трохи кунжутного насіння

приготування:

  1. Традиційно готуємо до варіння квіти.
  2. Лимони пропускаємо через кухонний комбайн або м'ясорубку.
  3. Всі інгредієнти, крім цукру, з'єднуємо в каструлі з товстими стінками, доводимо до кипіння і варимо на повільному вогні протягом десяти хвилин.
  4. Даємо відстоятися добу, після чого проціджують вміст через марлю, додаємо цукор і варимо на повільному вогні протягом години.
  5. Далі розливаємо варення по невеликих банках і консервуємо на зиму.

Кульбабова варення з апельсинами і лимонами

Вам знадобиться:

  1. 300 г квіток кульбаби
  2. Півтора літра води
  3. 750 г цукру
  4. 2 апельсина
  5. 2 лимона

як зробити варення з кульбаб

З апельсинами і лимонами

приготування:

  1. Промиті і просушені квітки складаємо в каструлю.
  2. Туди ж відправляємо нарізані невеликими скибочками апельсини зі шкіркою і воду.
  3. Варимо на слабкому вогні протягом години.
  4. Проціджуємо відвар, додаємо цукор і сік лимонів.
  5. Варимо до бажаної вами консистенції, пам'ятаючи про те, що після охолодження варення стане трохи густіше.

Порада: варення з кульбаб можна використовувати в приготуванні випічки як аналог меду і додавати в різні маринади.

Варення з пектином

завдяки яблучному пектину, За смаком готовий продукт буде дійсно трохи нагадувати квітковий мед, А по консистенції – справжнє желе.

Єдиний мінус – готується таке варення трохи складніше, але кінцевий результат того вартий.

як зробити варення з кульбаб

пектинові желе

Вам знадобиться:

  1. ½ кг квіток кульбаби
  2. 8 ст. л. пектинового порошку
  3. 6 склянок цукру
  4. 6 склянок води
  5. 1 лимон

приготування:

  1. Квіти моєму, просушуємо, складаємо в каструлю і заливаємо водою.
  2. Кип'ятимо на слабкому вогні протягом 10 хвилин.
  3. Укутуємо в покривало і залишаємо на добу.
  4. Проціджуємо майбутнє варення за допомогою сита або марлі.
  5. Знову доводимо до кипіння, додаємо цукор.
  6. Коли закипить, знімаємо з'явилася піну і варимо на повільному вогні протягом 15 хвилин.
  7. Остужаем сироп, всипаємо пектин і знову варимо до тих пір, поки варення не придбає густу консистенцію.
  8. В кінці приготування додаємо лимонний сік.
  9. Розливаємо готове ласощі по банкам і закочує кришками.

Грушеве варення з кульбабами

Вам знадобиться:

  1. 300 г квіток кульбаби
  2. Півтора літра води
  3. 1 апельсин
  4. 1 груша
  5. 1 лимон
  6. 1,5 кг цукру

як зробити варення з кульбаб

Варимо варення з грушами

приготування:

  1. Промиті і просушені квіти відправляємо в каструлю.
  2. До них приєднуємо всі фрукти, нарізані на дрібні шматочки разом з шкіркою.
  3. Заливаємо водою і кип'ятимо на слабкому вогні протягом півтори години.
  4. Віджимаємо за допомогою сита або марлі.
  5. Додаємо цукор і варимо ще годину, після чого розфасовуємо готове варення по банкам.

Порада: більш густе і насичене варення з фруктовими шматочками можна приготувати, якщо разом з цукром додати в сироп нарізану четвертинку невеликої дині.

Варення з кульбаб з м'ятою

Вам знадобиться:

  1. 450 г квіток кульбаби
  2. 2 кг цукру
  3. 2 л води
  4. ½ пучка м'яти
  5. 5 лаймов
як зробити варення з кульбаб

Кульбаба, лайм і м'ята

приготування:

  1. Очищені кульбаби, нарізані на часточки лайми з шкіркою і листочки м'яти заливаємо водою, ставимо на плиту.
  2. Варимо 20 хвилин, проціджують, всипаємо цукор.
  3. Доводимо до кипіння повторно і готуємо протягом двох годин.
  4. Розливаємо варення по банках, закатати кришками і зберігаємо в холодильнику.

Варення з ревенем

Вам знадобиться:

  1. 1 лимон
  2. 400 г цукру
  3. 200 г кульбаб
  4. 1 л води
  5. 70 г листя вишні
як зробити варення з кульбаб

З ревенем

приготування:

  1. Листя кульбаби промиваємо і сушимо. Очищений ревінь нарізаємо дрібними шматочками.
  2. Кульбаби і вишневі листя заливаємо водою і варимо протягом години, проціджують.
  3. Додаємо в настій цукор, шматочки ревеню і варимо протягом години.
  4. В кінці приготування додаємо лимонний сік.
  5. Розливаємо варення по банкам і закочує кришками.

Готово! Варення з будь-якого з наведених вище рецептів порадує вас і ваших близьких незвичайним смаком, зміцнить імунітет і холодними зимовими днями обов'язково нагадає про сонячне літо.

Порада: якщо ви любитель незвичайних зимових ласощів, не забудьте познайомитися з нашою статтею з рецептами приготування варення з шишок сосни і гарбузового меду.

Наочний рецепт, як зробити варення з кульбаб ви дізнаєтеся з відео нижче: