Зимова дієта для схуднення – меню стрункості [2019]


Зимова дієта для схуднення – завдання не з легких, меню слід продумувати особливо уважно.

Справа в тому що, незважаючи на зусилля, від природних фізіологічних процесів нікуди не дітися.

В холоду все люди неминуче повніють.

Організм запасає жир, щоб пережити зиму, це закладено в нас природою. Зазвичай вага коливається в межах 3-5 кг, а то і більше, якщо не вживати ніяких дій. А вони рішуче необхідні!

Також ускладнює справу уповільнений обмін речовин і нестача вітамінів. Тіло намагається будь-якими силами утримати жир і поживні речовини, законсервовані в ньому.

Не хвилюйтеся, у нас є для вас рішення цього непростого завдання.

зміст:

  1. На що варто звернути увагу при виборі меню
  2. Детальний меню: скільки можна скинути за місяць
  3. Дуже смачні рецепти для вашої стрункості

У холодну пору року до планування раціону варто підходити особливо ретельно

Зимова дієта для схуднення. На що варто звернути увагу при виборі меню на місяць

В першу чергу усвідомте, що зима від літа відрізняється не тільки кількістю тепла і світла.

Наше тіло перебудовується по повній програмі, змінюється гормональний фон і рівень обміну речовин.

Він істотно сповільнюється, і та смакота, що ви з'їдали раніше без наслідків, тепер під забороною.

Більш того, якщо в теплу пору року ви воліли в основному харчуватися фруктами і отримували поступове зниження ваги, то в холоду такого ефекту ви не отримаєте.

Найважливіше стежити за збалансованістю раціону і достатньою кількістю поживних речовин.

Необхідно ретельно переосмислити ваше меню і прибрати з нього велику частку вуглеводів.


Взимку складайте раціон особливо ретельно

Особливу увагу варто звернути на жири.

Коли тіло розуміє, що жиру прибуває постійно в потрібній кількості, воно більш охоче «заспокоюється» і не запасає власний. Адже для нього головне – питання виживання.

Крім того, ліпіди впевнено підтримують шкіру, волосся і нігті, які особливо потребують допомоги в цей період.

Низька температура негативно впливає на них, жоден крем не дасть того ефекту, що дає ложка добротного оливкового, конопляного або льняного масла натщесерце.

Не варто налягати на жирну їжу, хоча ця тяга обов'язково з'явиться при неправильному підборі продуктів.


Пам'ятайте про вітаміни

Вже через тиждень практики ви відзначите, що з легкістю відмовилися від калорійних та гаряче улюблених «шкідливостей»:

  1. копченого
  2. шоколаду
  3. Тортів (жирних кремів в їх складі)

Відмовтеся на цей період від стимуляторів і замініть кофеїн вітамінами.

Вони дадуть запас енергії, яка буде стабільно і постійно з вами, а не від дози до дози. Багато спортсменки відзначають результативність прийому вітамінів для вагітних.

Тільки в них міститься достатня доза мікро- і макроелементів, магнію, кальцію і всього того, що потрібно тілу щодня.

Плюс вони розраховані на тривалий прийом, а це якраз те, що потрібно. Зиму простояти та весну дочекатися.

Вітамін C і йод краще приймати додатково, поєднуючи з натуральними продуктами харчування.

Випивайте натщесерце ложку оливкової або конопляного масла

Випивайте натщесерце ложку оливкової або конопляного масла

Білок – ось хто тут головний. Він відмінно насичує, підтримує м'язи і сприяє швидкому зменшенню цифр на вагах.

Вибирайте маложирні молочні продукти: кефір, молоко, ряжанку і, звичайно ж, сир – джерело протеїну, вітаміну D і кальцію.

Соєві продукти також варто ввести в раціон.

Ярослав Брін – відомий бодібілдер і експерт в області схуднення – рекомендує пити здебільшого соєве молоко без добавок.

Тільки не нагрівайте його на вогні – зіпсується. У соєвої спаржі і шматочках збережено від 45-52 грам білка.

Горіхи і насіння можна їсти тільки в першій половині дня (до 12). Іноді варто побалувати себе сиром (козячим, адигейським, моцарелла).

Не забувайте про бобові та крупи.

Час від часу дозволяйте собі шматочок сиру

Час від часу дозволяйте собі шматочок сиру

Порада: всупереч загальноприйнятим помилкам, вживати більше одного грама білка під час дієти недоцільно. Збільшення цього показника актуально для тих, хто на'одітся на масі.

Зимова дієта для схуднення. Детальний меню на тиждень і скільки можна скинути за місяць

Зберігати свій прогрес в холодний період – заняття непросте. Зберіться і підготуйте себе до того, що досягти успіху буде складно.

Новий рік, Різдво, Хрещення, День всіх закоханих і багато інших свят не дадуть шансу дотримуватися встановлених норм.

Рекомендуємо вам навіть зриви спланувати заздалегідь, не налягати на заборонні продукти і просто не обмежувати себе занадто сильно.

Так ви дасте шанс, щоб дієта з часом перетворилася в режим харчування, А не короткостроковий експеримент.

Заздалегідь підготуйте організм до святкових застіль

Заздалегідь підготуйте організм до святкових застіль

Швидкі результати можна обіцяти дуже повним людям, які пробують себе обмежити вперше.

І то здебільшого це буде «рідина», хоча і цей факт дає відмінні результати для зовнішніх характеристик.

Іншим радимо запастися терпінням, тому що ви будете втрачати близько 300-500 грам в тиждень, але це буде чистий жир і вже до весни, коли всі почнуть знімати товсті светри, ви зможете без збентеження продемонструвати підтягнуте тіло.

Якщо на якомусь етапі процес з незрозумілих причин загальмувався – урізати на 10% кількість вуглеводів і спостерігайте за реакцією свого тіла.

Без зайвих слів перейдемо до розгляду раціону.


Перекус повинен бути правильним

сніданок

Почніть ранок з прийому корисних масел. Зараз і кожен день випивайте по одній столовій ложці до їди. Через півгодини прийміть теплу воду.

Це допоможе позбутися від нападів голоду. Тільки переконайтеся в тому, що у вас немає каменів в нирках (жовчнокам'яної хвороби). Прийміть вітаміни.

відваріть собі вівсянку на воді або молоці. Має вийти 200 грам. Купуйте сорту, призначені для тривалого відварювання.

Вони містять більше харчових волокон, не дають підвищуватися цукру в крові.

Рівень енергії протягом дня буде зберігатися на досить високій позначці.

Для ситного сніданку вибирайте різні види каш

Для ситного сніданку вибирайте різні види каш

Та й смак у таких вівсянок багатший, навіть, можна сказати, маслянистий.

Особливо стражденним ласунам дозволено додати столову ложку рідкого домашнього варення, шкоди від цього не буде.

Ще один варіант – рис з молоком. На один стакан злаку візьміть чотири склянки молока 2,5% жирності.

Вийде близько п'яти порцій, її вистачить надовго. Кількість в тарілці – 200-300 грам. Виключіть цукор.

При бажанні додайте трохи цукрозамінника або джему.

В общем-то, будь-яка низькокалорійна каша підійде. Головне – не переборщіть з кількістю, це все-таки вуглеводи.


Їжте більше фруктів

перекус

Виберіть для себе улюблений фрукт.

Це може бути яблуко або груша, грейпфрут або мандаринка. Суворо дотримуйтеся кількість грам (максимум 200).

Деякі дієтологи просять уникати винограду і бананів через високий глікемічного індексу.

Але якщо ви додали в своє життя спорт або активно працюєте розумово, не варто враховувати це правило, інакше м'язи або мозок будуть обмежені в можливостях.

При надмірно низькій кількості вуглеводів і корисних речовин ви швидко відчуєте апатію і постійну втому. Мозок добре підживлюють горіхи і насіннячка (на вибір).

Якщо це:

  1. Волоські горіхи – 3-4 штуки
  2. Мигдаль – дозволено 10-15 штук
  3. Кешью – не більше 10 штук
  4. Лісовий горіх – 8-10 штук
Для перекусу підійдуть сезонні фрукти

Для перекусу підійдуть сезонні фрукти

обід

Відваріть якусь кашу, наприклад, сочевицю, з додаванням солі і невеликим шматочком вершкового масла і сиру.

Можна обдурити смакові рецептори і додати соєвий соус або обсмажені овочі зі спеціями.

Пам'ятайте, що гостре стимулює і обмін речовин, і апетит, проявіть обережність.

Хорошим вибором стане гороховий суп з овочевою засмажкою.

Смачний рецепт ми підготували для вас трохи нижче.

Постарайтеся зробити меню максимально різноманітним, і ви навіть не помітите, що в деякому роді субліміруете, тобто обмежуєте себе.

Ідеальним обідом стане сочевична юшка

Ідеальним обідом стане сочевична юшка

Насправді, коли прийде свято, а значить запланований чит мил (зрив), ви зможете отримати найбільше задоволення від невеликої кількості заборонених страв, Адже чутливість смакових рецепторів загостриться.

У підсумку ви отримаєте набагато більше «гурманської» радості, ніж зазвичай, і якщо вчасно повернетеся на правильний режим живлення – не видужаєте.

Полудень

З'їжте маленьку порцію салату з сезонними місцевими овочами. Дуже добре насичує мікс з яблука, кавунової редьки і сметани.

Вона має червоний колір і, на відміну від родичів, зовсім не гірка і досить соковита.

Це відмінне джерело вітамінів.

Так харчувалися наші предки, тому така їжа засвоїться добре. Досить буде 100-150 грам.

Про ваше здоров'я взимку подбає салат з редьки

Про ваше здоров'я взимку подбає салат з редьки

Змішайте білокачанну капусту з морквою і приправте на ваш смак. Можна випити склянку молока з протеїном або клітковиною.

Це наситить вас надовго. В загальному, налягайте на овочі, Які ростуть у вашій місцевості.

вечеря

Найкраще обмежитися пачкою (200 грам) м'якого нежирного сиру з молоком і жменею родзинок.

Якщо цей продукт ви категорично не переносите, обдуріть самі себе і скачайте невеликі кульки, обваляйте їх в кокосовій стружці і покладіть всередину мигдальний горіх.

Нехай така маса постоїть в холодильнику хоча б дві години.

Ви й не помітите, як проковтнути всю пачку!

А нежирний сир стане відмінним легким вечерею

А нежирний сир стане відмінним легким вечерею

Хорошим варіантом можуть стати запечені гриби із зеленню і цибулею, обкачані в сухарях або спаржа з ​​духовки.

Велика частина їжі (близько 70%) має припадати на першу половину дня.

Навіть склянку теплого молока вже вважається вечерею при дотриманні зимової дієти.

Порада: ретельно записуйте все, що з'їли. У людській психології вкоренилося обманювати навіть самих себе заради позапланового шматочка смачненького. Будьте суворі і чесні з собою і зовсім скоро ви побачите прогрес в дзеркалі!

Дуже смачні рецепти для вашої стрункості

Гороховий суп «Сонце в тарілці»

  1. Колотий горох – півтори склянки
  2. Масло ДХІ (соняшникова) – 2 столових ложки
  3. Морква – 1 штука
  4. Вода – 2 літри
  5. Картопля – 3-4 штуки
  6. Цибуля – 1 середня
  7. Прянощі (за смаком)

Замочіть бобові, після відваріть в одному літрі води до готовності. Паралельно почистіть, наріжте кубиками і відваріть картоплю.

Злегка посоліть. На розпечену, змащену жиром сковороду відправте нарізану цибулю і моркву. Протушкувати до м'якості, додайте кілька столових ложок води, це допоможе овочам не пригорає.

Сюди ж додайте картоплю і перемішайте. Придушіть горох толкушкой і долийте ще літр води. Посоліть і всипте зажарку.

Дайте супу закипіти і вимкніть.

Гороховий суп

Гороховий суп

Салат «Чорнослив»

  1. Буряк – 2 штуки
  2. Чорнослив – 1 десяток
  3. Горіхи – жменя
  4. Сметана 15% – 2 столових ложки
  5. Зелені яблука – 2 великих
  6. Салатні листя – для краси
  7. Морква – 3 штуки
  8. Спеції (за смаком)

Прикрасьте салатним листям блюдо. Відваріть буряк і морква, остудіть. Натріть їх крупно і покладіть перший шар.

Таким же чином подрібніть і викладіть зверху моркву і яблука. Дрібно наріжте чорнослив на шматочки і повторіть попередній етап.

Присипте горіхами.

Салат з чорнослив

Салат з чорнослив

Вегетаріанський омлет з тофу і овочами

  1. Сир твердих сортів – 60 грам
  2. Тофу – 200 грам
  3. Вода – 140 мілілітрів
  4. Морква – 1 штука
  5. Біла мука – 4 столових ложки
  6. Цибуля – 1 штука
  7. Смажені гриби – 6 столових ложок
  8. Перець – 1 штука
  9. Зелень – 1 пучок
  10. Оливкова олія – ​​20 грами
  11. Приправи (за смаком)

Подрібніть і обсмажте з маслом овочі. Після готовності додайте натертий тофу і гриби (заздалегідь обсмажені).

З води, борошна і спецій зробіть імпровізоване тісто, яке залийте поверх овочів. Зверху натріть сир і зелень, відправте в духовку на 5 хвилин.

Температура помірна.

Омлет з тофу і овочами

Омлет з тофу і овочами

сочевичним тефтелі

  1. Бурий рис (приготовлений) – півсклянки
  2. Сочевиця (замочений на ніч у воді) – 1 стакан
  3. Болгарський перець – дві штуки
  4. Томатна паста – 3 столових ложки
  5. Морква – 1 штука
  6. Борошно – 1 столова ложка
  7. Спеції (за смаком)

На розпечену сковороду додайте спеції і злегка обсмажте.

В останній момент влийте томатну пасту, дочекайтеся закипання і вимкніть.

Розмокший сочевицю перемеліть в блендері разом з рисом, борошном і спеціями.

Запечіть їх у духовці або обсмажити на антипригарной сковороді до появи золотистої скоринки.

Додайте готові овочі і тушкуйте близько 15 хвилин.

сочевичним тефтелі

сочевичним тефтелі

Сирний міні-торт

  1. Сир 0% – 500 грам
  2. Банан – 2 штуки
  3. Фініки – 15 грам
  4. Волоський горіх – 15 грам
  5. Кероб – 1 столова ложка
  6. Мед – 1 столова ложка
  7. Ваніль – 1 штука
  8. Груша – 2 штуки
  9. Манго – 1 штука
  10. Лимон – 1 штука
  11. Цедра апельсина (за смаком)

За допомогою блендера формуємо суміш з горіхів, Кероб (какао) і очищених фініків.

Те ж саме робимо з сиром, медом, бананами і ваніллю. Стиглий манго і груші очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками. Збризгуємо соком лимона.

У форму викладаємо горіхову суміш, половину сирної, фрукти, другу частину залишку і посипаємо все цедрою апельсина.

Ставимо міні-торт в духовку на 175 ° C на 35 хвилин.

сирний тортик

сирний тортик

Порада: при бажанні цедру лимона можна замінити на цукрову пудру.