Sign up
    google_ad_client = "ca-pub-9016628157725757";     google_ad_slot = "7985694020";     google_ad_width = 300;     google_ad_height = 600;
харчування

Дієтичне харчування на тиждень - повне меню для схуднення, розписане по днях

 

Дієтичне харчування для схуднення, меню якого ми детально розглянемо, є одним з найбільш ефективних традиційних методів зганяння зайвих кілограмів.

 

Напевно вам на очі не раз траплялися статті або відео про те, які продукти і в якій кількості необхідно їсти і як часто це робити.

 

Після вивчення матеріалу вам не кортіло якнайшвидше перевірити прочитану інформацію на собі, але на шляху виникала одна істотна труднощі: як грамотно і детально розписати харчування на кожен день?

 

Ми взяли на себе відповідальність заповнити ці прогалини і розкласти по поличках, а точніше - по днях тижня те, що знаємо самі.

 

Бажаємо вам корисного та приємного схуднення!

 

Зміст:

  1. Основні положення і принципи правильного харчування
  2. Приклад дієтичного харчування від дерматогастроентерологіі

 

Основні положення і принципи правильного харчування. Поживність продуктів

Збалансованість - ось основний критерій, за яким можна визначити, наскільки правильно ви харчуєтеся.

 

Будь раціон || | 328 должен быть тщательно структурирован и состоять из равных элементов, дополняющих друг друга.

 

Наскільки це твердження можна застосувати саме до вас?

 

Швидше за все, ні на йоту, адже божевільний ритм життя, в якому не те що правильно харчуватися, вільно видихнути іноді не виходить, диктує свої умови.

 

Учимся питаться правильно вместе с Life-Reactor
Вчимося харчуватися правильно разом з Femel

 

А тепер відкинемо зайві деталі і резюмуємо, що дійсно важливо в правильному харчуванні:

 

  1. Час прийому їжі
  2. Енергетична цінність продуктів
  3. Кількість споживаної рідини і її якість

 

Всього три умови , дотримання яких утворює картину правильного харчування при дієті для поступового схуднення без надлишків.

 

Це ще один важливий момент, про який люди часто забувають в гонитві за універсальним і моментальним засобом позбавлення від зайвих кілограмів : чим швидше і більше ви будете втрачати, тим раніше ви знову наберете.

 

Зате якщо ви будете скидати по одному кілограму в тиждень, як у випадку з правильним харчуванням і невеликими, але регулярними фізичними навантаженнями, то результат залишиться з вами надовго.

 

Тепер розберемо основні чинники того, як правильно їсти, щоб худнути.

 

Перше - це час прийому їжі.

 

Тут все досить просто: основний акцент робиться на сніданок (бажано, щоб він у вас проходив до 10 ранку), потім - на обід, а ось під час вечері важливо знати міру , згадуючи стару справедливу приказку.

 

Розбираємося, що з себе представляє правильне харчування

 

Ці правила обумовлені особливостями людського метаболізму і так званими біологічними годинниками.

 

Друге, що має займати вашу увагу, - це енергетична цінність продуктів.

 

Вона формується з кількісних показників жирів, білків і вуглеводів, без яких людина просто не може функціонувати.

 

Кількість одержуваної з їжі енергії (калорій) не повинно перевищувати кількість видаткової, інакше вона залишається в організмі і утворює ті самі зайві кілограми.

 

Нарешті, третій фактор - якість і кількість рідини.

 

Без рясного пиття не буває ні схуднення, ні доброго здоров'я. Це аксіома, яку ви повинні запам'ятати.

 

Тщательно планируем свой рацион
Ретельно плануємо свій раціон

 

У день вам необхідно випивати 1,5-2 л води.

 

Ненатуральні соки, які містять кофеїн напої, солодка вода - не береться до уваги, хоча вживання деяких видів чаю може піти вам на користь.

 

Пример диетического питания от дерматогастроэнтерологии

Дерматогастроентерологія - це відносно новий напрямок у клінічній медицині, що займається діагностуванням та терапією шкірних захворювань на основі патофізіології травної системи.

 

Фахівці, котрі заснували і розвиваючі цей розділ медицини, досягли великих успіхів: встановили зв'язок між хелікобактер і розвитком раку шлунка.

 

А також розробили методику правильного вживання їжі, яка знижує ризик розвитку гастриту і в цілому вважається однією з найбільш сприятливих і дієвих для людини.

 

Правильне харчування запобігає гастрит

 

Це найпопулярніший вид харчування для схуднення від дієтологів, чиї досягнення відзначені Нобелівською премією.

 

Далі ми публікуємо приклад правильного харчування, чітко розписаного по днях тижні. Крім того, ми позначили і найбільш сприятливий час для кожного прийому їжі.

 

понеділок

  1. Сніданок (7: 00-9 : 00). Варимо 200-250 г натуральної вівсянки на нежирному молоці, додаємо трохи заморожених або свіжих ягід. Допускається кави або чай без молока і цукру.
  2. Другий сніданок (11: 00-12: 00). Перекус двома невеликими морквинами.
  3. Обід (14: 00-15: 00). 100 г вареної гречки. Як гарнір підійде овочевий салат або рагу. В якості заправки - тільки невелика кількість оливкової олії.
  4. Полудень (так-так, все як в дитинстві!) (16: 00-17: 00). Трохи свіжих фруктів. Ідеальні варіанти: яблуко, ківі, груша. Чашка чаю без цукру.
  5. Вечеря (19:00). Зараз прихильники супер-дієти « не їж після 18: 00» схопляться за голову, але саме 19:00 визнається кращим часом для останнього прийому їжі. З'їжте салат зі свіжих овочів, заправлений оливковою олією, і 200 г будь-якої каші.

 

Налегаем на грейпфруты
Налягаємо на грейпфрути | || 496

 

вівторок

  1. Сніданок (час прийомів їжі в усі дні залишається незмінним, тому далі його вказувати не будемо). 200 г нежирного сиру, половина банана, чай або кава без цукру - на ваш розсуд.
  2. Другий сніданок. Що-небудь з цитрусових (апельсин, грейпфрут), дві тертих моркви з краплею оливкової олії.
  3. Обід. 100 -150 г бурого рису. Можна додати трохи морепродуктів. Також вам потрібно з'їсти 300 г відварених овочів, заправлених однією чайною ложкою рослинного масла.
  4. Полудень. Бутерброд з невеликого шматочка бородинского хліба (або іншого, схожого за складом), 50 г сиру , пари кружечків помідора і дрібки солі з перцем.
  5. Вечеря. 200 г овочевого омлету, стільки ж овочевого салату, заправленого декількома краплями оливкової олії.

| || 517

В итоге вторник должен получиться чуть более насыщенным по калориям, чем понедельник.

 

Готовим полезный бурый рис
готуємо корисний коричневий рис

 

середу

  1. Сніданок. 200 г вівсяної каші, звареної на нежирному молоці з дрібкою кориці і одним невеликим яблуком. Чай і кава - на розсуд.
  2. Другий сніданок. Половина грейпфрута і 15 г волоських горіхів.
  3. Обід. Любой овощной суп.
  4. Полудень. Ягідний смузі на основі нежирного молока і сиру.
  5. Вечеря. 200 г сирної запіканки з корицею без цукру. Запийте все склянкою нежирного кефіру. Безпосередньо перед сном випийте чашку трав'яного чаю або теплого морсу.

 

Овочеві супи обов'язково повинні бути в меню

 

четвер

  1. сніданок. 150-200 г мюслів з нежирним молоком і ягодами, грейпфрут або яблуко і чай / кава без молока і цукру.
  2. Другий сніданок. Дві невеликі моркви, пропущені через тертку, заправлені чайною ложкою оливкової олії.
  3. Обід. Овочевий суп.
  4. Полудень. Снова бутерброд из бородинского хлеба, творога и помидора.
  5. Вечеря. Запечені овочі, 50 г твердого сиру, 200 г нежирно го кефіру. Перед сном - трав'яний чай.

 

Радуем себя травяным чаем
Тішимо себе трав'яним чаєм

 

п'ятницю

  1. Сніданок. Одне варене яйце, огірок, болгарський перець, шматочок житнього хліба. Кава або чай - на розсуд.
  2. Другий сніданок. Морква з оливковою олією.
  3. Обід. Овочевий суп. || | 581
  4. Полдник. Темний шоколад. Ось це поворот, якого ви напевно не очікували! Але саме дві часточки якісного темного шоколаду і стакан апельсинового соку - кращий варіант полудня в п'ятницю.
  5. Вечеря. Овочеве рагу, кілька шматочків твердого сиру.

| || 589

Не обойтись без тарелки овощей

 

суботу

  1. Сніданок. Вівсяна каша з корицею на нежирному молоці, невелике яблуко.
  2. Другий сніданок. 200 г натурального нежирного йогурту.
  3. Обід. 200 г відвареної гречки, салат з листя цукіні і помідор черрі, заправлених невеликою кількістю оливкової олії.
  4. Полудень. Ягідний смузі на основі нежирного молока і сиру.
  5. Вечеря. Відварені овочі, дві скибочки твердого сиру, один стакан томатного соку і шматочок житнього хліба.

 

Позволяем себе несколько кусочков твердого сыра, чтобы диета не казалась изнурительной
Дозволяємо собі кілька шматочків твердого сиру, щоб дієта не здавалася виснажливої ​​

 

неділю

  1. Сніданок. 200 г мюслів з нежирним молоком, ягодами і фруктами. Якщо хочеться, можна вжити половинку грейпфрута. Кава або чай - тільки без цукру і молока.
  2. Другий сніданок. Друга половина грейпфрута і 15 г волоських горіхів.
  3. Обід. 150 г вареного бурого риса и 250 г тёплых овощей, приготовленных на пару.
  4. Полудень. Півсклянки нарізаних фруктів і 100 г нежирного сиру.
  5. Вечеря . Овочевий омлет, 200 г салату з будь-яких овочів, заправленого невеликою кількістю оливкової олії.

 

Побалуйте себе овочевим омлетом

| || 636

Несколько полезных советов

До раціону харчування, описаного вище, практично не існує протівопоказ аній, проте перед початком дієти варто проконсультуватися у фахівця.

 

Можливо, у вас є алергія на якийсь із цих продуктів.

 

Наостанок ми ділимося декількома корисними порадами, щоб процес схуднення протікав легше і приємніше:

 

  1. Харчуйтеся регулярно і в один і той же час.
  2. Ставьте и добивайтесь реальных целей. Похудеть на 2 кг за неделю — это да, осуществимо и безвредно, похудеть на 4-5 кг — не то, что вам нужно.
  3. Заохочуйте себе за успіхи. Будь-яка, навіть сама хоч трохи значуща нагорода добре відіб'ється на психоемоційному стані і допоможе витримати шлях до наміченого.
  4. Якщо щось не вийшло, ви з'їли зайвого або банально зірвалися - не біда. Не варто себе стратити. Зберіться, згадайте, навіщо вам все це потрібно, і знову в бій!
  5. Існує безліч рецептів страв, які можна включити в програму харчування при дієтах для схуднення. Якщо якийсь пункт в меню вам особливо приївся, знайдіть йому заміну. ​​
  6. Займайтеся спортом. По чуть-чуть, хоч керлінг, хоч два рази на тиждень - але займайтеся!

 

Звёзд: 1Звёзд: 2Звёзд: 3Звёзд: 4Звёзд: 5 ( 1 оцінок, середнє: 5,00 з 5)
Завантаження ...