Гороховий суп без м’яса – вегетаріанські рецепти [2019]


рецепти вегетаріанських супів давно вже здобули велику популярність серед прихильників здорового способу життя та творчого підходу до їжі.

Ще 10-15 років тому описи страв передавалися серед вузького кола людей, так як великих, повних джерел інформації було дуже мало.

рецепти найсмачніших вегетаріанських супів взагалі цінувалися на вагу золота, і готувати їх вміли далеко не всі.

Однак з розвитком інтернету ця проблема поступово зійшла нанівець.

Сайти та блоги про здорову їжу рясніють тисячами записів про те, як готувати ті або інші страви.

Ми трохи розібралися у всьому цьому різноманітті і виділили для вас найкращі рецепти вегетаріанських супів з фото, для більшої наочності.

зміст:

  1. Гороховий суп і його користь
  2. Вегетаріанські рецепти супів з гороху та інших овочів з фото
  3. Вегетаріанський суп з нуту – простий рецепт на кожен день

Вегетаріанський гороховий суп

Гороховий суп і його користь

Ви анітрохи не помилитеся, якщо назвете гороховий суп чи не найпопулярнішим першою стравою в нашій країні.

Його готують вже не одне століття, вдосконалюючи рецепти і надаючи супу нові відтінки.

Крім відмінних смакових якостей, гороховий суп дуже корисний.

Якщо, звичайно, готувати його по правильним рецептами і використовувати певний набір інгредієнтів.

З двома цими факторами ми вас познайомимо ближче в наступному розділі, а поки давайте розберемося, в чому ж практична користь для людини від такої страви.

Це важливий пункт в раціоні людей, що прагнуть позбавитися від зайвої ваги.

Більш дієтичного і разом з тим поживного супу знайти важко.


Гороховий суп без м'яса

Отже, розберемося, які мікроелементи містяться в горосі:

  1. Вітаміни А, В, С
  2. білки
  3. жири
  4. вуглеводи
  5. фруктоза
  6. глюкоза

Вітамінний комплекс важливий для усунення депресій, безсоння, поганого настрою і нервового напруження.

Також нормалізуються метаболічні процеси і робота органів серцево-судинної системи.

Білки, жири і вуглеводи грають більш важливу роль, так як без їх присутності в організмі життєдіяльність людини взагалі неможлива.

Фруктоза і глюкоза дозволяє вживати в їжу горох хворим на цукровий діабет з інсулінової залежністю.

Крім усього іншого, це бобова рослина містить в собі неабияку кількість магнію, фосфору, цинку і калію.


Гороховий суп-пюре

Останнього в ньому не маленька частина, так що горох може дати фору в змаганні за поживністю і корисності багатьом іншим овочам і зерновим культурам.

Калорійність горохового супу багато в чому залежить від містяться в ньому інгредієнтів.

Природно, найдієтичніший варіант – це вегетаріанське блюдо, зварене на воді.

Ось його енергетичну цінність ми можемо назвати в конкретних цифрах – 39,6 ккал на 100 грам продукту.


Східний гороховий суп

Такі показники роблять гороховий суп відмінним блюдом для схуднення, яке ефективно втамовує голод, доставляє в організм масу корисних речовин і при цьому не шкодить справі корекції фігури.

До речі, велика кількість калію в цьому бобовому рослині дуже допомагає в боротьбі з такими захворюваннями, як ішемія і гіпертонія.

Більшість страв, особливо перших, які готуються з гороху, дуже прості в освоєнні.

До плиті – вегетаріанські рецепти супів з гороху з фото

Класичний пісний гороховий суп

Почнемо з самого простого і класичного.

Класичний гороховий суп

Класичний гороховий суп

Отже, вам знадобляться:

  1. півсклянки гороху
  2. Картопля (3 штуки)
  3. Цибуля ріпчаста (1 велика цибулина або 2 маленьких)
  4. Чистий холодна вода (1 велику склянку)
  5. Рослинна олія
  6. Пучок свіжої ароматної петрушки
  7. Сіль і перець

покроковий рецепт:

  1. Залийте горошок прохолодною, чистою водою з вечора і залиште на цілу ніч. Так він трохи набубнявіє і процес приготування піде легше.
  2. Наберіть каструлю води і поставте горошок варитися. У цей час розігрійте сковороду, вилийте трохи рослинного масла і обсмажте цибулю до золотистої скоринки.
  3. Картопля очистіть від шкірки, помийте і наріжте кубиками.
  4. Додайте обсмажену цибулю і картоплю в воду з горохом, трохи зменшіть вогонь і залиште варитися до готовності картоплі.
  5. Додайте сіль і перець за смаком, вимкніть вогонь і прикрасьте суп дрібно нарізану петрушкою. Смачного!

Цей простий, але дуже смачний суп можна трохи вдосконалити за допомогою домашньої локшини.

Для її приготування вам знадобляться:

  1. Півсклянки пшеничного борошна
  2. Рослинна олія (3 чайні ложки)
  3. Холодна чиста вода

Покрокове приготування:

  1. Змішайте борошно, рослинне масло і додайте чайну ложку води. Перемішайте.
  2. Отриману суміш підсолити і залиште на годину, щоб тісто трохи піднялося.
  3. Розкачайте тісто, трохи підсушіть і наріжте смужками. Надішліть вийшла локшину в духовку і досушити до стану готовності.
  4. Локшину в гороховий суп додайте разом з картоплею і цибулею.

Вегетаріанський гороховий суп з овочами

Цей рецепт в плані інгредієнтів буде трохи більш різноманітним.

Гороховий суп з овочами

Гороховий суп з овочами

Дуже поживна, смачна і в той же час досить дієтичне перша страва.

Список інгредієнтів:

  1. Один стакан простого колотого гороху
  2. Картопля (2-3 штуки)
  3. Чиста вода
  4. Морква (1 штука)
  5. Нежирна сметана (100-150 грам)
  6. Цвітна капуста (100 грам)
  7. Вершкове масло (20-30 грам)
  8. Куркума, лавровий лист і мелений чорний перець
  9. сіль
  10. свіжа зелень

Готуємо в наступній послідовності:

  1. Промийте горошок і замочіть, як в попередньому рецепті. Залиште на ніч.
  2. Перед приготуванням злийте воду, ще раз промийте горох і додайте трохи нової, свіжої води – так, щоб вона повністю покривала горох, але при цьому виступала максимум на 3 см.
  3. Варіть горох до розм'якшення. При необхідності, додавайте воду.
  4. Очистіть картоплю і моркву. Наріжте на невеликі кубики. Капусту також наріжте.
  5. Долийте в ємність з горохом трохи води і доведіть до кипіння. Введіть овочі, лавровий лист, куркуму і невеликий шматочок вершкового масла.
  6. Готуйте до м'якості овочів.
  7. Посоліть, введіть інші спеції і сметану.
  8. Приблизно через 2-3 хвилини вимкніть вогонь, посипте суп дрібно нарізану зеленню. Блюдо готове!

Порада: якщо хочете зробити цей суп ще більш пісним, вершкове масло можна не додавати.

Гороховий суп-пюре з грінками

Наваристий і дуже смачна страва без жирів тваринного походження. Припаде до душі любителям смачно і корисно поїсти.

Гороховий суп з грінками

Гороховий суп з грінками

Складові:

  1. Сухий цілісний горошок (250-300 грам)
  2. морква
  3. Картопля (4 бульби середніх розмірів)
  4. Цибуля ріпчаста (2 штуки)
  5. Запашний перець
  6. Борошно (приблизно півсклянки)
  7. Часник (2 зубчики)
  8. Грінки або сухарі
  9. Сіль і спеції за смаком

Етапи приготування:

  1. Замочуємо горошок в чистій воді і залишаємо на 10 годин.
  2. Потім промиваємо його і даємо піти зайвій волозі.
  3. Набираємо каструлю води кип'ятимо її.
  4. Додаємо цілу цибулину (попередньо очищену і вимиту), нарізану невеликими брусочками моркву (але не всю), запашний перець і лавровий лист. Ми залишаємо все це добро «подружитися» протягом 15 хвилин.
  5. Нарізаємо картоплю кубиками.
  6. Обсмажуємо борошно до золотистого кольору.
  7. Додаємо картоплю, горошок і борошно в каструлю і залишаємо ще на 15 хвилин.
  8. У вас повинна залишитися ще одна цибулина і трохи моркви – робимо з цього зажарку. Протріть морква через дрібну тертку, а цибулю наріжте.
  9. Обсмажуємо все це на невеликій кількості рослинного масла.
  10. Додаємо зажарку в суп і залишаємо варитися на хвилин 20-25
  11. Вимикаємо вогонь, видавлюємо в блюдо часник, солимо і перчимо. Нехай настоюється ще півгодини.
  12. Прикрашаємо грінками і подаємо на стіл. Смачного!

Порада: найкраще використовувати сухарі або грінки зі звичайного білого хліба. Для цього просто наріжте його на кубики і підсушіть в духовці.

Вегетаріанський суп з нуту – простий рецепт на кожен день

Нут – це гідна альтернатива звичному гороху, родом із сонячної Туреччини.

Його корисні властивості дуже схожі зі своїм родичем, проте в нуте переважає велика кількість клітковини.

З цієї причини він легко засвоюється, благотворно впливає на роботу серцево-судинної системи і навіть може регулювати рівень цукру в крові.

Природно, що такий чудовий продукт ми не могли обійти стороною і тому ділимося рецептом приготування відмінного Нутовая супу.

Суп з нуту

Суп з нуту

Суп з нутом і лимоном

Отже, спочатку розберемося з інгредієнтами:

  1. Нут (300 грам)
  2. Оливкова олія (100 мл)
  3. Цибуля ріпчаста (1 велика цибулина)
  4. Пшеничне борошно (2 столові ложки)
  5. лимон
  6. петрушка
  7. Сіль і чорний перець – опціонально

Готуємо в наступній послідовності:

  1. Замочуємо нут в чистій воді і залишаємо на 12 годин.
  2. Зливаємо воду і промиваємо нут ще кілька разів, потім висипаємо його в сито і залишаємо просихати.
  3. Обсмажуємо на оливковій олії цибулю.
  4. Додаємо до нього нут і смажимо все разом 3-4 хвилини.
  5. Коли відчуєте приємний аромат (він чимось нагадує горіховий), знімайте сковорідку з вогню.
  6. Перекладаємо цибулю і нут в каструлю, заливаємо водою і доводимо до кипіння. Ми залишаємо варитися на годину-півтори.
  7. Видавлюємо в невелику ємність лимонний сік і змішуємо з борошном.
  8. Дрібно шаткуємо петрушку.
  9. Тепер найцікавіше: дістаємо з каструлі частина звареного нуту і перетворюємо його в пюре. Вводимо назад разом з лимонним соком, солимо, перчимо і посипаємо петрушкою.
  10. Вимикаємо вогонь і даємо трохи настоятися. Блюдо готове!

Порада: використовуйте половинку цілого лимона для суміші з борошном – так ви не переборщіть і додасте смаку потрібні відтінки.