Імбир маринований – корисні властивості [2019]


Маринований імбир став здобувати популярність за часів інтеграції японської кухні в наших широтах, тоді ж ми дізналися про його корисні властивості. Це не тільки смачна пряність і добавка до їжі, але і відмінний засіб зміцнення імунітету, позитивно впливає на наше здоров'я, красу і життєву силу.

У цій статті говоримо про те, які чарівні компоненти таїть в собі імбир і як вживати його в їжу з максимальною користю.

зміст:

  1. Склад і калорійність маринованого імбиру
  2. Користь і шкода маринованого імбиру: таблиця
  3. Скільки маринованого імбиру можна їсти
  4. 5+ рецептів приготування маринованого імбиру
  5. Як зберігати «рогатий корінь»
  6. Як виростити корінь імбиру будинку


Склад і калорійність маринованого імбиру

Корисні властивості маринованого імбиру багато в чому обумовлені його складом.

У нього входять:

  1. Мінерали: натрій, фосфор, калій, магній, кальцій, цинк, залізо
  2. Вітаміни груп A, B, C
  3. Живильні речовини: клітковина, жири, білки і вуглеводи
  4. Ефірні масла
  5. Фенолоподобного речовина – гингерол
  6. кислоти

Серед властивостей маринованого імбиру вчені відзначають позитивний вплив на зниження ваги за рахунок низького вмісту калорій (15 ккал на 100 г), регуляції рівня кортизолу та інсуліну і прискорення метаболізму.

Властивості маринованого імбиру особливо цінні для організму чоловіки. Він забезпечує приплив сил і здоров'я, покращує потенцію, сприяє профілактиці простатиту і підвищує чоловічий імунітет в цілому.

Крім того, рослина позитивно впливає на стимуляцію розумової діяльності. Це обумовлено тим, що коренеплід розріджує кров, Що, в свою чергу, покращує надходження кисню в мозок.

Нижче ми підготували коротку таблицю основних корисних властивостей маринованого імбиру і випадків, коли від його вживання краще відмовитися.

Користь і шкода маринованого імбиру: таблиця

КОРИСТЬ маринований імбир
ШКОДА маринований імбир
1. Бактерицидну, спазмолітичну, жовчогінну, тонізуючу, сечогінну, глистогінний, вторгнень, антиоксидантну дію 1. Через зігріваючих властивостей імбир не рекомендують приймати при високій температурі і схильності до кровотеч
2. Поліпшується секреція шлунка, підвищується тонус кишечника 2. Протипоказаний хворим з гострими захворюваннями – гастрит, виразку
3. Імбир ефективно лікує відрижку і метеоризм 3. Небажаний в раціоні матерів і жінок на останньому терміні вагітності
4. Сприяє швидкому одужанню від різноманітних отруєнь 4. Варто відмовитися при алергії цвітіння трав, рослин
5. Є ефективними ліками при застуді, синуситі, пневмонії 5. Протипоказаний в їжу при запальних процесах на шкірних покривах
6. Стимулює імунітет, прискорює обмін речовин, покращує апетит і освіжає подих
7. Допомагає боротися з безпліддям, підвищує тонус м'язової тканини матки
8. Уповільнює старіння організму

Скільки маринованого імбиру можна їсти

Кількість споживаного маринованого імбиру безпосередньо залежить від того, які його корисні властивості ви хочете отримати і чи існують протипоказання особисто для вас.

Свіжої рослини слід вживати не більше 10 грамів на добу. Приймають його до 3 разів на добу або через кожні 4 години по 1-2 грами за раз.

У профілактичних цілях, при вірусних і простудних захворюваннях разово приймають не більше 3 грам імбиру.

Значне і постійне перевищення зазначених дозувань може привести до появи дискомфортних відчуттів і ознак надлишку компонентів імбиру в організмі.


Не варто вживати імбир більше дозволеної кількості

Порада: застосування кореня імбиру в будь-якому вигляді в перший раз може обернутися печією. Вона триватиме до тих пір, поки людина не звикне до продукту.

Маринований імбир їдять не тільки з суші. Він відмінно поєднується і з нашими традиційними стравами, входить до складу відмінних маринадів і заправок.

Найпростіше рішення – купити вже готовий продукт. Найправильніше – замаринувати свіжий імбир будинку. Нижче ми розповімо кілька простих способів, як це зробити.

Способи приготування маринованого імбиру: 5+ простих рецептів

Імбир з рисовим оцтом

  1. 150 грам коренеплоду нарізають тоненькими скибочками, після чого поміщають в керамічну тарілку.
  2. Чверть склянки рисового оцту змішують з двома чайними ложками солі і 3 столовими ложками цукру. Потім доводять суміш до кипіння.
  3. Після чого їй заливають імбир, а тарілку після повного охолодження поміщають в холодильник на 7 годин.

imbir-marinovannyj-poleznye-svojstva-5 "width =" 1000 "height =" 668 "srcset =" https://femel.com.ua/wp-content/uploads/2016/10/imbir-marinovannyj-poleznye-svojstva -5.jpg 1000w, https://femel.com.ua/wp-content/uploads/2016/10/imbir-marinovannyj-poleznye-svojstva-5-768x513.jpg 768w "sizes =" (max-width: 1000px ) 100vw, 1000px ">
 
<figcaption id=
Імбир з рисовим оцтом

Коренплод з рисовим вином

  1. Для цього 250 грам очищеного імбиру опускають в окріп на кілька хвилин, після чого просушують на кухонному рушнику.
  2. Для маринаду використовують по дві ложки саке і рисового вина, які попередньо слід змішати з цукром і закип'ятити на повільному вогні, не перестаючи помішувати.
  3. Після повного охолодження маринад заливають в скляний посуд, в яку перед цим поміщають подрібнений корінь імбиру.
  4. Настоюватися він повинен 4 дня в холодильнику.


Імбир з рисовим вином

Рогата корінь з рожевим вином

  1. Півкіло свіжого імбиру очищають і нарізають на невеликі, тонкі шматочки.
  2. Після чого їх слід опустити в киплячу воду і варити 1 хвилину.
  3. Потім 4 столові ложки сухого рожевого вина змішують з 3,5 склянками води і 1,5 столової ложки цукру.
  4. Суміш кип'ятять до розчинення кристалів цукру, після чого додають в неї 100 мілілітрів рисового оцту.
  5. Імбир заливають розчином і залишають в холодильнику на три дні.


Коренеплід з рожевим вином

Імбир з червоним вином

  1. Для приготування 300 грам імбиру тонко нарізають і варять у киплячій воді 4 хвилини.
  2. Для приготування маринаду беруть 1,5 столові ложки цукру, розчиненого в гарячій воді, 3 столові ложки червоного вина і половину склянки винного оцту.
  3. Остиглий імбир заливають марінадной сумішшю і залишають на 4 дні настоюватися при кімнатній температурі.
imbir-marinovannyj-poleznye-svojstva-1 "width =" 1024 "height =" 744 "srcset =" https://femel.com.ua/wp-content/uploads/2016/10/imbir-marinovannyj-poleznye-svojstva -1.jpg 1024w, https://femel.com.ua/wp-content/uploads/2016/10/imbir-marinovannyj-poleznye-svojstva-1-768x558.jpg 768w "sizes =" (max-width: 1024px ) 100vw, 1024px ">
 
<figcaption id=
Імбир з червоним вином

Зі сливовим оцтом

  1. Підготовлений імбир слід натерти сіллю і залишити на 12 годин, краще – на ніч.
  2. Вранці його необхідно сполоснути, обсушити і тонко нарізати вздовж волокон.
  3. Підсолену воду кип'ятять і опускають в неї пелюстки імбиру на 3 хвилини.
  4. У склянці води, в якій варилася імбир, розчиняють 1 чайну ложку солі, 2 столові ложки цукру і змішують з 150 мілілітрах сливового оцту.
  5. Цим маринадом заливають коренеплід, викладений в скляну банку, і залишають настоюватися на ніч.


Імбир зі сливовим оцтом

Як зберігати «рогатий корінь»

Зберегти корисні властивості маринованого, свіжого або сухого імбиру можна лише за умови правильного зберігання продукту. Існує кілька правил, які обов'язкові до виконання, якщо ви піклуєтеся не тільки про смакові якості коренеплоду.

  1. маринований імбир – зберігає свої властивості місяць, за умови зберігання в холодильнику, без різкої зміни температури.
  2. Свіжий імбир. Перед тим як помістити свіжий імбир в холодильник, його слід щільно обернути харчовою плівкою. Зверніть увагу, що коренеплід повинен бути повністю сухим. Термін зберігання рослини в холодильнику в свіжому вигляді не перевищує 7 днів. З кожним наступним днем ​​кількість корисних мікроелементів в ньому буде зменшуватися. Врахуйте, що поміщати рослина в морозилку заборонено – мороз миттєво вбиває вітаміни, мінерали та амінокислоти.
  3. вимочений імбир зберігається набагато довше. Для цього свіже рослина очищають, промивають, заливають кип'яченою водою і поміщають в холодильник.
  4. сушений імбир може зберігатися до 6 місяців. Однак перед тим як вживати сушений імбир, його слід вимочувати у звичайній воді від 6 до 8 годин.
imbir-marinovannyj-poleznye-svojstva-2 "width =" 1024 "height =" 683 "srcset =" https://femel.com.ua/wp-content/uploads/2016/10/imbir-marinovannyj-poleznye-svojstva -2.jpg 1024w, https://femel.com.ua/wp-content/uploads/2016/10/imbir-marinovannyj-poleznye-svojstva-2-768x512.jpg 768w "sizes =" (max-width: 1024px ) 100vw, 1024px ">
 
<figcaption id=
Маринований імбир можна зберігати в банку

Порада: існує спосіб, який дозволить зберегти позитивні якості свіжого кореня імбиру протягом місяця. Для цього рослина потрібно просушити на сонці, обернути пергаментом і помістити в темне місце.

Як виростити корінь імбиру будинку

Практично половина всього обсягу імбиру вирощується в Індії, після чого поставляється в усі країни світу. Але це не означає, що трав'яниста рослина не можна вирощувати самостійно вдома.

Зробити це простіше простого. Для початку слід вибрати правильну основу, тобто грунт і посадковий матеріал. Найкраще починати експериментувати взимку.

Шкура кореня, використовуваного для подібних цілей, повинна бути гладенькою, на ній повинні бути видні нирки. Помістіть його в теплу погоду на кілька годин: зазвичай достатньо двох або трьох.

Обов'язково обробіть посадковий матеріал марганцівкою, розведеної з водою, Щоб запобігти грибкові захворювання.

Горщик слід вибирати з широким дном, так як імбир росте вшир. Спочатку на дно горщика викладається дренажний шар в 3-5 сантиметрів: листовий перегній, пісок і дернова земля в однаковій кількості.


У домашніх умовах можна не тільки замаринувати, а й виростити корінь імбиру

Потім корінець висаджується в землі на глибині 2-3 сантиметри. Останнім етапом посадки є полив – використовуйте рясне кількість води. Перші паростки з'являться вже через 10-14 днів.

Порада: «глазки» на посадковому матеріалі повинні бути спрямовані строго вгору.

Ще кілька корисних властивостей маринованого імбиру ви дізнаєтеся з відео нижче: