Get new password
Login
Харчування

Як зробити збиті вершки в домашніх умовах - 7 + рецептів

как сделать взбитые сливки в домашних условиях

 

Збиті вершки - один з найпопулярніших десертів у світі. Чого вартий тільки одна полуниця з вершками, яку традиційно подають під час тенісного турніру «Вімблдон»!

 

Кухарям доводиться збивати по сім тонн ласощів за раз!

 

Такий крем - ідеальна основа для прикраси тортів і тістечок, приготування напоїв, фруктових салатів.

 

Звичайно, його можна купити в магазині, а можна приготувати самостійно і бути на 100% впевненим у якості продукту.

 

Для цього потрібно лише дотримуватися ряду нехитрих правил.

 

Приготували 7 + рецептів, як зробити збиті вершки в домашніх умовах з молока і, власне, вершків.

 

Зміст:

  1. Основні правила збивання домашніх вершків
  2. Приготування з вершків 33 відсотка жирності
  3. Рецепт з вершків 20 відсотків жирності
  4. Як зробити збиті вершки в домашніх умовах з молока
  5. Ідеї десертів зі збитими вершками

 

как сделать взбитые сливки в домашних условиях

 

Основні правила збивання домашніх вершків

  1. Щоб справа пішла, як по маслу, для збивання потрібно вибирати вершки найбільшою жирності - 33%. Вони легко перетворюються в міцну пишну піну.
  2. Продукт жирністю 20% буде збити складніше, а для 10% будуть потрібні додаткові загусники у вигляді яєць або желатину.
  3. Аналогічно ситуація зі звичайним молоком. Щоб отримати пишний і легкий по структурі крем, наближений до збиті вершки, в нього додають вершкове масло або загусники.
  4. Перед збиваємо жирні вершки необхідно охолодити протягом 4-6 годин.
  5. Також потрібно вчинити з мискою і віночком для збивання - поставити в холод за півгодини до початку роботи.
  6. Працювати з великими обсягами відразу не вийде - збивайте не більше 200 мл за раз, інакше стабільного результату не домогтися.
  7. Збивати потрібно до стану, коли за віночком залишаються міцні гострі піки. У такому вигляді з перевернутої ємності крем вже не випливає - це і є наша кінцева мета.
  8. Перед приготуванням не пробуйте екстрено охолодити продукт в морозилці. Так вершки перетворяться в масло.
  9. Готовий крем зберігається в холодильнику в герметичній тарі протягом 12 годин.

 

Хорошо охлаждайте продукты перед приготовлением
Збиті вершки приготувати не складно

 

Порада: для збивання вершків, крім віночка, використовують міксер.

 

Как сделать взбитые сливки в домашних условиях из сливок 33 процента

Варіант № 1: збити віночком

Працювати з продуктом такої жирності найпростіше.

 

Спочатку його потрібно як слід охолодити, упаковку перед збивання потрясти, перелити в охолоджену миску і збивати круговими руху від центру до країв, тримаючи посуд під нахилом.

 

Далі поступово додавати цукрову пудру з розрахунку 50 г на 0,5 л вершків.

 

Однак процес буде досить тривалим і трудомістким. Досягти результату швидше допоможе наступний спосіб.

 

как сделать взбитые сливки в домашних условиях
Спробуйте збити віночком

 

Варіант № 2: збити міксером

  1. Для початку охолодіть продукт за всіма правилами.
  2. Аналогічним чином зробите з посудом.
  3. Збивайте на низькій швидкості і поступово збільшуйте частоту.
  4. Маса почне густіти приблизно через 5-7 хвилин.
  5. В цей же час можна потроху всипати цукрову пудру.
  6. Для отримання густої піни вам знадобиться ще 6-7 хвилин.
  7. За бажанням в кінці приготування для закріплення р результату додайте желатин або агар-агар.

 

Порада: збити вершки за допомогою блендера або кухонного комбайні не вийде. Так ви досягнете поділу їх на масло і сироватку.

 

как сделать взбитые сливки в домашних условиях
Міксером буде швидше

 

Як зробити збиті вершки в домашніх умовах з вершків 20 відсотків

Варіант № 1: класичним способом

Основу такої жирності збивати буде важче, оскільки готовий крем стабілізується саме за рахунок жиру.

 

Щоб досягти успіху, доведеться максимально охолодити самі вершки (але не в морозилці!) І посуд для збивання.

 

Якщо дозволяє холодильник, температуру в ньому потрібно опустити до +1 градуса.

 

Потім візьміть велику ємність, наповніть її льодом і холодною водою. У неї помістіть посуд з вершками і починайте повільно збивати.

 

Швидкість збільшуйте поступово кожні 2 хвилини. Тоді ж вводите цукрову пудру (50 г на 0,5 л вершків).

 

Коли крем почне густіти, відправте його в холодильник на чверть години, після чого продовжуйте збивання до досягнення кінцевого результату.

 

как сделать взбитые сливки в домашних условиях
20% вершки збиваються складніше

 

Порада: якщо не впевнені в своїх силах, скористайтеся спеціальним загустителями для вершків. Вони продаються в будь-якому великому супермаркеті.

 

Варіант № 2: використовувати натуральні загусники

Вам знадобиться:

 

  1. 2 стакана сливок жирностью 20%
  2. Третину склянки цукрової пудри
  3. 1 ч. л. желатину або агар

 

Покрокове приготування:

 

  1. Желатин з'єднайте з третиною вершків, нагрійте і заважайте до повного розчинення. Кип'ятити не потрібно.
  2. Вершки збивайте до стану піни, як зазначено в рецепті вище.
  3. В кінці додайте желатин, акуратно перемішайте і відправляйте застигати в холодильник.
  4. Если вы хотите получить шоколадный крем, например, для украшения торта, в массу с желатином можно добавить какао или растопленный шоколад.

 

как сделать взбитые сливки в домашних условиях
Для лучшего загустения используйте агар или желатин

 

Як зробити збиті вершки в домашніх умовах з молока за 5 хвилин

Варіант № 1: з маслом

Вам знадобиться:

 

  1. 400 мл молока
  2. 400 г вершкового масла

 

Покрокове приготування:

| || 504

  1. Масло заморозьте в морозилке, натрите на терке в охлажденное молоко.
  2. Поставте посуд на невеликий вогонь, щоб молоко злегка підігрів, а вершкове масло розтопити.
  3. Відразу ж перелийте в блендер з ножами і збивайте протягом трьох хвилин, щоб інгредієнти стали єдиним цілим.
  4. Після охолодження поставте в холодильник на ніч.
  5. Вранці збивайте за допомогою міксера, як описано в базовому рецепті з додаванням необхідної кількості цукрової пудри.

 

как сделать взбитые сливки в домашних условиях
Сливки з молока і масла

 

Варіант № 2: з агаром або желатином

Думаете, вопрос, как сделать взбитые сливки в домашних условиях без молока, звучит странно? А вот и нет!

 

Менш калорійний і не менш смачний продукт можна приготувати за допомогою всього чотирьох інгредієнтів. І вершків в їх числі немає!

 

Вам знадобиться:

 

  1. 40 г желатину мул 20 агару, замоченого в холодній воді | || 536
  2. 1 л молока высокой жирности
  3. 4 пакетика ваніліну
  4. 120 г цукрової пудри

 

Покрокове приготування: | || 546

 

  1. Желатин нагрійте до повного розчинення, потім остудіть.
  2. З'єднайте з молоком і збивайте до стану однорідної маси.
  3. Всипте ванільний цукор, пудру і продовжуйте збивати до загустіння.
  4. Надішліть суміш на півтори години в холодильник, при цьому перемішуйте кожні 15 хвилин, щоб вона залишилася однорідною.
  5. Після охолодження знову збивайте міксером, поки вона не придбає консистенцію збитих вершків.

 

как сделать взбитые сливки в домашних условиях
Кава з вершками

 

Варіант № 3: за допомогою сухих вершків

Вам знадобиться:

 

  1. Стакан молока
  2. 100 г сухих вершків | || 573

 

Покрокове приготування:

 

  1. Охолоджене молоко змішайте з вершковим порошком.
  2. Три хвилини збивайте міксером на маленькій швидкості і така ж кількість часу - на великий.
  3. Спробуйте на смак. Сухий концентрат зазвичай продається вже підсолодженим, тому додавати цукрову пудру потрібно, попередньо спробувавши крем.
  4. Готову масу відправте в холодильник.

 

Ідеї десертів зі збитими вершками | || 591

Такой воздушный крем — идеальная основа для быстрых десертов.

 

Досить взяти побільше різних ягід і сезонних фруктів , викласти їх шарами в стакан і насолоджуватися непередаваним вишуканим смаком.

 

как сделать взбитые сливки в домашних условиях
Ідеальна прикраса для тортів

 

Урізноманітнити подачу можна горіхами і сухофруктами, шоколадної і кокосовою стружкою, листочками м'яти, різними прянощами, перекласти шари шматочками бісквіту або печива.

 

Звичайно ж, збиті вершки додають в каву, а вже про прикрасу тортів, тістечок і капкейков варто писати окрему статтю .

 

у зимову пору свіжі ягоди легко замінюються замороженими - їх перетирають в пюре і чергують шари вершків і ягідної маси. Наприклад, шар малини, шар вершків і т.д.

 

Незабутній кавовий десерт

Вам знадобиться:

 

  1. 2 банана
  2. Жменя будь-яких горіхів
  3. 200 мл збитих вершків
  4. Стакан свежезаваренного меленої кави
  5. 2 ст. л. меду

 

как сделать взбитые сливки в домашних условиях
Кавовий десерт

 

Покрокове приготування:

 

  1. Горіхи злегка обсмажити на сковороді і подрібнити в крихту за допомогою блендера або покласти в пакет і побити качалкою.
  2. Банани нарізати кільцями.
  3. Кава змішати з медом до повного розчинення останнього.
  4. Заняться формированием десерта — на дно стакана положить немного измельченных орехов, слой взбитых сливок, бананов и влить часть количество кофе.
  5. Чергувати шари до закінчення компонентів. У вас повинно вийти дві повноцінних порції десерту.

 

Повітряний крем з грушею

Вам знадобиться:

 

  1. 2 стакана взбитых сливок
  2. 1 банан
  3. 1 груша
  4. 2 ст. л. вишневого сиропу за бажанням
  5. 2 ст. л. тертого шоколаду
  6. 1 ч. л. меленої кориці

 

как сделать взбитые сливки в домашних условиях
Сливки з грушею

 

Покрокове приготування:

 

  1. грушу і банан нарізати кубиками, посипати корицею, перемішати.
  2. На дно келиха або креманки викласти невелику кількість вершків, частина фруктового салату, знову покрити вершками, полити вишневим сиропом за бажанням.
  3. Чергувати до закінчення інгредієнтів.
  4. Прикрасити тертим шоколадом.

 

Шотландський листковий десерт з вівсянкою

Вам знадобиться:

 

  1. Стакан збитих вершків
  2. 4 ст. л. вівсяних пластівців
  3. 2 ст. л. цукру
  4. Половина склянки свіжих або заморожених ягід

 

как сделать взбитые сливки в домашних условиях
Традиційне шотландське ласощі

 

Покрокове приготування: || | 718

 

  1. Вівсяні пластівці підсушити на сухій сковороді протягом декількох хвилин.
  2. Змішати зі збитими вершками.
  3. з ягід зробити пюре і збити в блендері з цукром.
  4. На дно креманки покласти невелику кількість ягідної маси, покрити збитими вершками.
  5. Чергувати до закінчення компонентів і відправити в холодильник охолоджуватися.

 

Порада: якщо ви любите все солоденьке, не забудьте е познайомитися з нашими статтями про приготуванні домашнього морозива і зефіру.

 

Класний рецепт, як зробити збиті вершки в домашніх умовах з вершків 10 відсотків, ви дізнаєтеся з відео нижче:

 

Звёзд: 1Звёзд: 2Звёзд: 3Звёзд: 4Звёзд: 5 ( 2 оцінок, середнє: 5,00 з 5)
Завантаження ...