Здоров'я

Чарівні ензими - ви повинні це знати!

 

Хіромі Шинья, американський лікар японського походження, ділиться своїм багаторічним досвідом в книзі «Про шкоду« здорового харчування », або як жити до 100 років, не хворіючи». Справжніми співавторами книги виступають його імениті і безвісні пацієнти.

 

Зміст:

  1. Наука природного імунітету
  2. Прийдешня революція здоров'я
  3. Новий погляд на тіло людини
  4. Війна з мікробами
  5. Мікроорганізми: сили життя і смерті
  6. Ферментація
  7. Що таке, взагалі , ензими?

 

 

«Хто б не був батьком хвороби, її мати - погана їжа»,  - китайське прислів'я.

 

Наші пращури говорили: «Яскраве життя коротке». З такою постановкою питання не згоден фахівець-дієтолог, автор оригінальної Програми здорового харчування американський лікар японського походження Хіромі Шинья.

 

У своїх книгах «Про шкоду« здорового харчування », або як жити до 100 років, не хворіючи »,« Чарівні ензими »,« Чарівні мікроби: Програма захисту нашого здоров'я за допомогою ензимів і мікробів »Хіромі Шинья ділиться своїм багаторічним досвідом практика і мудреця. Справжніми співавторами книги виступають його імениті і безвісні пацієнти.

 

Наука природного імунітету

Вважається, що хворобами повинні займатися лікарі. Пацієнтам відводиться пасивна роль. Однак, незважаючи на зростаючі витрати на охорону здоров'я, кількість хворих тільки збільшується. Додайте сюди вузьку спеціалізацію медичних працівників, коли окуліст займається лише очима, а гастроентеролог - виключно шлунком. У людському ж тілі все взаємопов'язано.

 

Якщо в зубі утворилося карієс (дірка), це моментально позначається на органах травлення. Чи не пережована належним чином їжа створює додаткове навантаження на шлунок і кишечник. Звідси висновок - ми самі відповідальні за своє здоров'я!

 

Ми самі відповідальні за своє здоров'я

 

Прийдешня революція здоров'я

Прийдешня революція здоров'я почнеться з нового знання про людське тіло, і це знання поширюється сьогодні на планеті. Грунтуючись на найостанніших наукових дослідження, в тому числі удостоєних Нобелівських премій, а також на моєму особистому піввіковий досвід клінічних обстежень, я склав ряд рекомендацій, які дозволять вам прожити довге життя - не втрачаючи життєвих сил і при цілковиту відсутність недуг.

 

Тепер, коли ми нарешті починаємо розуміти всю марність нескінченної війни медицини з мікробами, наша задача стає іншою, а саме - довести до максимуму кількість хороших бактерій, завжди присутніх в організмі.

 

Ви, може бути, чули про східну концепції енергії ци (або ки), тобто про ту життєву енергію, яка тече у всіх живих істот на планеті. Я покажу, що вона дійсно існує, і розповім, як донести силу споживаних нами продуктів рослинного походження до всіх клітин тіла, щоб довести до максимуму його життєву силу.

 

Також я докладно поясню , як клітини очищають і омолоджують себе. Ви отримаєте уявлення про найновіших біологічних дослідженнях в галузі природничих, вроджених способів само- омолодження організму.

 

Наш організм здатний сам очищати себе

 

Новий погляд на тіло людини

Наш світ живий завдяки мікроорганізмам, найпростішим з існуючих форм життя. Мікроорганізми живуть всюди, від океанських западин до крижаних вершин. В сукупності вони утворюють взаємопов'язаний шар життя на всій поверхні планети. А наш кишечник, в свою чергу, пов'язує нас з ними.

 

Більшість читачів вже, звичайно, знають: кишкові бактерії, хороші і погані, є ключем до здоров'я або джерелом хвороб. Однак моє дослідження не обмежується тільки цим внутрішнім мікрокосмом. Той Космос, про який я говорю, воістину безмежний.

 

Грунт, що вирощує рослини, що вживаються нами в їжу, буквально кишить мікроорганізмами. Її якість безпосередньо впливає на якість рослин, а ті, в свою чергу, впливають на стан нашого кишечника - і, в результаті, на здоров'я всього організму.

 

Кожен день ми споживаємо їжа повинна перетворюватися в енергію. Кишечник реалізує цю життєво важливу задачу - їжа переробляється в ньому і потім, вже в переробленому вигляді, засвоюється кровоносними судинами, які здійснюють його зв'язок з усіма клітинами організму. Сукупність шістдесяти трильйонів (!) Клітин організму і становить тіло кожної конкретної людини, тобто нас з вами.

 

Кишечник - це також та галузь організму, де створюються ензими (ензими або ферменти - білкові молекули-каталізатори, які утворюються в клітинах всіх живих організмів). А вони є рушієм будь-якої активності всередині клітин. Бути сповненим життєвих сил і енергії, властивої юності, можна тільки тоді, коли клітини всього організму активні і дану енергію виробляють.

 

Всю споживану їжу кишечник повинен переробляти в енергію

 

Ви, звичайно, неодноразово чули вислів: ми те, що ми їмо. Настільки часто повторена, ця сентенція, ймовірно, давно вже не приваблює вашу увагу. Однак вона не стає від цього менш істинною. Що і як ми їмо, впливає безпосередньо і на наше тіло, і на розум.

 

Основна частина мого дослідження сфокусована на працюючих всередині клітин ензимах. Я назвав їх юнозімамі *, бо їхня місія полягає в постійному оновленні та відновленні тіла.

 

Юнозіми діють у самих витоків наших життєвих сил. Якщо проаналізувати дієздатність клітин, маючи уявлення про участь в їх діяльності юнозімов, то легко зрозуміти, чому так багато з нас втрачають енергію і позбавляються свого творчого потенціалу.

 

Війна з мікробами || | 413

Вот уже добрую сотню лет медики пребывают в состоянии войны с Природой! Когда я в середине 60-х годов начинал практиковать в Нью-Йорке как хирург и гастроэнтеролог, всем казалось, что мы наконец победили в этой войне.

 

Антибіотики дозволили нам здолати ціле скопище інфекційних захворювань, що мучили людство протягом століть. Вакцинація відсунула далеко в минуле такі смертоносні недуги, як віспа, правець, дифтерія, поліомієліт. Бурхливий розвиток хірургії дало лікарям можливість добиратися до пошкоджених органів і навіть замінювати їх трансплантатами.

 

Нам здавалося, що чудеса сучасної медицини ось-ось дозволять розправитися з усіма хворобами без винятку, після чого тривалість життя нашого покоління значно зросте.

 

Одним из ключевых аспектов этих «чудес» была повсеместно признанная бактериальная модель заболеваний. Именно бактерии считались ответственными за их возникновение. Устрани бактерии, — гласила теория, — вооружи против них организм антителами — и мир избавится от недугов. Аналогичным образом нас учили останавливать малярию и бубонную чуму — уничтожать их носителей, паразитов и насекомых.

 

Медицина, озброєна нібито наукової тактикою «знайти-і-знищити», впевнено перемагала в цій смертоносної битві. Вчені вишукували мікробів - причину хвороб та розробляли безвідмовні способи їх ліквідації. Потім лікарі використовували ці способи на практиці при лікуванні хворих. Результати битви людства з мікробами були настільки успішні, що, надихнувшись, ми оголосили війну ще і раку, а також легеневих і серцево-судинних захворювань.

 

Ми звикли вважати, що кишечник повинні населяти тільки «хороші» бактерії

 

Але тут виявилося, що справа, в общем-то, не в бактеріях, які нам, щоб зцілитися, потрібно відшукати і знищити. З'ясувалося, що причиною багатьох, в тому числі і смертельно небезпечних, недуг є неправильне харчування, нестача фізичних вправ, непомірне споживання алкоголю, куріння та інші цілком буденні шкідливі звички.

 

Таким чином , поле битви за здоров'я змістилося в бік. Як сказав би Пого, персонаж відомих коміксів: «Ми зустріли ворога, і виявилося, що він - це ми самі».

 

Тим часом, мікроби - як вважалося, давно розбиті - раптом кинулися в контрнаступ. Почали виникати нові різновиди грипу, з'явилися резистентні до медикаментів лікарсько-стійкі форми пневмонії, туберкульозу та інших хвороб.

 

Потроху до кожної людини стало до ходити: мікроби, як і будь-яка інша форма життя на Землі, здатні розвиватися, еволюціонувати і адаптуватися до мінливої ​​середовищі. Розробляючи нові види ліків - зброя проти них, - ми лише прискорюємо їх еволюцію, породжуючи Супервірус, на яких вже немає управи.

 

Так чи не настав час перестати сповідувати парадигму медичних воєн і прийняти інший підхід до свого здоров'я? Такий підхід я і хочу вам запропонувати.

 

Як наслідок, ми разом вирушимо в подорож на пошуки ідеального здоров'я, причому кожен зроблений нами крок буде заснований на твердому знанні того, як функціонує наш організм.

 

Неправильне харчування потроху вбиває нас

 

Мікроорганізми: сили життя і смерті

Споконвіку ми співіснуємо з ними на цій планеті. Вони живуть і бурхливо відтворюються всередині і навколо нас. І не мати про них достовірних і вичерпних відомостей - значить позбавляти себе доступу до правдивої інформації про себе і навколишній світ.

 

З точки зору нас, людей, у нашого багатовікового сусідства з мікробами є як світла, так і темна сторона. Вивчивши і ту, і іншу сторону, ми краще зрозуміємо, як жити на цій Землі, процветая.Все ми, народжені в цьому світі, перебуваємо під контролем живих істот, нерозпізнаних людським оком. У них є влада над усім нашим життям.

 

Я говорю про мікроорганізмах, які настільки малі, що видно лише за допомогою наукової апаратури. Вони населяють наші тіла або, точніше сказати, населяють абсолютно всі місця на планеті. Тобто вони всюди - як всередині наших тіл, так і поза ними.

 

Хоча сучасна медицина веде нещадну війну з мікробами, нам треба зрозуміти, що вони - наші найкращі друзі. Фактично, без них ніхто з нас не зміг би засвоювати і перетравлювати їжу, а також зростати.

 

В кишечнику людини 20% корисних, 30% шкідливих і 50% проміжних бактерій

 

Між нашим кишковим трактом і мікробами існує нерозривний зв'язок. Вчені зазвичай ділять всю масу кишкових бактерій на «шкідливі» і «корисні». Але якщо поглянути на кишкову флору пильніше, то виявиться, що більша її частина - проміжні, опортуністичні бактерії (медичний термін, що означає, що даний мікроб виявляє хвороботворні властивості лише при ослабленому імунітеті), що не відносяться нік однієї з цих двох категорій.

 

З точки зору пропорцій, в кишечнику людини приблизно 20% корисних, 30% шкідливих і 50% проміжних бактерій. Ці останні відіграють ключову роль там, де мова йде про стан травної середовища.

 

Коли в результаті неправильного, нерегулярного харчування зростає кількість шкідливих бактерій, проміжні бактерії приєднуються до них, збільшуючи їх число .

 

в результаті колективного впливу, які не переварені залишки їжі в кишечнику гниють і розкладаються, утворюючи токсичні гази. Таке погіршення внутрішнього середовища кишечника з часом неминуче призводить до погіршення травлення і виникнення захворювань.

 

При правильному ж харчуванні зростає кількість корисних бактерій, і проміжні бактерії приєднуються до них. В результаті кишечник стає чистим, травлення стабільним, а сама людина живе довго і не хворіючи. Іншими словами, проміжні бактерії - щось на зразок коливається електорату на виборах.

 

Хочу повторити ще раз: розподіл бактерій на шкідливі і корисні досить умовно. Велика частина кишкових мікроорганізмів розташовується, можна сказати, в сірій зоні - ні туди, ні сюди. Вони лише можуть стати корисними мул шкідливими. І «голосуєте» замість них ви - своїм харчуванням!

 

Правильне харчування регулює кількість хороших бактерій

 

Як підтримувати живуть у нас в кишечнику корисні кишкові бактерії, необхідні для нашого здоров'я? Для цього зовсім не потрібно знищувати шкідливі бактерії, як може здатися на перший погляд. Досить жити і харчуватися так, щоб утримувати проміжні бактерії «від зла».

 

Один з вірних способів досягнення такого результату - споживання ферментованої, тобто сброженной їжі.

 

Ферментація

Крім використання ферментації для консервації продуктів харчування, вона дуже корисна для здоров'я. Давайте поглянемо на ферментацію ближче. В ході цього процесу глюкоза, білки і вуглеводи їжі розщеплюються мікробами на компоненти, цілющі для людського тіла.

 

Особливо виграє від сброженной їжі кишечник, оскільки вона сприяє розмноженню корисних бактерій. Мікроби змушують їжу розкладатися, але вони ж можуть виконувати і роль консервантів. Це було відомо людям ще на зорі людської цивілізації і широко використовувалося. І зараз ферментовані (зброджені) продукти харчування вживають представники мало не всіх народів в світі.

 

Крім того, мікроорганізми відіграють ключову роль в тому, як стан кишечника впливає на імунітет. Знаходяться в кишечнику імуноцити, тобто імунні клітини, - мікрофаги, лімфоцити і нейтрофіли - проявляють велику активність, захищаючи нас від патогенів, які могли потрапити з їжею в організм.

 

Дві третини всіх иммуноцитов нашого організму перебувають саме в кишечнику. Якщо нічого не робити для поліпшення кишечника, організм втрачає імунітет і життєві сили.

 

Користь від щоденного споживання сброженной їжі ще глибше. Вона незамінна в справі поповнення ензимів в організмі - ключового чинника здоров'я людини.

 

Що таке, взагалі, ензими?

Це білкові речовини, які беруть участь абсолютно в всіх фазах життєвої активності людини. Зараз мало не всі знають, що вони важливі для перетравлення їжі. Але мало хто має уявлення про їх незамінною ролі в диханні, обміні речовин, екскреції і детоксикації. Вони - каталізатори хімічних реакцій, і їх значення, я думаю, ще недооцінене в сучасній медицині та дієтології.

 

Особливо важливі для нашого здоров'я ензими

 

Неважливо, скільки цінних поживних речовин ви скористаєтесь з їжею, - вони не надійдуть в вашу плоть і кров, якщо у вас в організмі немає достатньої кількості ензимів. Ось чому, ензими - справжнє джерело наших сил.

 

У тілі людини є в наявності від трьох до п'яти тисяч відомих науці різновидів ензимів. І зараз я скажу одну з найважливіших в цій книзі фраз: більшість з них проводиться кишковими бактеріями! Коли кишкового середовища порушена внаслідок розвитку шкідливих бактерій, зростання числа ензимів пригнічується.

 

зброджені їжа містить величезну кількість ензимів (як уже згадувалося, така їжа ще називається ферментованої, а адже, ензими - це ті ж ферменти). Стало бути, вживаючи її, ви постійно їх поповнюєте. Вони перетравлюються і засвоюються організмом, розпадаючись на пептиди і амінокислоти.

 

Відповідно до моєї теорії, підтвердженої величезною кількістю даних, далі вони знову з'єднуються в якісь «чарівні ензими», які служать основною сировиною для генерації інших ензимів, необхідних організму.

 

Діяльність бактерій, ензимів і иммуноцитов в травному тракті найтіснішим чином взаємопов'язана. Ось чому, справжнім ключем до незламному здоров'ю є поліпшення якості кишкової середовища. З цієї точки зору роль сброженной їжі недооцінена сучасної дієтологією.

 

Ці продукти постачають корисні бактерії в травний тракт, підтримують імунну систему і роблять непотрібними екстраординарні заходи ліквідації розплодилися поганих бактерій сильними антибіотиками, оскільки просто не дають довести до крайності ситуацію зі здоров'ям.

 

Однак зараз, на початку XXI століття, харчова індустрія програє в порівнянні з традиційними методами ферментації. Продукти в супермаркетах через масового виробництва проходять лише короткий за часом бродіння. Крім того, в них додають каталізатори, консерванти, барвники, штучні спеції і іншу хімію.

 

У рослинних продовольчих культурах, вирощуваних на полях, напевно містяться пестициди і речовини, що входять до складу хімічних добрив. Наприклад, на виготовлення в промисловому масштабі японської мису і соєвого соусу йдуть боби, рясно зрошувані пестицидами, так що продуктами «цілющого бродіння» вони є лише номінально. Як бачимо, здоров'я від такої їжі нам навряд чи варто очікувати. Швидше навпаки.

 

Здоровий кишечник можна назвати запорукою міцного здоров'я

 

Як я вже згадував, розподіл мікроорганізмів на «погані» і «хороші» - якась умовність . Бактерії не хороші і ні погані - вони просто невід'ємна частина світу Природи. Навіть ті мікроорганізми, які ми називаємо «шкідливими», здатні зіграти позитивну роль в певних обставинах.

 

Людство винайшло багато сильних лікарських препаратів для подолання хвороб, але не можна сказати, що це виразно підвищило рівень здоров'я людей.

 

Адже штучно синтезовані медикаменти - чужорідні субстанції для організму і тому всі вони в тій чи іншій мірі токсічни.В відміну від бактерій, віруси взагалі не поділяються на корисні і шкідливі.

 

Тому, багатьом каж ться, що всі вони шкідливі і загрожують нашому життю. Однак при такому погляді на речі у нас не залишається іншого виходу, крім як намагатися всіх їх знищити, немов сама Природа - наш ворог! Ні, намагаючись вапна під корінь цілу різновид життя на Землі, нам не знайти свій шлях до здоров'я.

 

Відчуваючи, що нам довелося підхопити якусь хворобу, ми ковтаємо таблетку за таблеткою і, придушивши симптоми хвороби, заявляємо, що одужали. Але чи дійсно нам відомі побічні ефекти цих лікарських препаратів? Антибіотики, наприклад, вбивають не тільки свої мішені - патогени, але і корисні бактерії, тим самим порушуючи бактеріальний баланс кишечника.

 

А коли цей баланс порушений, необхідні для імунного захисту ензими перестають надходити в організм і, як наслідок, він стає вразливим для різного роду інфекцій. Порочне коло.

 

Щоб розірвати це порочне коло і позбутися від сліпого пристрасті до медикаментів, треба змістити фокус уваги на зміцнення організму. І вірний спосіб дійсно його зміцнити - вживати зброджені продукти перевіреної якості, споконвіку відомі як найкращі цілителі травного тракту.

 

© «Чарівні мікроби», автор Хіромі Шинья / Переклад з англ. М .: Софія, 2010. - 224с.

 

Джерело

 

Звёзд: 1Звёзд: 2Звёзд: 3Звёзд: 4Звёзд: 5 ( 2 оцінок, середнє: 4,50 з 5)
Завантаження ...