Як правильно вживати мед з користю [2019]?


Якщо ви думаєте, що знаєте, як правильно вживати мед, Щоб користь від продукту була максимальною, то ви помиляєтеся: в цій справі набагато більше нюансів, ніж може здатися на перший погляд.

Давайте розбиратися що до чого, як правильно їсти цей солодкий продукт і чому якість набагато важливіша за кількість.

зміст:

  1. Чи варто взагалі є мед?
  2. Користь меду для людини
  3. Як вибирати мед, щоб його вживання було корисним
  4. Як зберігати мед: цінні рекомендації
  5. Як правильно вживати мед з користю для організму

як правильно вживати мед

Чи варто взагалі є мед?

Щоб зрозуміти, як правильно вживати «бджолиний дар», необхідно спочатку розібратися, який вплив він робить на організм.

Нижче ми зібрали основні причини, чому його варто балувати себе солоденьким:

  1. Мед сприяє лікуванню широкого спектру захворювань. Обумовлено це не тільки величезною кількістю вітамінів, мінералів і корисних речовин в його складі, а й протигрибковим, антибактеріальним і противірусним діями. Він здатний прибрати осередки запальних процесів, тобто вилікувати людину від простудних захворювань і різноманітних вірусів.
  2. Мед покращує травлення, благотворно позначається на стані кісток, волосся, зубів, шкірного покриву, зміцнює імунітет і покращує загальне самопочуття.
  3. Є відмінним замінником цукру для людей, які страждають на цукровий діабет.

Перед тим як вживати мед, щоб отримати від нього користь, варто подбати про якість продукту на вашій кухні.


Купуйте тільки якісний мед

Він повинен бути виключно справжнім, Так як синтетичний, який ми бачимо в супермаркеті, часто не володіє необхідними властивостями і не здатний зробити позитивний вплив на організм людини.

Обробка, через яку він проходить, прибирає всі вітаміни і мінерали, так як одним із способів надання солодощі товарного вигляду є його перетоплювання.

Це означає, що продукт піддавався впливу високих температур.

Не варто також забувати про те, що в такому випадку мед виробляє оксиметилфурфурол, який накопичується при тривалому зберіганні.

Щоб не бути голослівними, розглянемо детальніше склад чудесного солодкого продукту: протеїн, каротин, вітаміни В, С, РР, ефіри, кислоти, ферменти. На 100 г продукту – 82 г вуглеводів, 22% води.

Але варто пам'ятати, що у меду високий глікемічний індекс.

Порада: зверніть увагу, що сорти меду, пилок для яких збиралася з квітів, будуть більш калорійними. Лідерами в цьому списку є темні сорти.

Користь меду для людини

як правильно вживати мед

Мед цілюще впливає

Ефект, який солодкість надає на організм, до кінця не вивчений.

Фахівці стверджують, що продукт насичується ферментами і корисні органічні речовини прямо в шлунках бджіл, перед безпосереднім попаданням в стільники.

Весь процес, через який проходить в'язка рідина перед тим, як опинитися на прилавку або столі, спрямований на придбання і збереження корисних властивостей.

Найціннішим через збагачують його елементів вважається падевий мед.

У його склад входить набагато більше амінокислот, Мінералів, ферментів і органічних кислот, ніж в звичайний мед.

Також він відрізняється не тільки смаком, але і кольором, який набагато темніше квіткового.

Одним з найбільш чудових властивостей «бджолиної солодощі» є протимікробну дію.

Вона зумовлена ​​природними фітонцидами, що надають руйнівну дію на стафілококи, стрептококи, дифтерію, бацили, бактерії і на різноманітних паразитів.


Мед є прекрасним бактерицидним засобом

при прикладанні меду до рани, Використанні його в складі масок, Застосуванні за допомогою марлевих пов'язок і намазування на хворе місце відбувається приплив рідкої частини крові до ураженої ділянки.

Це викликає не тільки вимивання бактерій, але і фагоцитоз (знезараження безлічі з них).

Що стосується впливу на нервову систему, то вчені відзначають седативну дію засоби.

Порада: перед тим як лягти спати, випивайте склянку води з медом. Це забезпечить м'який, спокійний і тривалий сон, швидке засинання і легке пробудження.

Користь меду для організму людини за умови, що він знає, як правильно його вживати для досягнення максимального результату, полягає в:

  1. Підвищенні стійкості до хвороб
  2. бактерицидну ефекті
  3. Протизапальну, знеболюючий і протиалергічну дію
як правильно вживати мед

Мед здатний поліпшити смакові якості багатьох страв

Крім того, мед є чудовим відновлює засобом, яке сприяє розрідженню мокротиння і її швидкому виведенню з бронхів.

Порада: не забувайте про те, що солодкий продукт, отриманий з цукрового сиропу з крохмалем, не може володіти подібними властивостями, тому слід ретельно вибирати якісний продукт.

Як вибирати мед, щоб його вживання було корисним

Не кожен з нас має можливість придбати солодощі прямо у бджоляра, тому основна кількість меду потрапляє на стіл з супермаркету або з ринку.

Вибираючи з двох зол, ми радимо купувати мед саме на ринку, адже там ви маєте можливість спробувати і понюхати продукт, а також оглянути його з усіх боків.

Сумлінні продавці не будуть проти перевірки якості.

У магазині ж ви не зможете відкрити заводську упаковку, не купуючи продукт. Але і його можна перевірити.

Для початку слід звернути увагу на консистенцію: рідкої солодкість буває лише в перший місяць після збору, до кінця жовтня вона густіє і кристалізується.

Якщо продукт на прилавку рідкий, то, швидше за все, він був розтоплений. Щоб зрозуміти, що мед низької якості, слід знати, що в нього додають.

як правильно вживати мед

Калорійність продукту безпосередньо залежить від рослин, з яких отримано мед

Найчастіше це:

  1. крохмаль
  2. цукор
  3. вода
  4. Мел

Виявити першу добавку досить легко: змішайте невелику кількість меду з декількома краплями йоду. Продукт посиніє, якщо крохмаль присутній в його складі.

Щоб перевірити наявність цукрового сиропу, слід опустити шматочок хліба в мед: він повинен затвердіти.

Якщо він, навпаки, розмокне, значить, цукровий сироп присутній.

Найпростіше перевірити наявність води: для цього достатньо капнути мед на будь-яку поверхню. Якщо він збереже свою форму – води немає, якщо розтечеться – є.

Щоб виявити наявність крейди, слід крапнути оцтом в ложку з медом: шипіння є ознакою присутності добавки.

Як зберігати мед: цінні рекомендації


Перед покупкою обов'язково перевіряйте якість продукту

Дотримання цих простих чотирьох правил допоможе зберегти якість продукту:

  1. Температура зберігання меду: від 6 до 20 ° С. Не слід виходити за ці межі або постійно переставляти ємність з місця на місце. Якщо спочатку продукт був поміщений в холодне приміщення, його слід залишати там до самого кінця.
  2. Тара: банку з темного скла, щільно закрита кришкою.
  3. Вологість повинна бути мінімальною.
  4. Світло: заборонено зберігання солодощі під прямими сонячними променями, адже вони руйнують корисні ферменти, що забезпечують лікувальні властивості меду.

Порада: використання харчового пластика в якості тари для меду допустимо лише в крайньому випадку. А ось залізна або емальований посуд категорично заборонена, тому що сприяє окисленню продукту.

Як правильно вживати мед з користю для організму: 7 + основних правил

правило перше

З метою профілактики мед варто споживати щодня. Для цього достатньо однієї або двох столових ложок продукту на добу.

Це кількість вважається ідеальним для підтримки організму в тонусі, збереження здоров'я, отримання виключно корисних речовин з солодкого продукту.

Збільшення дози може привести до появи алергічних реакцій.

як правильно вживати мед

Для поліпшення роботи шлунково-кишкового тракту рекомендується пити медово-лимонну воду

правило друге

Вживати «бджолиний дар» краще вранці натщесерце або не раніше ніж через 30 хвилин після прийому склянки води. Цей спосіб забезпечить організм енергією і легкістю.

Прийом перед сном мед допустимо тільки в розбавленому водою вигляді.

правило третє

Їсти продукт слід щодня або через день. Регулярне вживання сприяє підтримці необхідної концентрації корисних речовин в організмі, що забезпечує лікувальний ефект.

правило четверте

Приймайте мед до або після їжі, Зберігаючи інтервал як мінімум на годину. У цьому випадку він легше засвоюється, а його мікроелементи не викликають дисонансу з елементами їжі.

правило п'яте

Неодмінно полощіть рот після вживання меду в чистому вигляді.

Це забезпечить розвиток карієсу і неприємного запаху, Так як мед є сприятливим середовищем для розмноження бактерій і мікробів у ротовій порожнині.

правило шосте

Вивчіть всі протипоказання до застосування і ні в якому разі не їжте його, якщо ви ставитеся до тієї категорії людей, яким він заборонений.


Дотримуйтесь правил вживання меду

Не рекомендується включати його в раціон при загостренні:

  1. Панкреатиту, гастриту, виразки шлунка та дванадцятипалої кишки
  2. Сечокам'яної і жовчнокам'яної хвороб
  3. Підвищенні температури тіла вище 38 градусів

Порадитися з лікарем стоїть і в разі:

  1. дерматозу
  2. діатезу
  3. Цукрового діабету 2-го типу
  4. хронічного панкреатиту
  5. Після резекції шлунка, пов'язаної з виразковою хворобою
  6. При хронічному холециститі з застоєм жовчі

правило сьоме

Дітям до 3-х років давати продукт коштує після консультації педіатра, тому що він може бути сильним алергеном: в ньому можуть міститися спори бактерій, з якими зростаючим організм не здатний впоратися.

правило восьме

При температурі вживати продукт не рекомендується, він може викликати ще більше підвищення.

Та ж ситуація і з потогінний відварами на його основі – не варто пити їх прямо перед виходом на вулицю і наражатися на ризик застудитися.

правило дев'яте

Найчастіше ми любимо вживати цей продукт в їжу з чаєм.

Але як робити це правильно, адже ми вже знаємо, що при нагріванні вище 50 градусів мед втрачає корисні властивості? Рецепт простий: зробіть ковток чаю, після – з'їжте трохи меду і насолоджуйтеся смаком.

Більш докладно про те, як правильно вибрати якісний продукт, можна прочитати в цієї статті.