Lost Password
Lost Password?
Харчування

Заморожений шпинат - 5+ простих рецептів приготування

замороженный шпинат рецепты приготовления

 

Шпинат називають королем овочів - через корисності і здатності збагатити смаками навіть саме просте блюдо.

 

і заморожена, і свіжа зелень прекрасно виглядає в начинках для Тарту, равіолі, лазаньї, а вершковий соус - просто ідеальне доповнення до традиційної пасті.

 

Зміст:

  1. Готуємо пасту в зеленому вершковому соусі
  2. 5+ корисних властивостей королівського овоча
  3. Замороженный шпинат — 5+ рецептов с фото

 

 

Отже, сьогодні на нашому столі заморожений шпинат і рецепт запро отовленность тушкованою зелені з вершками з покроковими фотографіями.

 

І відразу приємна новина: я просто обожнюю легкі поживні страви, які можна спорудити з усього, що є в холодильнику.

 

Наша паста в вершково-шпинатному соусі буде саме такою.

 

Шпинат заморожений - рецепт приготування гарніру

Почнемо з інгредієнтів:

 

  1. 1 упаковка замороженого шпинату (400 г)
  2. 3 невеликих цибулини
  3. 200 г вершків будь-якої жирності
  4. 30 г вершкового масла
  5. 250 г пасти (вистачить для повноцінного обіду трьох осіб)
  6. Сіль, перець, мускатний горіх за смаком

 

Крок 1:

замороженный шпинат рецепты приготовления тушеный со сливками
Крок 1. Готуємо необхідні інгредієнти

 

Шпинат спеціально не розморожувати. Просто викладаємо на тарілку і займаємося іншими компонентами.

 

Крок 2:

замороженный шпинат рецепты приготовления тушеный со сливками
Крок 2. Чекаємо, коли цибуля стане напівпрозорим і придбає приємний вершковий аромат

 

У сковороді розтоплюємо вершкове масло. Лук шаткуємо півкільцями і обсмажуємо до золотистого стану.

 

Крок 3:

замороженный шпинат рецепты приготовления тушеный со сливками
Крок 3. Готуємо шпинат, поки він не стане зовсім м'яким

 

Туди ж відправляємо шматочки шпинату. Накриваємо кришкою і тушкуємо 10 хвилин.

 

Крок 4:

замороженный шпинат рецепты приготовления тушеный со сливками
Крок 4. В останню чергу додаємо вершки

 

Тонкою цівкою вливаємо вершки. Даємо трохи протушкувати.

 

Солимо, перчимо, всипаємо спеції. Я вибрала мускатний горіх, але зі шпинатній зеленню відмінно поєднується базилік, кріп, фенхель, петрушка і цедра цитрусових.

 

В якості додаткової заправки, щоб смак вийшов більш кислим, можна використовувати пару столових ложок соку лайма чи лимона.

 

Крок 5:

Ще через п'ять хвилин вимикаємо готову страву. Приблизно так виглядає готовий шпинат у вершковому соусі:

 

замороженный шпинат рецепты приготовления тушеный со сливками
Крок 5. Апетитний і корисний шпинат майже готовий

 

Крок 6: | || 403

замороженный шпинат рецепты приготовления тушеный со сливками
Крок 6. Змішуємо готовий соус з відвареної пастою

 

Тепер залишилося викласти на тарілку пасту і красиво декорувати блюдо, адже їжа повинна приводити в екстаз не тільки наші смакові рецептори, а й виховувати естетичне прекрасне.

 

При бажанні можна урізноманітнити подачу кульками м'якого вершкового сиру - він подарує ще кілька смакових відтінків.

Порада: ес і не хочете, щоб макарони відклалися на боках, вибирайте тільки продукт з твердих сортів пшениці. Така паста вариться від десяти і більше хвилин. Чим більше, тим краще.

 

Приємного апетиту! І традиційно пару слів про те, чому ж так крутий шпинат і чому йому потрібно їсти у великих кількостях в будь-яку пору року.

 

замороженный шпинат рецепты приготовления
Шпинат заслуженно считается королем среди овощей

 

5+ корисних властивостей шпинату

  1. у ньому в чотири рази більше покладеної норми вітаміну К (а також в ньому ви знайдете вітаміни А і С, кальцій, залізо, бета-каротин, цей список можна продовжувати ще довго)
  2. За здатність очищати організм і добре позначатися на роботі шлунково-кишкового тракту французи прозвали його «мітлою для шлунка»
  3. Уявіть собі, незважаючи на 20 калорій в 100 грам, він поживний, стимулює процес насичення і бореться з холестерином
  4. Перешкоджає утворенню ракових клітин
  5. найбільше зелені вирощують в Китаї, а в США навіть знімають про нього мультфільми і ставлять пам'ятники - пірат Попай, наївшись шпинату, буквально придбав богатирську силу
  6. На 90% складається з води і ідеально підходить для вітамінних овочевих смузі
  7. Родино овоча вважається Персія (з перської слово «шпинат» дослівно перекладається як «зелена рука»)

 

замороженный шпинат рецепты приготовления
Шпинат буквально створений для смузі

 

Замороженный шпинат — 5+ рецептов с фото

пхали

Ті, ​​хто бував в Грузії, знають, що пхали, легку овочеву закуску зі спеціями, там готують буквально з усього.

 

У хід йде капуста, баклажани, кропива, виноградне листя, брокколі, буряк || | 459 .

 

Завдяки правильній обробці, в страві зберігаються майже всі корисні речовини, а невеликий перелік інгредієнтів робить його ще і дешевим.

 

Можна пустити на пхали і заморожений шпинат.

 

замороженный шпинат рецепты приготовления
Пхали

 

Для рецепта приготування беремо:

 

  1. 500 г замороженого овоча
  2. 50 г волоських горіхів
  3. 2 зубчики часнику
  4. Половину чайної ложки винного оцту
  5. Суху аджику на кінчику ножа
  6. Два стебла зеленої цибулі
  7. По половині пучка базиліка, кропу і кінзи
  8. Шматочок перцю чилі для любителів гострого

 

Шпинат варимо п'ять хвилин в солоній воді, відкидаємо на друшляк, даємо стекти і віджимаємо.

|| | 501

Зелень и чеснок мелко рубим.

 

Волоські горіхи подрібнюємо в блендері або розчавлює за допомогою качалки.

 

з'єднуємо інгредієнти в глибокому посуді, приправляємо аджикою і оцтом, солимо.

 

Далі формуємо кульки однакового розміру і прикрашаємо гранатовими зернятками. Відправляємо закуску в холодильник охолоджуватися і набиратися смаку.

 

Порада: до речі, в стародавні часи шпинатний сік використовували як чорнила. Так що будь-яку страву, в яке ви його додасте, автоматом придбає зелений відтінок.

 

Французький тарт з сиром і шпинатом

Смак цьогопирога неодмінно перенесе вас в сонячний, наповнене ароматами масла і винограду Прованс.

 

Такий відкритий тарт цілком може бути і закускою, і повноцінним основною стравою.

 

замороженный шпинат рецепты приготовления
Тарт

 

Інгредієнти:

 

  1. Столова ложка оливкової олії
  2. 50 г тертого пармезану
  3. Половина упаковки готового листкового дріжджового тіста
  4. 100 мл вершків
  5. 200 г сиру Рікотта
  6. Упаковка замороженого шпинату

 

Рецепт приготування починаємо з розморожування тесту. Викладаємо його в відповідну форму для випікання і робимо проколи вилкою.

 

Зверху кладемо шар пергаментного паперу, засипаємо квасолею, щоб тісто не здувалося під час випічки, і відправляємо в духовку (180 градусів ) на чверть години.

 

В цей час займаємося начинкою - шпинат не розморожувати, а тушкуємо на сковороді з оливковою олією.

 

Когда он будет готов, смешиваем со сливками и двумя видами сыра.

 

Щоб маса добре «взялася», в начинку можна додати пару ложок перемелених лляних насіння, разведе них водою.

 

Викладаємо шпинат в нашу заготовку і знову відправляємо запікатися, але на цей раз на 25 хвилин. До столу подаємо холодним.

 

Порада: таку ж начинку можна використовувати для фарширування італійських каннеллони.

 

замороженный шпинат рецепты приготовления
Каннеллоні

 

Запечені помідори зі шпинатом і базиліком

і трохи італійської кухні, від однієї згадки про яку апетит підвищується в рази. Всім веганам присвячується.

 

Беремо:

 

  1. 1 баклажан
  2. 4 середніх помідора
  3. Пучок базиліка
  4. Половину упаковки замороженого шпинату
  5. 3 зубчики часнику
  6. 50 мл оливкової масла
  7. Половину чайної ложки солі
  8. 2/3 чайної ложки італійських трав

 

замороженный шпинат рецепты приготовления
Фаршировані помідори

| || 625

Верхушки помидор отрезаем и откладываем в сторону. Из них мы позже сделаем крышечки.

 

«Нутрощі» томатів видаляємо ложкою і перекладаємо в окремий посуд.

 

Баклажан ріжемо дрібними кубиками, обсмажуємо на оливковій олії, солимо, додаємо спеції і залишки помідорів, ретельно перемішуємо і тушкуємо ще пару хвилин.

 

Начинкою фаршируємо наші заготовки. Закриваємо їх «кришками» і відправляємо запікатися в духовку на півгодини.

 

Шпинат розморожуємо і збиваємо в блендері з часником і базиліком.

 

Доводимо соус до кипіння, додаємо трохи води (консистенція як і раніше повинна залишатися густий) і подаємо разом з готовими томатами.

 

Сирно-картопляна запіканка з розмарином

  1. Пачка сиру (250 г)
  2. 4 картоплини
  3. Половина пачки замороженого шпинату або пучок свіжого
  4. Гілочка розмарину
  5. Третина пучка базиліка
  6. Оливкова олія
  7. 3 столових ложки борошна
  8. Сіль за смаком

 

замороженный шпинат рецепты приготовления
Шпинатна запіканка

 

Картопля зварити разом з розмарином і розтовкти.

 

Шпинат розморозити за допомогою мікрохвильової печі. На це піде близько п'яти хвилин.

 

Сир змішати з борошном, дрібно нарізаним базиліком і сіллю, потім додати картоплю і шпинат.

 

В классическом варианте запеканки в нее добавляется яйцо. В вегетарианском — для склеивания можно использовать смешанные с водой перемолотые семена льна (около двух ложек).

 

Масу викласти в змащену оливковою олією форму і відправити в духовку на сорок хвилин. Подавати зі сметаною.

 

Сирний суп зі шпинатом

Ну і як же обійтися без живильного першого страви із замороженого шпинату.

| || 700

Рецепт приготовления супа-пюре из королевской зелени можно найти тут. Ми будемо готувати більш традиційний варіант гарячого.

 

замороженный шпинат рецепты приготовления
Сирний суп з овочами

 

Вам знадобиться:

 

  1. Упаковка замороженого овоча
  2. 2-2,5 л води
  3. 3 середніх картоплини
  4. 100 г рису
  5. 1 луковица
  6. 1 морква
  7. Зелень кропу і петрушки
  8. Сіль, перець, прованські трави за смаком
  9. 1 плавлений сирок || | 731

 

На оливковій олії обсмажуємо цибулю і моркву, туди ж відправляємо попередньо розморожений шпинат.

 

Картопля і рис варимо до готовності в 2 літрах води, змішуємо з засмажкою і спеціями, додають м нарізаний кубиками сир.

 

Варимо, помішуючи ложкою, поки сир повністю не розчиниться.

 

Готову страву розливаємо по тарілках і притрушуємо свіжою зеленню.

 

Зелений салат із замороженого шпинату

Як бачите, способів використання шпинату маса. Мені залишилося лише поділитися рецептом вітамінного салату з замороженої зелені.

 

  1. Упаковка овоча
  2. 2 стебла зеленої цибулі
  3. Столова ложка кунжутного насіння | || 761
  4. 3 столовых ложек соевого соуса
  5. 1 столова ложка оливкової олії
  6. Половина лимона
  7. Сіль за смаком

| || 771

замороженный шпинат рецепты приготовления
Зеленый салат

 

Шпинат заливаємо окропом і розморожуємо.

 

Віджимаємо через друшляк, змішуємо з дрібно нарізаним цибулею і обсмаженими на сковороді лляними насінням.

 

Робимо заправку з олії, соєвого соусу, лимонного соку, пр правляться сіллю за смаком і отримуємо максимум користі і вітамінів при мінімумі ціни - вартість упаковки замороженої зелені в наших супермаркетах варіюється від 50 центів до долара.

 

Бажаю всім приємного апетиту і нагадую, що покроковий рецепт приготування індійського Палака панира, він же смажений домашній сир в соусі зі шпинату, можна знайти тут.

 

Звёзд: 1Звёзд: 2Звёзд: 3Звёзд: 4Звёзд: 5 ( 6 оцінок, середнє: 4,83 з 5)
Завантаження ...