Кулінарія

Риба в кисло-солодкому соусі, простий і швидкий рецепт

У цьому соусі можна приготувати практично будь-яку морську рибу (судак, путасу, минтай, тілапія, скумбрія. пангасіус і т. д. ) і вона заграє новими фарбами. Якщо вам нудно є просто смажену рибу, то пропоную приготувати це блюдо, воно готується дуже просто і не забере багато часу.

Інгредієнти

  • Філе риби – 500 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Болгарський перець – 1-2 шт.
  • Часник – 3 зубчики
  • Кетчуп 50 г
  • Оцет 9% – 1 ст. л.
  • Соєвий соус – 2 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Крохмаль – 5 ст. л.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Рослинна олія

Підійде філе будь-якої риби. Для цього рецепта я зазвичай купую філе судака, у нас на ринку продається пресоване, заморожене філе по 310 рублів за 1 кг, Але можна і самостійно відокремити від кісток.

З риби видаляємо зайву вологу з допомогою паперового рушника.

Відразу готуємо всі інгредієнти, тому що сама риба готується дуже швидко.

Нарізаємо філе на невеликі шматочки, цибулю-часточками, перець соломкою, часник очищаємо.

У мене перець заморожений і вже нарізаний.

Для соусу змішуємо кетчуп, оцет, цукор, соєвий соус, додаємо пару столових ложок води і все ретельно перемішуємо. Спробуйте, можливо вам не вистачить кислоти, цукру або солі, можна налаштувати на свій смак.

Нарізане філе викладаємо в пакет, додаємо трохи солі, чорний перець, крохмаль, пакет закрити і струснути кілька разів, щоб кожен шматочок риби рівномірно покрився крохмалем.

Беремо вок або глибоку сковороду, розігріваємо рослинне масло і викладаємо рибу. Обсмажуємо рибу на великому вогні, помішуючи, протягом 5-7 хвилин.

Викладаємо рибу на сито або друшляк, а в цю ж посуд, де смажилася риба викладаємо цибулю і болгарський перець. При необхідності додаємо трохи олії.

Обсмажуємо 3-5 хвилин.

Видавлюємо часник.

Швидко перемішуємо і виливаємо приготований соус.

Зменшуємо нагрів до мінімуму і доводимо до кипіння.

Викладаємо рибу і перемішуємо.

Накриваємо кришкою і тушкуємо 5 хвилин. Якщо соус вийшов дуже густий, можна додати трохи води.

Подаємо з будь-яким гарнір.

Я довше писала, що готувала.